DOLAR 32,5500 % 0.09
EURO 34,9160 % 0.67
STERLIN 40,5475 % 0.95
FRANG 35,7244 % 0.19
ALTIN 2.433,87 % 0,04
BITCOIN 66.747,11 0.194

GENÇLERİMİZE DAHA YAŞANABİLİR VE GÜZEL BİR ÜLKE BIRAKMAK İLK HEDEFİMİZ

Yayınlanma Tarihi : Google News
GENÇLERİMİZE DAHA YAŞANABİLİR VE GÜZEL BİR ÜLKE BIRAKMAK İLK HEDEFİMİZ
0

GENÇLERİMİZE DAHA YAŞANABİLİR VE GÜZEL BİR ÜLKE BIRAKMAK İLK HEDEFİMİZ

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında “Temiz Deniz Temiz Dünya” temasıyla Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen “Depremden Etkilenen Tüm Vatandaşlarımız Adına ve Anısına Denize Saygı Çelengi” bıraktı. Etkinlikte konuşan Vali Yazıcı; “Gençlerimize daha yaşanabilir ve güzel bir ülke bırakmak ilk hedefimiz. Bu sebeple yeşilin bol olduğu, dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke bırakmak için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Çevre bilincinin artırılması ve çevrenin korunması gibi konulara dikkat çekmek için 5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Çevre Haftası, çeşitli etkinliklerle Antalya’da kutlanmaya başlandı. Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında “Temiz Deniz Temiz Dünya” temasıyla Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen programda ilk önce sahil ve deniz dibi atıklarının temizlenmesinin ardından “Depremden Etkilenen Tüm Vatandaşlarımız Adına ve Anısına Denize Saygı Çelengi” bırakıldı. Programa Vali Ersin Yazıcı, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Burhanettin Erdoğan, İl Emniyet Müdür Vekili İlhan Murat Kulalar, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Albay Dr. Murat Sezgin, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Ceyhan Öğren Eciş, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Çevre Konusu Bizim İçin Çok Önemli

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için temiz bir çevrenin önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Sağlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürebilmek için öncelikle temiz hava, temiz su ve temiz toprak lazım. Bu üçünü temiz tuttuğumuzda biliyoruz ki, yaşam daha kaliteli ve güzel olacak. Bu üçünü kirlettiğimizde aslında kendi yaşamımızı zora sokup, kendi yaşam kalitemizi, hayat kalitemizi de zora sokmuş ve düşürmüş oluyoruz. Bu yüzden çevre konusu bizim için çok önemli. Bu konuya bence herkes çok hassas bir şekilde yaklaşmalı. Çevrenin korunması ve geliştirilmesi için elinden gelen tüm gayreti göstermeli. Doğanın, çevrenin korunması ve geliştirilmesi en önemli hedeflerimizden biri. İnşallah hep birlikte daha yeşil bir Antalya için çok çalışmaya devam edeceğiz.”

Herkesi İş Birliğine Davet Ediyorum

Çevre koruma bilincinin geliştirilmesi noktasında etkinliğin önemli katkı sunacağını aktaran Vali Yazıcı; “Bugün çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesi, gelecek nesillere yaşanabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakabilmek amacıyla Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında sahil ve deniz dibi atıklarının temizliğini gerçekleştirildi. Gençlerimiz için ve de daha yaşanabilir bir ülke için çevre konusuna hepimizin özen göstermesi lazım. El ele vererek çocuklarımıza, gençlerimize güzel ve temiz bir dünya bırakalım. Aldığımızdan daha temiz ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için herkesi iş birliğine davet ediyorum. Yeşili ve mavisiyle Akdeniz’in incisi, Turizmin başkenti Antalya’mızı ve ülkemizi daha yaşanabilir ve daha temiz bir çevre ile buluşturalım.” diye konuştu.

Temiz Bir Çevre, Gelecek Nesillere Bırakacağımız En Değerli Mirastır

Temiz bir çevrenin gelecek nesillere bırakabilinecek en değerli miras olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Gençlerimize daha yaşanabilir ve güzel bir ülke bırakmak ilk hedefimiz. Bu sebeple yeşilin bol olduğu, dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke bırakmak için çalışmalarımız devam edecek. Yaşadığımız çevre geçmişten bize kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanettir. Bu yüzden gelecek nesillerimizin refah ve sağlığı için temel önceliğimiz, çevre sorunlarıyla mücadele etmek olmalıdır. Unutmayalım ki, temiz bir çevre, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras, geleceklerine yapacağımız en önemli yatırım olacaktır. Daha temiz, daha yaşanılabilir bir dünya temennisiyle Türkiye Çevre Haftamızı kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı konuşmasının ardından Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma Timi (SAK), İl Emniyet Müdürlüğü kurbağa adam unvanı taşıyan, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden birer personele Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında plaket takdim etti. Program Vali Yazıcı ve protokol üyelerinin denize “Depremden Etkilenen Tüm Vatandaşlarımız Adına ve Anısına Denize Saygı Çelengi” bırakmasıyla son buldu.

YORUM YAP