DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.112.273 3.879

Antalya BilimFest’i Çocuklar Çok Sevdiler

Yayınlanma Tarihi : Google News
Antalya BilimFest’i Çocuklar Çok Sevdiler
0

Kepez Belediyesi’nin Dokumapark’ta gerçekleştirdiği Antalya BilimFest’i çocuklar çok sevdi.

BilimFest’te çocuklar sergiler, görsel şovlar, atölye çalışmaları ile bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştı.

Dokumapark’ta bilim ve teknolojinin sınır tanımayan ufkuna kapılarını açan Antalya BilimFest, ziyaretçilerini ağırlıyor. Bilim ve teknolojinin devlerinin buluştuğu, savunma sanayinin milli ve yerli kazanımlarının gururla sergilendiği festival, 7’den 70’e kadar her yaşa hitap ediyor. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği festivali, özellikle çocuklar çok sevdi.

Bilim ve teknolojinin sınır tanımayan ufkunu yakından tanıma imkanı bulan çocuklar, bilimin ışığında teorik ve pratik deneyimler yaşadılar. Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ile kapılarını açan Antalya BilimFest’te, söyleşiler, sergiler, görsel şovlar ve atölye çalışmalarıyla çocuklar bilimin dünyasında eğlenceli saatler geçirme imkanı buldular.

ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Çocuklar özellikle, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Tübitak Sage, Tübitak BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK UZAY, Solo Türk ve Türk Yıldızları, TÜMOSAN gibi Türk sanayisi ile bilim ve teknolojisine önemli katkılar sunan kuruluşların stantlarına yoğun ilgi gösterdi.

T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopteri, yüzde 100 yerliliğe sahip askeri araç PUSAT, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir çok harekatın da kullanılan, en popüler ve en etkili ateş destek muharebe aracı T-155 FIRTINA OBÜSÜ, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş(TUSAŞ) tarafından geliştirilen dev boyutlu insansız hava aracı AKSUNGUR, Türkiye’nin silahlı insansız ilk deniz aracı ULAQ ile Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türkiye’nin uzaya gönderilen 7. haberleşme uydusu Türksat 4B’yi de yakından görme imkanı buldular.

YORUM YAP