DOLAR 32,5417 % 0.25
EURO 34,7477 % 0.04
STERLIN 40,5179 % 0.09
FRANG 35,6658 % 0.16
ALTIN 2.488,59 % 1,07
BITCOIN 2.077.276 3.801

KASSAK Başkanı Salih Kurt, Alman Narkotik ve İstihbarat Şefi Thomas Pantelic’i ağırladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
KASSAK Başkanı Salih Kurt, Alman Narkotik ve İstihbarat Şefi Thomas Pantelic’i ağırladı
0

Alman Narkotik ve İstihbarat Şefi Thomas Pantelic, Karabağ Savaş Suçları Araştırma Komisyonu (KASSAK) Başkanı Salih Kurt ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Aynı zamanda KASSAK Komisyonu’nun üyesi olan Thomas Pantelic, Başkan Salih Kurt’a “savunma ve uzay teknolojileri” hakkında bilgi verdi.

Thomas Pantelic CIA, FBI ve Türk Polisi’ne de geçmişte çeşitli eğitimler verdiğini ifade etti.

Yaklaşık 4.5 saat süren toplantının ana konusu Kassak Komisyonu’nun saha çalışmalarıyla ilgili oldu.

Başkan Kurt konuklarına Alman – Türk dostluğunun gelecek yüzyıl için çok önem arz ettiğini ifade etti.

Bizim için esas olan tarihi bağlarımız bulunan Almanlar ile daha sağlıklı ve sağlam ilişkiler kurmaktır.” ifadesini kullanan Başkan Kurt, şöyle devam etti:

Geçmişte yayılmacı politikaları nedeni ile Nazi zulmüne maruz kalan Yahudilerin, Türklerin himayesinde Almanya’dan trenlerle taşınarak çıkartıldığı gerçeğini unutmamak gerekir.

Bugün yerleştirildikleri topraklarda, geçmişte Almanya’da uyguladıkları yayılmacı politikaları uygulayarak 4 dinin kutsal mescidi olan Mescid-i Aksa’yı ele geçirmek için, ABD Büyükelçiliği’nin Telaviv’den Kudüs’e taşıyan İsrail, hedefini ve maksadını gizlememektedir.

4 Semavi dinin kutsal mabedi olan Kudüs şehrinin işgali, Türklerin ve Müslümanların sorunuymuş gibi kamuoyuna lanse edilerek, Hristiyanlar’ın bu işgalden uzaklaştırılması istenmektedir.

Geçmişte Alman İmparatorluğu’nun baskısı ile Osmanlı Devleti’nin eliyle bu bölgeye yerleştirilen Yahudilerin bu yayılmacı politikalarına dur demek, yine Almanya ve Türkiye’nin üzerine kalan bir vazifedir.

Başkan Kurt, Alman Narkotik ve İstihbarat Şefi Thomas Pantelic’e tercümanlık desteği veren Sayın Ömer Coşgun ve Ülger Suriano’ya da teşekkür etti.

Yemekte misafirleriyle ilgilenen Kassak Komisyonu Medya Kurulu Başkan Yardımcısı Yasemin Kurt, “Ülkemiz için uluslarası ilişkilerimize önem veren Başkanımız Sayın Salih Kurt Bey’e her daim destek veriyoruz.“ dedi.

Konuklar arasına bulunan Mustafa Şentürk, yapay deprem ve yapay zeka ile ilgili merak edilen soruları Alman İstihbarat Şefi Thomas Pantelic’e yöneltti.

Tatmin edici cevaplar aldığını söyleyen Mustafa Şentürk, Thomas Pantelic‘e sorularını tercüme eden Ömer Coşgun ve Ülger Suriano ile teşekkürlerini iletti.

Başkan Kurt, günün anısına Alman Narkotik ve İstihbarat Şefi Thomas Pantelic’e Çanakkale Şehitlerimizin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Bu arada, KASSAK Medya Kurulu Başkanı Müslüm Aktürk ile telekonferans yöntemiyle görüntülü görüşüldü. KASSAK Medya Kurulu Başkanı Müslüm Aktürk, Thomas Pantelic’in Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUM YAP