DOLAR 32,5597 % 0.17
EURO 35,0473 % 0.02
STERLIN 40,9353 % 0.05
FRANG 35,6944 % 0.17
ALTIN 2.439,45 % 0,13
BITCOIN 64.928,10 1.177

OY HAKKI KUTSALDIR! SEÇİMLERE HAZIRLIKLI OLALIM! 

Yayınlanma Tarihi : Google News
OY HAKKI KUTSALDIR! SEÇİMLERE HAZIRLIKLI OLALIM! 
0
OY HAKKI KUTSALDIR!
SEÇİMLERE HAZIRLIKLI OLALIM! 
ATATÜRK’ün Gençliğe Hitabı’nı herkesin özellikle bugünlerde tekrar tekrar okuyup ve de her okuyanın, her halde 14 Mayıs 2023 günü gerçekleşeceği açıklanan veya kendi zaman çizgisine itilebilecek veya bakarsınız daha da öne çekilebilecek bir tarihte yapılacak CUMHURBAŞKANLIĞI ve de TBMM’de yenilenecek Millet Vekilleri seçimlerine katılmasının gerektiğine inanıyorum.
Oy hakkı kutsaldır. Kullanımı ise vatandaş olmanın tanımı ve kanıtıdır.
Oy hakkı ve seçim sandığı, çağdaş ve katılımcı demokrasilerin olmazsa olmazıdır.
Bu nedenle yurtdışında yaşayan bizler, oylarımızı her halde kullanmamız gerekir!
Türkiye’deki seçimler için gümrük kapılarında değil de, yine yurtdışında yaşadığımız bölgelerde kurulacak seçim sandıklarında oylarımızı kullanacağız.
Bu oy sandıklarının yurtdışındaki biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının önlerine gelmesi için,  kendi aramızdan çıkan yurtsever aydınlarımızın büyük çaba sarfettikleri bir gerçektir.
Bu hak bize gökten zembille inmiş değildir.
Biz de bu konuda Türkiye siyaset tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş olduk.
Türkiye’nin en eski Barosu olan Balıkesir Barosu’nun dönem  başkanı değerli dostum, kardeşim Erbuğ Delituna’nın vekaletimizi üstlenip, hiç bir ücret almadan, 27.12.2006 tarihinde Balıkesir Vergi Dairesi üzerinden Ankara’da 13. İdare Mahkemesinde, dönemin Dışişleri Bakanı sayın Abdullah Gül’ü;  “YURTDIŞINDAN OY HAKKI” için dava etmiş olup, 2013 yılında yapılan seçimlerde Yurtdışından oylarımızı sandıklarda kullanmış bulunuyoruz.
 Ülkemiz Türkiye’de elimizde kalan son milli – ulusal varlıklarımızın, değerlerimizin ve de ATATÜRK İlkelerinin, lâikliğin korunması gerekiyor.
Bu, yurt içinde veya yurt dışında yaşayan
her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının bir görevi olduğu gibi, bu seçimde de herkes oyunu kullanmalıdır.
Seçmen olarak bizler, oy kullandığımız bölgedeki sandığa giren oyların sayı olarak oy sayımında aynı sayıda ve geçerli olmalarına büyük dikkat ve özen göstermeliyiz.
Bu seçim;  ülke insanlarımızın yoksullaşmasının ve hukukumuzun daha fazla yara almasının  önüne geçebileceği gibi, ülkemiz, milletimiz ve demokratik sosyal hukuk devletimiz için de hayırlı olsun.
Remzi Uysal
Lübeck, 21.01.2023

YORUM YAP