DOLAR 32,5381 % 0.14
EURO 35,0041 % -0.07
STERLIN 40,8417 % -0.12
FRANG 35,6945 % 0.14
ALTIN 2.436,43 % 0,01
BITCOIN 64.618,85 0.334

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci Yıldönümü kapsamında şehit ve gazi ailelerinin derneklerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı;

Yayınlanma Tarihi : Google News
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci Yıldönümü kapsamında şehit ve gazi ailelerinin derneklerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı;
0

107 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ AYNI AZİM VE KARARLILIKLA BAYRAĞIMIZA VE VATANIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Vali Ersin Yazıcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci Yıldönümü kapsamında şehit ve gazi ailelerinin derneklerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı; “107 yıl önce şer odakları Türkler ile vatan konusunda oyun olmayacağını gördü. Şimdide aynı azim ve kararlılıkla bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkıyoruz.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci Yıldönümü kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği ve Şehit ve Gazi Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Murat Sezgin, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan eşlik etti.

İlk ziyaretini Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne gerçekleştirerek şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, şehit aileleri ve gazilerle sohbet edip hatırlarını sordu. Şehit aileleri ve gazilerle beraber olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Asırlar boyunca bu topraklarda vatanın müdafaası, milletin bekası için bayrağımızın ilelebet göklerde özgürce dalgalanması için canından vazgeçip vatanından vazgeçmeyen şehitlerimizin değerli aileleri ve gazilerimizle birlikte olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.” dedi.

Bugün Çanakkale’nin Geçilmeyeceğini Tüm Dünyaya İlen Ettiğimiz Gün

Konuşmasında bugünün tarihine ayrı bir parantez açan Vali Yazıcı; “Bugün 18 Mart, Çanakkale’nin geçilmeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiğimiz gün. Aynı zamanda da şehitlerimizi andığımız gün. Bütün dünya şunu çok iyi anladı ki, Türkler ile vatan konusunda oyun olmaz. Bizler vatan mevzu ise gerisi teferruattır düsturuyla yetişmiş, yoğrulmuş bir milletiz. Vatan söz konusu olduğunda kanımızın son damlasına kadar mücadele etmekten çekinmeyiz. Bizler vatanımızı böyle seven ve böyle önemseyen bir milletiz.” diye konuştu.

Biz Büyük Bir Milletiz

Türklerin tarih boyunca misafirperver ve yardımsever olduklarına değinen Vali Yazıcı; “Tarih boyunca birler, bizden yardım isteyen diğer milletlere de gönül kapılarımızı açarak varımızla

yoğumuzla yanında olduk. Bugün de tarihimizde olduğu gibi bizden yardım isteyen herkese kucak açmaya, derdine şifa olmaya devam ediyoruz. Bu özelliğimizin bizlerin büyük bir millet olduğunun en büyük göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bu büyük millet tarih boyunca kimseyi dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin yardım etti. Fakat bizim toprağımızda gözü olanların da üstesinden gelmeyi bildi. Bunun en büyük gösterildiği yerlerden biri de Çanakkale oldu.” ifadelerini kullandı.

Bu Hain Örgütlere Gereken Dersi Hep Birlikte Milletçe Vereceğiz

Tüm şer odaklarına karşı milletçe vereceğimiz mücadele ile gerekli dersi vereceğimizi söyleyen Vali Yazıcı; “Dünya şunu çok iyi biliyor, biz Türkleri dışarıdan yıkmak çok zor. Bizleri dışarıdan yıkamayacaklarını bildikleri için içeride karışıklık çıkarmayı istiyorlar. Türkleri içeriden yıpratıp yıkmak için alçak hesaplar yapıyorlar. PKK belasıyla uzun yıllardır uğraşıyoruz. Çok şükür ki bunların birçoğunu temizledik. 10 yıl 20 yıl önce bu hain örgüt ile mücadele çok daha zordu ancak şu anda mücadelemiz çok etkin bir şekilde devam ediyor ve örgüte katılım yok denecek kadar az. Bunun yanında bir de uzun yıllardır hazırlanan bir FETÖ terör örgütü çıktı. Ama Allah’a şükür bunların hepsine gücümüz yeter. Bizlerle dışardan uğraşmak zor olduğu için içerden böyle hain örgütlerle bu işleri yapmaya çalışıyorlar. Ama bunların hiç biri bizleri bölemez, bölemeyecekler de. Bu hain örgütlere gereken dersi hep birlikte milletçe vereceğiz.” dedi.

Çocuklarımıza Tarihimizi Öğretmek İçin Ortak Çalışmalar Yapıyoruz

Çocuklarımıza tarihi iyi bir şekilde öğretmenin öneminden bahseden Vali Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Böylesine destanlaşmış özel ve önemli günlerimizi çocuklarımıza en iyi şekilde anlatıyor ve aktarıyoruz. Çocuklarımızın tarihimizi iyi öğrenmesi ve atalarını iyi tanıması için gayret ediyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, tarihini bilmeyen milletler yok olur düsturuyla çocuklarımıza tarihimizi aşılamak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla ortak çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.”

Vatan Uğruna Canımızı Seve Seve Veririz

Şehit ailelerinin başımızın tacı olduklarını ve herhangi bir istekleri olduğu zaman her zaman yanlarında olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Rabbim sizlere sabırlar versin. Sizleri şehitlerimizle cennetinde buluştursun. Bu toprak uğruna biz de siz de gerekirse canımızı vereceğimizi buradan bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz. Gerekiyorsa vatanımız uğruna gözümüzü kırpmadan vatan uğruna canımızı vermeye daima hazırız. Vatan, bayrak uğruna canını hiçe sayan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum.” diye konuştu.

Bu Millet Var Oldukça Ne Destanlar Ne Kahramanlıklar Bitmez

İkinci ziyaretini 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı; “Bu millet var oldukça ne destanlar ne de kahramanlıklar bitmez. Milletçe büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğimiz ve hainlere fırsat vermediğimiz 15 Temmuz gecesini asla unutamayız. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Birçok şer odağına karşı birçok hain terör örgütüne karşı mücadele ediyoruz. Uğruna canımızı kanımızı feda ettiğimiz bu topraklar bizim vatanımız. Türk milletinin olmazsa olmazlarının en başında gelen vatandan, bayraktan ve ezandan vazgeçilemeyeceğini bizler tarih boyunca herkese gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz. Bu büyük millet bu büyük devlet tüm zorluklara ve şer odaklarına rağmen yoluna devam edecek. Dünya tarihinde görülmemiş bir cesaretin örneği olan 15 Temmuz’da, milletimiz hainlere karşı eşsiz bir direniş göstererek demokrasimizi yok etmek isteyenlere karşı mücadele verdi. Kendini 1 dolara satan hainlere milletimiz gereken dersi verdi. Bu hain odakları büyük oranda temizledik. Bunlarla mücadelemiz devam edecek. Demokrasimize sahip çıkmaya ve korumaya devam edeceğiz. 15 Temmuz gecesi canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tüm Gazilerimize Ve Şehitlerimize Minnet Borcumuzu Asla Ödeyemeyiz

Son ziyaretini Şehit ve Gazi Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı; “107 yıl önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerimiz vatanımızın geçilmeyeceğini tüm dünyaya göstermişlerdi. Bizler de aynı azim ve kararlılıkla vatanımızı ve bayrağımızı savunmaya devam ediyoruz. Bizler; vatan, bayrak, millet sevgisini tüm sevgilerden üstün tutan, şehitler ve gazilerle dolu bir milletiz. Gazi bir milletin nesli olmaktan şeref duymaktayım. Şehadeti göze alarak mücadele verip gazilik ve şehitlik mertebesine ulaşan tüm gazilerimize ve şehitlerimize minnet borcumuzu asla ödeyemeyiz. Milletçe ve Devletçe şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her şartta ve daima yanlarında olmayı gönül borcu biliriz.” dedi.

Zor Bir Coğrafyada Yaşıyoruz

Zor bir coğrafyada yaşadığımızı ama tarih boyunca bunun üstesinden geldiğimizi bundan sonrada gelmeye devam edeceklerini dile getirerek; “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama kimseyede vatanımızın bir karış toprağını bırakmayız. 107 yıl önce daha çocuk diyeceğimiz 15 yaşındaki gençlerimizle savunduğumuz bir destanın adıdır Çanakkale. Çanakkale’nin geçilmeyeceğini buradan sizlerin vasıtasıyla bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Allah görevi başındaki bütün kolluk kuvvetlerimizi korusun.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP