DOLAR 32,5254 % -0.06
EURO 34,9835 % 0.39
STERLIN 40,8173 % 0.58
FRANG 35,6365 % 0.2
ALTIN 2.433,58 % 0,43
BITCOIN 63.911,61 -3.965

Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Öğretmenler gününüz kutlu olsun.
0

Hazreti Ali (r.a), “BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL KÖLESİ OLURUM”
altın sözüyle “Öğretmenlere nasıl bir değer verdiğini açık ve net bir şekilde açıklamıştır.
Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; özverili, sabırlı ve hoşgörülü olmayı gerektiren saygın bir meslektir. Çocuklarımıza, gençlerimize doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten, iş hayatına ve sosyal hayata hazırlayan siz değerli öğretmenlerimiz, çok kutsal bir vazifeyi icra etmektesiniz. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. “Öğretmen doğan güneş gibidir, Ahlaklı toplum oluşturmayı, etrafını aydınlatmayı ve karanlıklara meydan okumayı amaç bilir.

Toplumumuzun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınmasında siz değerli öğretmenlerimizin katkısı büyüktür. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk siz değerli öğretmenlerimizin, toplum hayatındaki önemini şu sözlerle vurgulamıştır “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.”

Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı bireyler olarak yetiştirmek için fedakarca çalışan, bizlerin neferi olan öğretmenlerimize teşekkürü borç biliyorum. Bende bir öğretmen çocuğu olarak büyüdüm rahmetli babam Mehmet Lütfi KAÇAR Öğretmen okullarından mezun olmuş, ufku geniş bir öğretmendi. Hayatı boyunca yüzlerce öğrenci yetiştirmiş evlatlarının hepsini okutmuş saygın bir öğretmenin oğlu olmaktan hep onur ve gurur duydum. Rahmetle anıyorum.

Bu vesileyle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; Ailemde bulunan, öğretmenliği görev edinen mesleğinden zevk alan öğrencilerine ana-baba olma heyecanını yaşayan emekli olan ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

M.Mete KAÇAR

YORUM YAP