DOLAR 32,5398 % 0.15
EURO 34,9172 % -0.2
STERLIN 40,8596 % -0.16
FRANG 35,6658 % 0.07
ALTIN 2.434,64 % -0,06
BITCOIN 64.517,22 0.348

BAŞARAN SERACILARLA NÖBETTE…

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAŞARAN SERACILARLA NÖBETTE…
0
BAŞARAN SERACILARLA NÖBETTE…
Aksu’da örtü altı üretim yapan çiftçileri, zirai don nöbetinde ziyaret eden
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, “Gübreden, zirai ilaca, akaryakıttan, fide ve naylona kadar her şey adeta ikiye, üçe hatta beşe katlanmış durumda. Artan bu maliyetlerle artık çiftçilik yapmak ve ayakta kalmak çok zor. Allah çiftçimizin yardımcısı olsun” dedi.
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, artan maliyetler ve ürünlerinin para etmemesi nedeniyle zor günler yaşayan örtü altı üretim yapan çiftçileri, zirai don nöbetinde ziyaret ederek dertlerini dinledi. Son günlerde etkisini sürdüren soğuk havayla birlikte ürünlerini don tehlikesine karşı korumak için Aksu’daki seralarında soba yakmak zorunda kalan üreticilerin çok dertli olduğunu kaydeden Başaran, “Çiftçimiz bu yıl gerçekten çok zorlu bir süreçten geçiyor. Artan maliyetler karşında ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.
Gübreden, zirai ilaca, akaryakıttan, fide ve naylona kadar her şey adeta ikiye, üçe hatta beşe katlanmış durumda. Artan bu maliyetlerle artık çiftçilik yapmak ve ayakta kalmak çok zor. Allah çiftçimizin yardımcısı olsun” dedi.
BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK
Çiftçiye bir dokunduklarını bin ah işittiklerini vurgulayan Başkan Başaran, “Neredeyse konuştuğumuz ve derdini dinlediğimiz bütün çiftçi kardeşlerimiz diken üstünde. Tarım Bakanlığı’nın bir genelge yayınlayarak bazı ürünlerin ihracatının kısmi olarak durdurulacağını açıklamasıyla sektördeki herkesin kafası iyice karışmış durumda. Devletten destek beklerken böyle engellemelerle karşılaşmalarına bir anlam veremiyor ve isyan ediyorlar.
Zirai don nöbetinde gözü gibi baktıkları ürünlerinin yarın para etmemesinden korkuyorlar. AKP Hükümeti artık çiftçinin bu kadar da üzerine gitmemelidir. Zaten üretici, artan maliyetler ve zirai donla uğraşıyor. Onun önüne bir de ihracat engeli gelirse bu insanlar nasıl para kazanacak?” diye konuştu.

YORUM YAP