DOLAR 32,2750 % -0.04
EURO 35,1008 % -0.07
STERLIN 40,8888 % -0.16
FRANG 35,5856 % -0.16
ALTIN 2.465,46 % -0,03
BITCOIN 65.374,99 -0.791

29 Ekim CUMHURİYET Bayramımızı Renkli Türk Dünyası ile Kutladık!

Yayınlanma Tarihi : Google News
29 Ekim CUMHURİYET Bayramımızı Renkli Türk Dünyası ile Kutladık!
0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı İran ve Komşu Ülkeler Dostluk Derneğinin düzenlemiş olduğu İran’ın Tarkan’ı olarak bilinen ZORVAN HADİ konserinde dostlarla birlikte olmanın mutluğunu yaşadık.

Muhteşem bir konserdi. Derneğin amacı konserden çok İran’da yaşanan Mahsa Amani, olaylarından dolayı bir tepki ve birlik beraberlik olup çok da başarılıydı. Salon adeta tıklım tıklımdı. Dernek Başkanı Sousaan Hariri’nin konukların gönlünü alması ve onlarla tek tek ilgilenmesi herkesin gönüllerini fethetti. Zorvan Hadi ise salonu coşturdu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katılım sağladığı konserin sonunda sahnede bana plaket vermek nasip oldu. Kısa konuşmamda zorlu günler yaşayan İran ve komşu ülkelerimiz için dileğim Cumhuriyetimizin 100. yılında özgürlük ve bağımsızlıklarına kavuşmuş olmaları, hep birlikte nice yıllara özgürlük ve bağımsızlık meşalesini birlikte yakabilmek oldu. Ertesi gün Ansan‘da düzenlenen 29 Ekim resim sergisini ziyaret ederek yine İranlı ve Türk ressamların birbirinden güzel sanat eserlerini görmenin entelektüellerimizin resim sergilerini gezme imkanım oldu. Oradan Büyükşehir Belediyesinin düzenlendiği Cam Piramitte ki kitap fuarına gittim. Aman Allah’ım o ne öyle her yaştan insan neredeyse deniz kenarına kadar kuyruk oluşturmuş. Bu kadar insanın kitap fuarına akın etmesi mükemmel bir durum ama aklıma bir soru takıldı. Acaba bu kadar insan kitap almaya mı geldi, ortam görmeye mi? Kitap aldıysa eğer aldığı kitapları okuyabiliyor mu, yoksa müsait bir zamanda okurum deyip kitaplıktaki yerine mi kaldırıyor. Tartışılır tabi… Kime sorsam kitap alsa dahi vakti yok, vakti olduğu zaman okuyacak tabi. O vakit ne vakit gelecekse…
Ama bazıları da var ki haftada en az bir kitap okuduğunu belirtiyor, ne mutlu onlara. Yeni dostlarıyla tanışmayı ertelemeden başka hayatlara girme fırsatını yakalamış oluyorlar. Evet Kitap Fuarı hınca hınç dolu olmasına rağmen gezme fırsatı buldum. ANŞOYAT‘ın stantında uzun yıllar boyunca Kalp Antalya Gazetemizde yazarlık yapan Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı Eyyüp AYDIN ile karşılarken Atatürk’çe kitabını imzalayarak tarafıma hediye etmiştir. Kitaplarını en kısa zamanda okumak için sabırsızlanıyorum, kendisine teşekkür ederek fuardan ayrıldım. Yine aynı gün bir başka etkinliğe katılım sağladım.

Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal   Cumhuriyetimizin 99. yıl programına Türk Dünyasından renkli giyim tarzları renkleri ve kişilikleri ile beni büyüleyen dostların yanında yer almak ayrıca güzeldi.

Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin ev sahipliğinde Kepez Belediyesinin Dr. Burhanettin Onat ismini vererek Türk Ocakları Antalya şubesine armağan ettiği; Türk Ocağı Parkında düzenlenen kutlamayla Türk Dünyası sahne gösterileri ile Antalyalılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Atayurt ekipleri Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan Cumhuriyetleri ekipleri, Uygur ve Kerkük Türkleri derneklerinin katılım ve katkısı ile yerel şarkılar, şiirler ve folklor ekiplerinin gösterilerini izledik.

Çocuk ve gençlerin içten söyleyişleri herkese farklı duygular yaşattı.

Türk olmanın BİR olmanın saadetini yaşadık.

Türk Cumhuriyet ve topluluklarından gelenlerle birlikte NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE özdeyişini ruhumuza sindirdik.

Teşekkürler herkese. Dernek başkanları başta Türk Ocakları Antalya Şube Bakanı Abdullah Uysal, Kırgızeli Derneği Başkanı Av. Bülent Aras,Antalya Kırgız Derneği Başkanı Sherikbek Akimov, başkan yardımcısı nazira Erdoğan ve Canılay Baltaeva, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Antalya Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu , Azebaycan Derneği Başkanı Ceyyran Sattararova, Kazakistan Türk Avrasya Halkları Dostluk ve Kültür Derneği Akmaral Rsspai, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı M.Vural Önal ve Türk Dünyası ve UTEF Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Bilim ve Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Kenan Yozgatlı, Türkocakları, Aksan ve UTEF Proje koordinatörü Özer Satılmış Özgüç hep bir ağızdan kutlamış olduğumuz bu bayramı tüm Türk dünyasının bayramı olduğunu dile getirerek, “Atayurt’ta Türk dünyasından gelen kardeşlerimizle birlikte bu coşkuyu yaşamak bizim için ayrı bir gururdur” dediler.
Konuşmalarında Türk dünyası birliğinin önemine vurgu yaptılar. Türk Dünyasından renkli gösteri, dans ve müziklerin olduğu muhteşem programda 10.yıl Marşı ile sona erdi. Hep birlikte nice senelere kadınların, çocukların toplumların daha rahat özgürce davranabildiği, saçı namusu ile değil, kişilik ve beyni ile yaptıkları güzel işlerle anılacağı, daha çağdaş bir gelecek için özgürlük ve bağımsızlıklarımızı kutlamak dileğiyle; Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği, UTEF Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Genel Başkanı ve Kalp Antalya Gazetesi, Kalpgazetesi.com İmtiyaz Sahibi olarak tüm dostlara teşekkürlerimi arz ediyorum. Gururla onurla nice 29 Ekimleri kutlamak dileğiyle; Bu vatan için canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu uğurda canlarını feda etmiş şehit ve gazilerimizi ayrıca yakın zamanda aramızdan ayrılan UTEF Kurucu Genel Başkanı ve Gazetemiz yazı işleri Müdürü ve kıymetli eşim M.Mete Kaçar’ı, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Güldane KAYA KAÇAR

YORUM YAP