DOLAR 32,6077 % 0.38
EURO 34,7852 % 0.06
STERLIN 40,5836 % -0.13
FRANG 35,9234 % 0.86
ALTIN 2.497,60 % 0,53
BITCOIN 2.049.722 1.445

AKDENİZ’İN İLK VE TEK BİLİM MERKEZİ

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
AKDENİZ’İN İLK VE TEK BİLİM MERKEZİ
0

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Belediyecilik nasıl yapılır, görmek isteyenler varsa ben kendilerini Kepez’e davet ediyorum. Kepez’e gelsinler gönüle dokunan, netice alan belediyecilik nasıl yapılıyor burada bizzat tecrübe etsinler.” dedi.

Kepez Belediyesinin Eski Dokuma Fabrikasında 12 bin 500 metre kare alana kurduğu ve 6 yıllık emeğin ürünü Antalya Bilim Merkezi, kapılarını ziyaretçilere araladı. Antalya Bilim Merkezi, 30 bin metre kare alana kurulan, Antalya BilimFest ile açıldı. Çifte açılış, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Bilim ve teknoloji kapılarının aralandığı açılışın ilk konuşmasını ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı. 2012 yılında hayalini kurdukları Antalya Bilim Merkezi’nin bugün açılışını yapıyor olmanın mutluluğunu dile getiren Başkan Tütüncü, “Antalya Bilim Merkezi ile birlikte bugün BilimFet’in açılışını gerçekleştiriyoruz. İki heyecanı bir arada yaşıyoruz. 2012 yılında kurduğumuz Antalya Bilim Merkezi hayalini 2014 yılından itibaren gerçeğe dönüştürmek için çalıştık. 2015 yılında TÜBİTAK ile ön protokol imzaladık. Ve arkasından 2016 yılında da yapım süreci başladı. Geldiğimiz noktada 12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 14 ayrı sergisi olan 8 atölyesi ile her ay yaklaşık 5 bin öğrencimize atölye çalışmaları ile hizmet veren muhteşem bir bilim merkezini şehrimize armağan etmiş bulunmaktayız. Bilim merkezi sadece çocuklarımız için, gençlerimiz için değil, bilimle ilişkili herkes için burada bilimsel çalışmaların yapılabileceği ortamlarda mevcut.”diye konuştu.

ANTALYA TEKNOLOJİ ÜSSÜ DE OLMALI

Antalya’nın yeni vizyonu ile örtülecek çok önemli bir gelişmeden de bahseden Başkan Tütüncü, “Antalya uzak asırlardan bu yana insanlığın önemli merkezlerinden birisi… Antalya tarımın başkenti olarak tanımlanan bir şehir… Özellikle son yıllarda Turizm alanında göğsümüzü kabartan başarılarla birlikte, Antalya turizmin başkenti olarak anılan ve dünyadaki bilinirliği en yüksek şehirlerden birisi… Her türlü imkana sahip olan bir şehir. Özellikle uluslararası havalimanına sahip olması ve dünyanın değişik yerlerinden Antalya’ya direkt

uçuşların olması Antalya’nın cazibesini daha da üst seviyelere taşıyor. İşte! Devletimiz şimdi yepyeni bir vizyonla Antalya bir tarım şehri olmanın yanında, Antalya bir turist şehri olmanın yanında, Antalya teknolojinin de üstü olmalıdır, bakış açısıyla şehrimize çok önemli değerler kazandırdı. Antalya Teknokentte yapmış olduğumuz açılış bu söylediğim hadiseleri özetlemek bakımından başlı başına yeterli bir misaldir.” dedi.

YENİ BİR VİZYONA YÜRÜYOR

“Teknokentler, üniversitelerimiz ve bütün bunlarla birlikte teknoloji üreten özel sektör kurum ve kuruluşlarımızla birlikte Antalya artık yeni vizyonuna doğru hareketleniyor.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Antalya teknolojinin de üstü oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Antalya’ya bu özeni, bu ilgiyi, bu dikkati gösteriyor, o zaman bizde o vizyonla örtüşecek bir belediyeciliği Antalya’da hayata geçirmeliydik. Belediyecilikten muradımız betona yatırım yapmak, taşa toprağa yatırım yapmak değil, her şeyden evvel bu güzel şehrin insanlarının gönüllerine damga vurmak, onların gönüllerinde güzelliklerin oluşmasına vesile olmaktır. Biz yarının mimari olarak gördüğümüz gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğe modern dünyanın en büyük değeri ile bilimle, sanatla, kültürle, teknoloji ile sporla taşıyalım istiyoruz. Ve işte bugün Antalya’ya kazandırdığımız Antalya Bilim Merkezi okul öncesinden, hatta 3 yaşından itibaren sevgili çocuklarımızı daha sonrasında gençlerimizi bilimsel düşünceye kapı aralayacak bir eğitim merkezi haline getirmiştir. Biz istiyoruz ki; çocuklarımız burada bilimle buluşsunlar, bilimsel düşünceye doğru fikir geliştirsinler, düşünce üretsinler ve buralardan insanlığa değer sağlayacak, katkı sunacak çalışmalar yapan, insanlığın medeniyet birikimine katkılar sunan bilim adamları yetişsin, güzel güzel aydınlık dimağlar, aydınlık zihinler ortaya çıksın. Bu şehrin çocukları hepimizin çocuklarıdır. Kendi çocuklarımıza sunduğumuz imkanları bir belediye başkanı olarak bu şehrin çocuklarına sunmak en büyük görevimizdir. “ ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA BİLİM İMKANI

Üniversiteden akademisyen gurubunun Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret ettiğini ve bir öğretim üyesinin, “Bilim merkezinde gezerken, kendimi New York’ta bir bilim merkezinde geziyormuş gibi hissettim.” sözlerini hatırlatarak, “New York’un çocukları çağdaş bilim standartlarını, insanlığın medeniyetin oluştuğu

en son teknolojik imkanları hak ediyor da, Antalya’nın çocukları hak etmiyor mu? İşte biz de burada, zatalinizin destekleriyle TÜBİTAK işbirliğimizle Antalya’nın çocuklarına dünyanın modern ülkelerinin o en büyük bilim merkezlerinde sunulan imkanları sunmak için bir çalışma yaptık. İnşallah önümüzdeki süreçte de sürdürülebilirliğini de en güzel şekilde ortaya koyarak Antalya Bilim Merkezini, Türkiye’deki bilim merkezleri arasında önemli bir değer haline getireceğiz. Antalya BilimFest’i de önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek, şehrimize güzel bir marka ülkemize de güzel bir değer haline getireceğiz” dedi.

EN GENİŞ BİLİM MERKEZİ

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’da, Antalya Kepez’deki Bilim Merkezi’nin kendileri için ayrı bir heyecanı ve önemi olduğunu söyledi. Antalya Bilim Merkezi’nin heyecanını kuruluş aşamasından buyana Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte yaşadıklarına değinen Mandal, en baştan beri buraya duygu ve heyecanla ne kadar emek verildiğini bildiğini vurgulayarak, Başkan Tütüncü’yü yürekten kutladığını söyledi. Dünyada 3 bine yakın bilim merkezi olduğunu bildiren Mandal,”Ülkemizde de 2000’li yılların başında, ilki 2008 yılında Konya Bilim Merkezi, olmak üzere tamamlanmış 7, TÜBİTAK tarafından devam etmekte olan 5 bilim merkezi var. 1970’lerden 2000’lerin başlarına kadar bilim merkezleri dokunmak, görmek ve yaşanan birtakım doğal olayları bilim temelli açıklamak için de, 2010 ‘dan itibaren değişen ise, sergiden daha çok bir bilim merkezinin müze olarak gibi gezmekten daha çok, oraya gelen her bireyin özellikle de gençlerin dokunması, ben de yapabilirim demesiydi. Antalya Bilim Merkezimizin yaklaşımına baktığımız zaman bilimin temel taşlarından başlayıp, okul öncesinden başlayıp,üniversite öğrencileri dahil olmak üzere her yaş grubunu için hazırlanmış 7 sergimiz, 8 tane atölye, 160 tane deney setlerimiz bulunmaktadır. En geniş olan bu bilim merkezimizin etrafındaki alanı da en etkin bir şekilde kullanıyor olması da büyük önem arz ediyor. ‘4007’, bizim TÜBİTAK destekli bilim şenliğimiz olarak başlayan, süreç bugün şu an muhteşem bir şekilde yaşadığımız ufak, belki eş değer, ileride rekabet edebilecek TEKNOFEST’E dönüşme noktasında… Bundan dolayı da ben yine belediye başkanımız ve emek veren tüm herkesi yürekten kutluyorum.Bugün burada Antalya Bilim Merkezi, BilimFest ve 4007 TÜBİTAK Bilim Etkinliği olmak üzere 3 etkinliğin birlikte yapıldığı muhteşem bir şölen.”diye konuştu.

“ANTALYA’NIN PARLAYAN YILDIZI KEPEZ”

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’da, Antalya Bilim Merkezi açılışının çok önemli bir açılış olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Akdeniz’in incisinin Antalya, Antalya’nın parlayan yıldızının da Kepez olduğunu vurgulayan Milletvekili Uslu, “ Antalya’da hem alt yapı, hem üst yapı belediyeciliği yapılıyor. Yani klasik veya geleneksel belediye hizmetleri örnek bir şekilde veriliyor. Kepez’de yalnızca klasik belediye hizmetleri değil, onun yanında modern belediye hizmetleri sanat dostu belediyecilik, kültür dostu belediyecilik, bilim dostu belediyecilik, çocuk dostu, genç dostu, öğrenci dostu, yaşlı dostu belediyecilik hizmetleri belirliyor. Ben Hakan Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Buradaki projeler yalnızca Kepez’e değil, Antalya’ya hatta ülkemize de değer katıyor. İşte örnek, bugün yaptığımız eser, projeler bunu gösteriyor. Yeni bir yüzyılda yaşıyoruz. Çok hızlı değişimlerin olduğu bir yüzyıl. Adına bilgi yüzyılı diyelim, teknoloji yüzyıl diyelim, metavers yüzyılı diyelim, değişik ve hızlı bir çağda yaşıyoruz. Bu çağda, bu dönemde bilgi ve teknoloji her şeye yön veriyor. Ülkelere yön veriyor, dünyaya yön veriyor, ülkelere güç sağlıyor. Bugün küresel aktör olmanın yolu teknolojiden ve bilgi üretmekten geçiyor. Bugün bunu yapan teknoloji hamleleri gerçekleştiren bir Türkiye var. Bunu gerçekleştiren bir liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Savunma sanayinden uzay teknolojilerine kadar her alanda büyük gelişmeler kaydeden bir Türkiye var. Genç beyinleri destekleyen, akıl teri üretenleri, alın teri üretenleri destekleyen bir Türkiye var. Bu Türkiye’de yorulma bilmeyen, sınır tanımayan, duvarlar örmeyen, zindanlar oluşturmayan bir bakanlığımız var, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız var, bakanımız var.” dedi.

” ANTALYA BİLİM ŞEHRİ OLACAK “

Antalya turizm şehri olarak bilindiğini, turizm şehri kadarda bir tarım şehri olduğunu hatırlatan Uslu, “Artık bir bilim şehri olacak. Antalya Diplomasi Formuyla da, bir diploması şehri haline geldi. Buradan Dışişleri Bakanımız, Antalya’mızın evladı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya tarımında gelinen son noktayı da anlattı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BİLİM MERKEZİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ta, Türkiye’nin en büyük bilim merkezinin resmi açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek konuşmasına başladı.

Antalya’nın her yönüyle müstesna bir şehir olduğunu belirten Bakan Varank, “Burası turizmin, tarımın, doğanın, diplomasinin şehri…Ama inşallah bundan sonra da en çok bilimin ve teknolojinin şehri olacak. Daha 20 gün önce yine Antalya’daydık. Tübitak Bilim Olimpiyatlarında dereceye giren öğrencilerimizin ödüllerini verdik. Milli Muharip Uçak Projesinin, Arge Merkezinin açılışını burada Antalya’da yaptık. Bugün de Türkiye’nin en büyük bilim merkezini şehrimize kazandırmak bölgenin en önemli etkinliklerinden olacak, bilim ve teknoloji Festivali BilimFest’in açılışını yapmak üzere bir aradayız.

Bilim Merkezi ve BilimFest, tüm Antalya’ya, Antalyalılara hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

AKDENİZ’İN İLK VE TEK BİLİM MERKEZİ

Bilim Merkezleri ile toplumda bilim kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladıklarına değinen Bakan Varank, “Şimdiye kadar Konya, Kocaeli, Kayseri, Bursa, Elazığ ve İstanbul olmak üzere 6 ilde bilim merkezleri kurduk. Gaziantep, Şanlıurfa, Düzce ve Denizli’de bilim merkezi kurma çalışmalarımız hali hazırda devam ediyor. Bugün ise 7. şehrimiz olan Antalya’ya ülkemizin en büyük Akdeniz’in ise ilk bilim merkezini açmış oluyoruz. Bugün burası teknolojik donanımıyla uygulamaları atölyeleri ile interaktif sergileri ile ve kütüphanesi ile devasa bir bilim kompleksi haline geldi. Burada biyoloji, kimya, fen bilimleri, matematik, astronomi, robotik kodlama, ahşap ve tasarım alanlarında uygulamalı atölye eğitimleri verilecek. Gençlerimiz gözlem yaparak, dokunarak, işiterek, deneyerek, keşfeder, bilimi öğrenecek. Kültürü, mimarisi ve tematik kurgusuyla yalnızca gençlerimize değil 7’den 77’ye herkese hitap eden bir cazibe merkezi… İşte bunun gibi organizasyonların en güzel örneklerinden bir tanesini de her yaştan bilim meraklısının bir araya geldiği Bilimfest’te görüyoruz. Bu festivalde onlarca bilimsel etkinlik atölye ve sergi çalışmaları, yarışmalar, sahne gösterileri, eğlenceli bilim şovları ve aile oyunları sadece Antalyalı hemşerilerimizi değil, tüm bölgeden vatandaşlarımızı bekliyor. Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Aselsan, Havelsan, Roketsan, Tusaş, Tümosan gibi nadide kurumlarımızın tamamı şu anda buradalar. Gurur kaynağımız Solotürk ve Türk Yıldızlarının gökyüzündeki çarpıcı şovlarını buradaki vatandaşlarımız, ailelerimiz izleyebilecekler. Ayrıca gençlerimize ilham olması amacıyla, gurur vesilemiz olan yerli ve milli teknolojik ürünlerimizi de festival alanında sergiliyoruz. Bu devasa alanda ülkemizin gurur kaynağı bütün teknolojik ürünler sergileniyor.” diye konuştu.

BİLİM İNSANLARI SİZLERİN ARASINDAN ÇIKACAK

“Biz istiyoruz ki; gençlerimiz artık geçmişte önü kesilmiş milli projelerimizin hüzünlü hikayelerini dinleyerek değil, somut başarıları somut ürünleri görerek, dokunarak ilham alsınlar” diyerek sözlerine devam eden Bakan Varank, “Ben bu vesileyle çevre illerdeki genç arkadaşlarımı da, aileleri ile beraber bilim merkezine ve BilimFest’e davet ediyorum. İnanıyorum ki; burada biriktirecekleri tecrübe onların hayatlarında güçlü bir etkiye sahip olacak. Uzmanlarımızın vereceği konferanslar, yapacakları söyleşiler, onların zihinlerinde derin izler bırakacak. Antalya Bilim Merkezi ve BilimFest, milli teknoloji hamlesi vizyonumuzun yayılmasına, çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış insanlığa faydalı, ahlaklı Türk gençlerinin yetişmesine önemli bir katkı sunacak. Sevgili gençler göreceksiniz, sizlerin arasından bu ülkenin en saygın bilim insanları, başarılı mühendisler alanında yön verecek özgün tasarımcılar çıkacak.

Ben gittiğim tüm şehirlerdeki okullarda fabrikalarda Teknoparklarda ki gençlerimizin gözlerinde emin olun bu ışığı görüyorum. Gittiğim her yerde teknoloji ve bilime merak salmış gerçekçi hayalleri olan ideallerinin farkında gençlerimizi görüyorum.” ifadelerini kullandı.

DESTEĞİNİZ SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

Bakan Varank, TEKNOFES’te kolunu tutarak kendi projesini göstermek için ısrar eden Kütahya’dan Enes’in bilim heyecanını da katılımcılarla paylaşarak, “Gencimizin projesine baktım, hayran kaldım. Bana, Türkiye’nin bundan 15 sene sonra uzay istasyonunda kullanacağı oksijen üreten biyoteknolojik temelli sistemin proto tipini gösterdi. İşte! bizim hayalini kurduğumuz gençlik bu gençlik. Bu özgüvene, bu adanmışlığa, bu inanca sahip bir gençlik. Burada da onlarca, yüzlerce Enes var.

Sizlerin içerisinde saydığım başarıların hepsi ulaşılabilir, başarılar. Gençler, anne, babalar bu bir takım oyunu… Ne iyi bir proje, ne çok çalışkan bir öğrenci, ne de eksiksiz hazırlanmış bir müfredat başarı için asla tek başına yeterli değildir. Başarıyı takım oyunu getirir, ekosistem getirir. Birlikte olursak, el ele verirsek, ülkemizi hak ettiği yere muasır medeniyetler seviyesinin çok daha ötesine taşıyabiliriz. Bu takım oyununda her birimize sorumluluklar düşüyor. Sevgili aileler ve sevgili öğretmenlerimiz, en kritik görev aslında burada sizlerin. Evlatlarımıza bilim ve teknoloji farkındalığını mutlaka aşılamalıyız. Onları dar kalıplara sıkıştırmak yerine içlerindeki cevheri mutlaka arayıp, bulup çıkarmalıyız, deneyip yanılmalarına, uçup kaçmalarına, hata yapmalarına fırsat verip, hatta öncülük etmeliyiz. Çocuklarımızı ya da öğrencilerimizi yüksek makamlara, iyi maaşlara değil, insanlığın tamamına hizmet edecek faydalı

ilimlere başarılı girişimlere hazırlamalıyız. Sevgili gençler size düşen görev de, ilgi duyduğunuz alan, meslek ya da uğraş ne olursa olsun elinizden gelenin en iyisini yapmaktır. Sabırlı olacağız, sıkı çalışacağız, tartışacağız, hayal kuracağız, ama asla pes etmeyeceğiz. Unutmayın en zekiler, en fazla çalışanlar, en fazla imkana sahip olanlar değil, hiç pes etmeyenler başarıya ulaşır. Bu manada sizin en büyük destekçiniz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bunu bilmenizi istiyorum.” dedi.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ

“Bizim görevimiz tüm imkan altyapı ve desteklerden faydalanılarak, başarıya giden bu yolda size siz değerli gençlerimize yol arkadaşlığı yapmaktır.” diyerek sözlerine devam eden Bakan Varank, “Biz bu vizyonun adını ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ koyduk. Dedik ki; bu vizyonla Türkiye en iyi alanlarda kendi teknolojisini geliştirisin, en başarılı bilim insanlarını yetiştirsin, en büyük markaları çıkarsın, en iyi ürün üretsin, en özgün tasarımı geliştirsin. Bunun içinde ağaç yaşken eğilir anlayışıyla ilkokuldan üniversite çağına kadar tüm öğrencilerimize dönüp çok çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. İşte şehirlerimize herkesin gidebileceği bilim merkezleri açıyoruz. Tasarım, robotik kodlama, uzay ve nano teknoloji gibi alanlarda eğitimler verdiğimiz dene yap teknoloji atölyeleri şu anda 55 şehrimizde hizmet veriyor. TÜBİTAK aracılığıyla farklı alanlarda bilim olimpiyatları, şenlikler , bilim fuarları, proje yarışmaları düzenliyoruz. Dünya çapında en iyi yazılımcıları yetiştiren Uluslararası 42 Okullarını Türkiye’ye kazandırdık. 18 yaşını dolduran gençlerimiz 7/24 hizmet veren bu yazılımı okullarından şu anda ülkemizde faydalanabiliyorlar. Artık bir dünya markası olan Teknofest’e on binlerce takım, yüz binlerce genç kendi geliştirdikleri roketleri, elektrikli araçları, otonom araçları, İHA’ları, denizaltıları projeleri yarıştırıyorlar.” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST ATEŞİ KARADENİZ’DE YANACAK

Bakan Varank, açılış konuşması sırasında gençleri ve aileleri, Teknofest 2022’ye katılmaları için 30 Ağustos’tan itibaren Samsun’a davet ederek, Teknofest ateşinin bu sene Karadeniz’den yanacağını söyledi. Çocukların aileleri ile katılabileceği Gökyüzü Gözlem Etkinliğine de değinen Bakan Varank, daha önce Kaş escort Saklıkent’te yapılan bu etkinliğin artık Anadolu’nun diğer şehirlerinde olduğunu sözlerine ekleyerek, gökyüzü gözlem şenliklerine davet etti. Bakanlığın, gençleri teşvik edici burs programı hakkında da bilgi vererek, bu dönem 2300 öğrenciye burs verileceğini ve başvuruşların da bugün itibariyle başladığını söyledi.

TÜRKİYE’NİN ASIL MİMARLARI OLACAKSINIZ

“Biz biliyoruz ki; bugünün mucitleri olan sizler 2053 ve 2071 Türkiye’sinin de asıl mimarları olacaksınız.” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Varank, “Bu bağlamda sizin bilim ve teknoloji alanında elde ettiğiniz her bir başarı, ortaya koyduğunuz her bir yenilik yalnızca ülkemizi değil, tüm dünyayı daha yaşanabilir daha adil bir yer haline getirecek. İşte bu yüzden kendinize güvenerek bilimin, araştırmanın, yeniliğin, girişimciliğin peşinden koşmalısınız. Biz sizlerin her zaman yanındayız ve bundan sonrada sizlerin yanında durmaya devam edeceğiz.”

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BELEDİYECİLİK VİZYONU

“Antalya’nın bilim arge ve teknoloji kriterlerinin başlangıç noktası olacak bilim merkezimizi şehrimize kazandıran bu vizyoner işe imza atan Kepez Belediyemizi tebrik ediyorum. Evet, bu gerçekten tüm Türkiye’ye örnek olabilecek, bir yerel yönetim, bir belediyecilik vizyonu… Biz bu proje ile sadece Kemer escort Antalya’ya değil, Antalya bölgesindeki bütün şehirlere yeni bir vizyon kazandırmış olduk. İşte bu manada yerel yönetim nasıl yapılır, belediyecilik nasıl yapılır, görmek isteyenler varsa da ben kendilerini Kepez’e davet ediyorum. Gelsinler, Kepez Belediyesini, Antalya Bilim Merkezini, BilimFest’i ziyaret etsinler, gönüle dokunan netice alan belediyecilik nasıl yapılıyor, burada bizzat tecrübe etsinler. Ve tabii ki bu projede emeği geçen başta TÜBİTAK olmak üzere bütün mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek Bilim Fest’in açılışı gerçekleştirildi. Bakan Varank, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde Antalya Bilim Merkezi’ni ve BilimFest’i gezdi.

BİLİM FEST’TE NELER VAR

BilimFest’e, Savunma Sanayi Akademisi, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Tübitak Sage, Tübitak BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK UZAY, Solo Türk ve Türk Yıldızları, TÜMOSAN gibi Türk sanayisi ile bilim ve teknolojisine önemli katkılar sunan kuruluşlar katıldı. Milli sanayi hamlemizin baş aktörü kurumlarda festivalde yerini aldı. BİLİMFEST’te bilim, teknoloji ve sanayi alanında konferanslar da düzenlenecek. Bilim Festivali, Sahne Showları ile daha Demre escort da renklenecek. Dj, Bilim Show, Jöngler show, yarışma, sihirbaz gösterileri, sosis balon show, Alice Harikalar Diyarında- dans tiyatrosu, beble show, pandomim show, Bremen Mızakıcıları Maskot Tiyatrosu, Mini Disco, Minyon Show, Süper Bilim Show, Çocuk konserleri yer alacak.

YORUM YAP