DOLAR 32,4849 % 0.12
EURO 34,8018 % -0.1
STERLIN 40,7334 % -0.27
FRANG 35,6350 % -0.17
ALTIN 2.424,21 % -0,45
BITCOIN 63.190,01 1.686

TEKME VE TEKMECİ YUSUF !!!!! 

Yayınlanma Tarihi : Google News
0
     TEKME VE TEKMECİ YUSUF !!!!!
Tekme, sözlük anlamı ile; bazı hayvanların kendilerini korumak için arka ayaklarını kullanması olarak bilinir.
Ve hayvanlar arasında en etkili tekmenin de, zürafanın tekmesi olduğunu, okul kitaplarında okuyup, öğrendik.
Ama tabii ki, insanlarda kavgada bir birlerine tekme atarlar. Tıpkı, hayvanlar gibi.
13 Mayıs 2014 günü Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia anlarında , ocakların başında arkadaşlarından umutla iyi bir haber bekleyen ve o ölüm vardiyasında  bulunmayan bir madenci, maden ocaklarında emniyet tedbirlerinin alınmamış olduğuna ve ocaklardaki ağır çalışma şartlarına gösterdiği tepki esnasında, maden patronlarına hoş görünmek isteyen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel kalem müdürü yardımcısı olan Yusuf Yerkel tarafından, yere yıkılıncaya kadar tekmelerle dövülmüştür.
Ve işte bu tekmecinin, ihtimal mükafat olarak, Frankfurt Başkonsolosluğu’na ticaret Ataşesi olarak atanmış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.
Dün öğreniyoruz ki, Eyalet Hükümeti
tekmeci Yusuf Yerkel’in güven mektubunu kabul etmeyip, akredite vermemiş.
Almanya’nın ARD televizyonu, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Bild gibi gazeteler konu hakkında  haber geçerken, biz Almanya’da yaşayan Türk insanları da mahcubiyet yaşamış olduk.
Haberin ayrıntıları hakkında bilgi edinirken,
medya kuruluşları Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’nu da telefon yağmuruna tuttu.
Başkonsolosluk da: “Atamalar Resmi Gazete’de yayınlanmıyor artık. Biz henüz atama kararını görmedik” cevabını vermek durumunda kalmış oldu.
“Tekmeci Frankfurt’ta iş buldu”
Alman, Hollanda, İngiltere, Fransa, Belçika, Avusturya medyası konuya büyük ilgi gösterirken başlıklar, “Erdoğan’ın işçi tekmeleyen danışmanı Frankfurt’ta iş buldu” ya da “Tekme atan danışman Avrupa’ya tayin edildi” başlıkları kullandılar.
Almanya’da da değişik Sendikalar ve politikacılar bu atamaya tepkilerini açıkladılar.
Bizler de, maden ocağı başında arkadaşlarından umut ile haber bekleyen bir madencimizin Yusuf Terkel tarafından tekmelenmesini unutmadığımız gibi, böyle birinin Almanya’da bizleri temsil etmesinden sadece mahcubiyet yaşayabiliriz.
İnsan onuruna saygı duymayan birinin,
gözleri yaşlı bir madenciyi tekmelediğinin görüntüsünün hafızalardan silinemeyeceği için, böyle birinin medeni bir ülkede ülkemiz Türkiye’yi temsil etmemelidir.
Remzi Uysal
TÜRGEM Başkanı
Lübeck, 13 Ocak 2022Resim önizlemesi

YORUM YAP