DOLAR 32,5995 % 0.37
EURO 34,8313 % 0.26
STERLIN 40,6414 % 0.1
FRANG 35,8800 % 0.76
ALTIN 2.493,04 % 0,34
BITCOIN 2.125.202 5.291

75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde kurulan “Sıfır Atık Müzesi”nin açılışını Vali Ersin Yazıcı gerçekleştirdi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde kurulan “Sıfır Atık Müzesi”nin açılışını Vali Ersin Yazıcı gerçekleştirdi.
0

OKUYAN BİR ANTALYA HEDEFLİYORUZ

Vali Ersin Yazıcı, Sıfır Atık Projesi ve AHENK Projesi kapsamında öğrencilere geri dönüşüm bilincinin aşılanması amacıyla 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde kurulan “Sıfır Atık Müzesi”nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Vali Yazıcı, müzenin okula ve Antalya’ya hayırlı olmasını dilerken AHENK Projesi ile okuyan bir Antalya hedeflediklerinin altını çizdi.

Sıfır Atık Projesi ve AHENK Projesi kapsamında öğrencilere geri dönüşüm bilincinin aşılanması amacıyla 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde kurulan “Sıfır Atık Müzesi”nin açılışını Vali Ersin Yazıcı gerçekleştirdi. Atık malzemeler kullanılarak kurulan “Sıfır Atık Müzesi”nin açılış törenine Vali Yazıcı’nın yanı sıra Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve proje paydaşları katıldı.

Kütüphane Tamamen Atık Malzemelerden

Proje kapsamında 9 Aralık’tan itibaren atık malzeme toplamaya başladıklarını ifade eden “Sıfır Atık Müzesi” projesi koordinatörü ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ayşe Ünal; “Proje kapsamında 3 tane atölyede belediyelerden ve etraftan toplanan atık malzemeler ile çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalarda 14 tane öğretmen arkadaşımız görev aldı. Bu görev sırasında her bölüm kendi alanına uygun çalışmalar yaptı. Şubatın 10’u gibi kütüphanemiz tamamlandı. Kütüphanede ki tüm malzemeler atıklarla oluşturuldu.” şeklinde konuştu.

Gençlerimizde Geri Dönüşüm Bilincini Aşılamak İstiyoruz

Gençlerde geri dönüşüm ve sıfır atık bilincini aşılamayı istediklerini ve bu kapsamda gerçekleştirilecek olan her türlü projeyi destekleyeceklerini dile getiren Vali Yazıcı; “Sıfır atık projesi ve AHENK projesi kapsamında, öğrencilerimize ve gençlerimize geri dönüşüm bilincinin aşılanması amacıyla oluşturulan Sıfır Atık Müzesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu örnek müzemiz ve kütüphanemizin açılışını yapmaktan ötürü heyecan ve mutluluk duyuyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz koordinesinde başlatılan Sıfır Atık Müzesi Projemize 19 ilçemizden katkı sunan tüm öğretmen ve öğrencilerimize tebrik ediyorum. Müzenin gençlerde sıfır atık bilincine katkı sunacağına yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Eğitimde Nitelik ve Kaliteyi Arttıracağız

Açılışın ardından 10/P sınıfını ziyaret ederek öğrencilere kitap hediye eden Vali Yazıcı; “Ben bu kitapları okumanız için hediye ediyorum. Mutlaka bu kitapları okuyun ve okuduğunuza dair geri bildirimlerinizi bana ulaştırın.” dedi. Okulun konferans salonuna geçerek öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Yazıcı, kitap okumanın faydaları, kitap okuma alışkanlığının önemi, dostluk ve yalan konuları üzerine sohbet etti. Öğrencilerle AHENK Projesi

hakkında sohbet eden Vali Yazıcı, Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla projeyi başlattıklarını belirterek; “Projemizle geride kaldığını düşündüğümüz okulları harekete geçirmek istiyoruz. Her bölgemizde eğitim noktasında farkındalık oluşturup, aksaklıları çözmek istiyoruz. Gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırarak okuyan bir Antalya hedefliyoruz.” diye konuştu.

Geleceğe Yatırımın En İyi Yolu Gençlere ve Eğitime Dokunmaktır

Eğitimin meslek hayatı boyunca kendisi için hep ilk sırada olduğuna değinerek gençlere ve eğitime ayrı bir önem veren Vali Yazıcı; “Benim için geleceğe yatırım yapmanın en temel yolu gençlere ve eğitime dokunmaktan geçer. Bu iki konunun yarınlarımızı inşa edeceğine inanıyorum. Bu konulara ne kadar fazla önem verirsek ne kadar fazla üstüne düşersek yarınlarımız o kadar güzel olur. Ülkemizin geleceğine katkı sunmak için okuyan gençlik mottosu ile projemizi başlattık. Bu proje ile isteğim okuyan bir gençlik oluşturmak. Çocuklarımıza okuma bilinci kazandırmak. Maalesef okumayan bir toplumuz. İnşallah Antalya’mızda bunu hep birlikte ahenk içinde çözeceğiz.” dedi.

Herkes Sevdiği İşi Yapmalı

75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileriyle sohbetinde seçtikleri bölümleri ve neden çalışmamız gerektiğini soran Vali Yazıcı; “Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi var. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için bir takım meslekleri seçiyoruz. Öncelikle bunun için buradayız. Bunlar en temel fizyolojik ihtiyaçlar. Herkes sevdiği işi yapmalı. Sevmediğimiz bir işi yaparsak mutlu olamayız. Bu çok önemli.” şeklinde konuştu.

Hayal Kurmak Çok Önemli

Öğrencilere hayalleriyle ilgili sorular soran Vali Yazıcı; “Hayal kurmaktan çok önemli. Çünkü her şey hayalle başlar. Benim de bir hayalim vardı her insan gibi. Lise çağlarında en büyük hayalim üniversiteyi İstanbul’da okumaktı. Bunu gerçekleştirdikten sonra da mezun olduğum bölümle ilgili olarak Kamuda Yöneticilik üzerine hayallerim ve hedeflerim oldu. Yaşam devam ettikçe hayaller bitmez.” ifadelerini kullandı.

Ben Yalanı Hayatıma Sokmuyorum

Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Ben görev yaptığım her ilde okullara gidip bir anket yapıyorum. 300 okulda bu anketi yapmışımdır. Ortaokul ve liselerde bu ankette genellikle ilk sırada en çok rahatsız olunan konular yalan söylenmesi, dedikodu, iftira ve verilen sözün tutulmaması gibi konular oluyor. Gençler ve çocuklar bunlardan rahatsız oluyorlar. Şimdi şunu merak ediyor ve

sizlerle tartışmak istiyorum. İnsanlar garip şekilde yalan söylüyor. Herkes yalan söylüyor. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Burada bir çelişki var bunun izahı nedir. Sana yalan söylendiğinde neden rahatsız oluyorsun. Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi neden başkasına yapıyoruz. Siz yaparsanız karşı tarafa da yapma hakkı veriyorsunuz. Maalesef o da bunu istediği zaman istediği yerde kullanabiliyor. Ben bu hakkı kimseye vermiyorum.” şeklinde konuştu.

Tek Nasihatim Mutlaka Okuyun

Öğrencilere dostla arkadaş arasındaki farkı ve en iyi dostlarının kim olduğunu soran Vali Yazıcı; “Benim bir dostum var. Bugüne kadar bana hiç yalan söylemedi, en kötü zamanımda hep yanımda oldu. Problemimi çözemedi ama beni yalnız da bırakmadı. Sizce bu kim olabilir. Cevap kitap. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Garanti veriyorum size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Kendi bildiğini söyler. Sizi başka dünyalara götürür. Zor zamanınızda da sizi rahatlatıp alıp başka yerlere götürür. Bunu düzenli kitap okuyan birisi olarak söylüyorum. Size bir Vali amca nasihati olsun. Lütfen ama lütfen yakın dostlarınızdan biri kitap olsun.” diye konuştu.

Kitap Okumak ve Spor Yapmaktan Asla Vazgeçmeyin

Karşılıklı sohbet havası içinde geçen söyleşinin ardından Vali Yazıcı gençlerin ailelerine selam söyleyerek; “Bugün konuştuğumuz konuları ailelerinize anlatın ve ben Vali amcaya söz verdim bundan sonra en iyi arkadaşlarımdan biri kitap olacak deyin. Bir de ne iş yaparsanız yapın, bir spor dalıyla ilgilenin. Bu yaşamınızda hem ruh hem de beden sağlığınıza çok olumlu katkıları sağlayacaktır. Asla vazgeçilmeyecek iki şey kitap okumak ve spordur. Bunların tadına vardığınızda zaten vazgeçemeyeceksiniz.” dedi.

Ziyaretin sonunda söyleşinin nasıl geçtiğini soran Vali Yazıcı’ya, öğrenciler sohbetten büyük bir keyif aldıklarını ifade ettiler. Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında öğretmenlerin desteğinin çok önemli olduğunu söyledi.

YORUM YAP