DOLAR 32,4968 % 0.16
EURO 35,0706 % 0.49
STERLIN 41,0912 % 0.82
FRANG 35,7407 % 0.62
ALTIN 2.438,08 % -0,02
BITCOIN 62.779,99 -1.473

Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve 4’kişi tutuklandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve 4’kişi tutuklandı
0

Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve 4’kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Tunç, Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocağöz’ünde bulunduğu 5’inin tutuklandığını, 8’i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

 
– Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 vatandaşın yaralandığını, kabinlerde mahsur kalanların kurtarıldığını ifade etti.

Olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığında adli soruşturma başlatıldığını hatırlatan Tunç, bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve bir elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapıldığını ve ön rapor hazırlandığını belirtti.

Bakan Tunç, şu bilgileri paylaştı:

“Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır. Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir.”

YORUM YAP