DOLAR 32,5600 % 0.24
EURO 34,7851 % 0.02
STERLIN 40,5409 % -0.19
FRANG 35,7240 % 0.3
ALTIN 2.491,07 % 0,26
BITCOIN 2.048.272 1.446

3. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu Başlıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
3. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu Başlıyor
0

3. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu Başlıyor

“Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme (DEN-İZ) Programı” kapsamında, III. Ulusal Denizlerde

Denizlerde Bütünleşik İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın online katılımı ile 6-9 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü uhdesinde 2014 yılından itibaren TÜBİTAK MAM koordinasyonunda yürütülen “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme (DEN-İZ) Programı” birçok araştırma kurumu, üniversiteler ve kamu kurumu iş birlikleri ile başarıyla yürütülüyor.

Tüm denizler için, ulusal mevzuat, uluslararası sözleşmeler ve AB direktifleri çerçevesinde, ekosistem temelli izleme yaklaşımı benimsenerek 2014 yılından beri 3’er yıllık dönemler olarak gerçekleştirilen DEN-İZ Programı ile ulusal deniz ve kıyı yönetimi politikalarının ve stratejilerinin belirlenmesi/gözden geçirilmesi ve alınan önlemlerin etkilerinin takibi yapılıyor.

DEN-İZ Programı kapsamında, III. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu 6-9 Aralık 2022 tarihinde Antalya’da düzenlenecek. Bu sempozyum serisi ile, deniz izleme faaliyetlerinden elde edilen sonuçların, bilimsel bir etkinlik dahilinde daha geniş bir kitle ile paylaşılması, yaygınlaştırılması ve bu çalışmaları destekleyebilecek diğer projelerden elde edilen güncel bilimsel bulgu ve öneriler ile birlikte değerlendirilebileceği ulusal düzeyde bir platformun oluşturulması hedefleniyor.

“Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme (DEN-İZ) Programı”; TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirliği Başkan Yardımcılığı Deniz Araştırmaları ve Teknolojileri AG ekibi dışında 100’ün üstünde araştırmacı ve konu uzmanı ile beraber yürütülüyor.

TARİH: 6-9 ARALIK 2022

YER: ANTALYA

 

 

YORUM YAP