DOLAR 32,5700 % 0.24
EURO 34,9811 % -0.02
STERLIN 40,7796 % -0.08
FRANG 35,6963 % 0.2
ALTIN 2.449,73 % 0,55
BITCOIN 64.506,25 0.414

Aldığımız nefesin, hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı olan ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin görevidir.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Aldığımız nefesin, hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı olan ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin görevidir.
0

DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASI MESAJI

Ormanlar bir ülkenin akciğeri ve yaşam kaynağıdır. Oksijenimizi üreten, su varlığımızı ve topraklarımızı koruyan, binlerce çeşit canlıya yuva olan, hava kirliliğini önleyen ve daha nice faydasıyla eşsiz bir doğa harikası olan ormanlarımız, en önemli yer üstü kaynaklarımızdan biridir.

Aldığımız nefesin, hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı olan ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin görevidir. Bu görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Nitekim Peygamber Efendimiz “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz!” buyurarak ağaç dikmenin önemini ifade etmiştir.

Geçtiğimiz yaz hepimizin bildiği gibi Antalya olarak büyük bir yangın felaketi yaşadık. Bu yangında maalesef ciğerlerimiz, şehrimizin en büyük zenginliklerinden olan yaşam kaynağı ormanlarımız büyük zarar gördü.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ormansız bir yurt, vatan değildir.” sözünden hareketle yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olan ormanlarımızı çoğaltarak Türkiye tarihinin en büyük yangını olan Manavgat yangınında zarar gören bölgelerimizi tekrardan yeşillendirelim. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye daha yeşil bir Antalya bırakmak için el birliğiyle daha çok çalışalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Orman Teşkilatımız olmak üzere tüm hemşerilerimizin Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı kutlar; ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan sevgimizin ve duyarlılığımızın daha da artmasına vesile olması dilerim.

Ersin YAZICI

Antalya Valis

YORUM YAP