DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.088.234 1.787

18 MART ZAFER HAFTASI ÜZERİNE VE DE VATAN COĞRAFYAMIZ !

Yayınlanma Tarihi : Google News
18 MART ZAFER HAFTASI ÜZERİNE VE DE VATAN COĞRAFYAMIZ !
0

18 MART ZAFER HAFTASI ÜZERİNE

VE DE VATAN COĞRAFYAMIZ !

18 Mart Zaferi ile vatan, emperyalizmin işgalinden tam kurtulamamış olsa da, işgalçiler ülkemizi işgal projesinin başlangıcı İle yarımada olan o vatan bölgesinde mağlup edilmiş olup, topraklarımızdan kovulmuşlardır.
Ama şu bir gerçektir ve de unutulmamalıdır ki; Çanakkale Zaferleri Türk milletine Büyük Önder ve Kurtarıcı Mustafa Kemâl ATATÜRK’ü kazandırmıştır.
Ve de 18 Mart 1915 tarihi, tarihimizde Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlığımıza giden yolun taşlarını döşemeye başladığından, anlamı çok yüce olup, ulusal tarihimizin büyük bir dönüm noktası olduğu için, 18 Mart Zafer Haftası, anlatım ve öğretimi ile dolu dolu geçmelidir.
Bu hafta içinde savaşda yakılıp yıkılan vatan topraklarımızın ve bugün üzerinde nefes aldığımız coğrafyada verdiğimiz kurtuluş kavgamızın nasıl da lehimize değişebildiğini, iyi öğrenmemiz gereken bir konudur.
Bu yolla da olsa çocuklarımıza barışın ve barış içinde yaşamanın önemi anlatılıp, kavratılmalıdır.
Coğrafya; ülkenin toprağını, dağını, otlağını, akan suyunu ve bu sulardan nasıl yararlanılacağını, toprağının nerede nasıl verimli ürün verdiğinin bilinmesini öğreten bir bilim dalıdır.
Coğrafya; çocuklarımıza vatan toprağımızı, Karadeniz sahil kentlerimizde dünyanın en kaliteli olup, çikolata arasında çocuklarımızın da severek yediği ve de dünyada üretilen en lezzetli fındığın yüzde yetmişbeşinin (%75)  ülkemiz topraklarında  üretildiği halde neden fındık borsasının, fındık meyva ağacının yetişmediği Almanya’nın Hamburg kentinde olduğunu öğretmemiz gereken bir bilim dalıdır da.
Çocuklarımıza; ileride ülke yönetimini üstlenecek kuşaklarımıza, ülkelerini tanımaları ve topraklarına sahip çıkıp, topraklarına yabancılaşmamaları için okullarda coğrafya öğretilmelidir.
18 Mart Zafer Haftası, çocuklarımıza kurtuluşa giden yolun taşlarının nasıl döşendiğinin, tarihten silinmek istenen bir milletin kurtuluşa nasıl kavuştuğunun ve de vatan topraklarının emperyalizmin pençesinden nasıl kurtarıldığını ve bu kutsal vatan topraklarının bereketli verimliliğinin öğretilmesi açısından, önemli olmalıdır.
Coğrafya bilimi ve bilim kabul edilmeyen tarih’in de öğretisi ile bütünleşip, bilgi birikimli yetiştirilen nesiller, ülkelerini sever ve de ülkelerinin değil dağının yamacını satmak, deli dolu akan ırmak suyunu da canı gibi savunacakları gibi, üzerine basıp yürüdükleri vatan toprağının ve taşının değerini de en iyi bilen ve ülkesini iyi yöneten vatandaşları olurlar.
18 Mart Zafer Haftası’nın 108’inci Yılı kutlu olsun.
Ve de 18 Mart Zafer Haftası günleri, çocuk ve gençlerimize dolu dolu öğretici olsun dileklerimizle,
Herkese içten sevgi ve selâmlarımı sunuyorum.
Remzi Uysal
Lübeck, 19 Mart 2023

YORUM YAP