DOLAR 32,5652 % 0.03
EURO 34,9221 % 0.2
STERLIN 40,6184 % 0.02
FRANG 35,6291 % 0.12
ALTIN 2.425,48 % 0,09
BITCOIN 64.552,67 -3.341

BİZLER VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Yayınlanma Tarihi : Google News
BİZLER VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ
0

BİZLER VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Vali Ersin Yazıcı, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Antalya Şubesi Başkanı Cahit Urfan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı;“ Bizler vatandaşlarımıza hizmet etmek için buradayız. Vatandaşlarımız için her zaman en iyisi olana kadar durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Antalya Şubesi Başkanı Cahit Urfan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Dernek üyeleriyle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantıda Vali Yazıcı, Antalya’nın ekonomisinden eğitimine, turizimden tarıma, ticaretinden 2022 yılı hedeflerini kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Meslek hayatı boyunca eğitimin, gençlerin ve yardıma muhtaç vatandaşların ajandasında ilk sırada yer aldığını söyleyen Vali Yazıcı, vatandaşlara hizmet için burada olduklarını ve vatandaşlar için en iyisi olana kadar durmadan çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

2022’den Herkes Umutlu

2022 yılının Antalya için yeni başarılara imza atacağı bir yıl olacağını aktaran Vali Yazıcı; “Böyle bir toplantıyı organize ettiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 1,5 yıldır buradayım. Antalya’nın normali ve klasiği pandemi olmadığında ortaya çıkıyor. Pandemi döneminde her yerde olduğu gibi burada da gerçekten zorlu bir süreç geçiyor. Göreve başladığımda turizm olmadığı zaman neredeyse şehirde hareketlilik sıfır noktasındaydı. Bildiğiniz gibi pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında turizm geliyor. Bu da Antalya için çok önemli bir sektör. Turizm bu şehir için çok önemli. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Şehrin karakteri turizme göre şekilleniyor. Turizm ile ilgili hiç bağı olmayan bir emekli vatandaşımız bile pandemi döneminde turizmin olmamasından rahatsızdı. Çünkü Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden birisiniz bir çok yatağınız var ama pandemiden dolayı şehrimize turist gelmeyince herkesin canı çok sıkıldı. Ama bu yıl şükürler olsun kötü bir sezon geçirmedik. İnşallah 2022 yılını turizmde daha iyi rakamlarla kapatacağız. Bunu sektör temsilcileriyle yaptığımız toplantılar neticesinde öngörüyoruz. Herkes umutlu. Ben de umutluyum.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerimizin Her Zaman Yanındayız

Antalya’nın yurt kapasitelerinin yeterliliğiyle ilgili gelen soruya Vali Yazıcı; “Şehrimizde özel ya da devlet olmak üzere kayıtlı 88 bin öğrencimiz var. 15 bin kişilik civarında da devlet yurdumuz mevcut. Özel yurtların kapasiteside 3600 civarında. Rize’de de Balıkesir’de de görev yaptığım dönemde şunu gördüm. Yurt çıkmadığı zaman bize yurt bulun şeklinde arayan çok olurdu.

Ama burada yurt bulun diye bizi arayan çok azdı. Buraya üniversiteye gelen öğrencilerin bir çoğu ev kiralamayı tercih ediyor. Bu yıl maalesef ki pandemi ile birlikte kiralar yükseldi. Bu konu öğrencilerimize olumsuz yansıdı. Ama biz devlet olarak her zaman geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sağlam Bir Alt Yapıya Sahibiz

Sağlık turizmini önemli bir alternatif turizm çeşidi olarak gördüklerini dile getiren Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık turizmi şehrimiz için alternatif turizm için olmazsa olmazlarımızdan. Spor turizmi ile birlikte sağlık turizmindeki atılımlarımızla şehrimizdeki turizm hareketliliğini 12 aya yayacağımızı düşünüyoruz. Mutlaka turizmimizi çeşitlendirmemiz lazım. Bunun en iyi yönteminin de sağlık turizmi olduğunu düşünüyorum. Son 20 yılda sağlık adına şehrimizde ve ülkemizde çok büyük yatırımlar yapıldı. Özellikle şehrimize baktığımızda marka bir tıp fakültemiz var. Bunun tanıtımını ve pazarlamasını iyi yapmalıyız. Bu hastanemizin gücünden yararlanarak kamu, özel ortaklığıyla projeler geliştirip sağlık sektöründe yeni atılımlar yapmalıyız. Antalya’nın sağlık turizmi konusunda çok önemli bir altyapısı var. Bu konuyu çok iyi değerlendirerek değere dönüştürmeliyiz. Antalya’nın sağlık turizminden gerekli payı alması için ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

Asayiş Olaylarında Aşağı Yönlü Bir İvme Var

Antalya’da asayiş olaylarının aşağı yönlü bir ivmede hareket ettiğinin altını çizen Vali Yazıcı; “İnsanın olduğu her yerde asayiş ile ilgili sorunlar baş gösterir. İnsanlar toplu şekilde yaşamaya başladığından bu yana cezalar vardır. Suç hep var olmuş, cezalar da hep var olmuştur. Fakülteden bir hocam cezaların önleyici değil caydırıcı olduğunu söylemişti. Bu sorunları sadece kolluk kuvvetlerimiz ile önlememiz mümkün değil. Şehrimizde asayiş olaylarında aşağı yönlü bir ivme var. Bu bizi mutlu ediyor. Uyuşturucu konusuna bakarsak geçen yıl gerçekleştirdiğimiz bir operasyonda 200’e yakın kişi gözaltına alındı. Bunun 100’e yakını tutuklandı. Çok büyük bir operasyondu. Etkiside büyük oldu. Turizm noktasında da bakacak olursak gerek yurtdışı gerekse yurtiçinden birçok misafire ev sahipliği yapıyoruz. Şehrimizin 2 milyon 600 bini aşkın bir nüfusu var. Bu sayı yazları gelen misafirlerimiz ile daha da artıyor. Şehrimizde bir olumsuzluk yaşanmaması adına çalışmalarımıza dikkatli ve titiz bir şekilde devam ediyoruz.” diye konuştu.

Eğitimle İlgilenmeyi Çok Seviyorum

Katıldığı her platformada eğitimle ilgilenmeyi çok sevdiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Antalya’da ilk göreve başladığımda gündemimiz pandemiydi. Ama pandeminin aşı ile birlikte gündemimizden yavaş yavaş çıkmasıyla çok sevdiğim eğitim alanında projelerimi hayata geçirme fırsatı buldum. İlk olarak Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla AHENK Projemizi başlattık.

Şimdi de Antalya’da ilkokul ve ortaokullarda dezavantajlı bölge olarak adlandırılan mahallelerde yürütülecek, çocukların hayatlarını disipline etmek ve bir amaç edinmelerini sağlamak adına başlatılan Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projemizin ilk toplantısını gerçekleştirerek son aşamaya getirdik. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin iyi bir eğitim almaları için her zaman yanlarındayız. Çünkü her şeyin merkezinde olan insanın eğitimi bizler için çok önemli. Bu sebeple eğitimi her zaman ilk sırada tutuyoruz.” dedi.

Ülkemizin Gençlerimize İhtiyacı Var

AHENK Projesiyle Antalya’da herkesin dikkatini eğitime çekerek bu konuda farkındalık yaratmayı ve okulları tekrardan canlandırmayı hedeflediklerini aktaran Vali Yazıcı; “Başta meslek liselerimiz olmak üzere okullarımızı tekrardan canlandırmak istiyoruz. Okullarımız arasında uçurumları kabul etmiyoruz. Şu 10’uncu sırada bu 30’uncu sırada diye bir düşünceyi doğru bulmuyorum. Bu sebeple özellikle alt sırada olarak değerlendirilen okullarımızdan başlamak üzere okullarımızı ziyaret ederek gençlerimizle buluşup sohbet ediyoruz. Şunun çok iyi farkındayız. Eğitime yapılan yatırım, ülkeye yapılan en iyi yatırımdır. Bu sebeple projemizle meslek liselerimize ağırlık veriyoruz. Çünkü meslek liselerini memleket meselesi olarak görüyoruz. Ülkeye kalifiye eleman yetiştiren bu okullara Türkiye’nin ihtiyacı var. Bu okullarımız, Türkiye’nin geleceğinde ve çalışma hayatının ihtiyaç duyduğu nitelikli ve donanımlı gençlerimizin yetiştirilmesinde çok önemli bir yere sahip.” diye konuştu.

Hiçbir Çocuğumuzu Gözden Çıkaramayız

Disiplin ve düzenin başarıya olumlu katkılar sunduğunu dile getiren Vali Yazıcı; “Bahanelerin arkasına sığınmaya başladığımız için disiplinsiz düzensiz bir kitle oluştu ama asla şunu asla kabul etmiyorum. Zekayla ilgili problem var mı yok. Sadece disiplin ve düzen yok. Dolayısıyla disiplin ve düzenin olmadığı yerden başarı falan gelmez. Hiçbir çocuğumuzu gözden çıkaramayız. Onlar bizim için çok önemli. Hep şu örneği veriyorum ömründe hiç işinin düşmeyeceği hakim ama her gün işinin düşeceği bir bakkal Hasan, fırıncı Hüseyin var. Hayatın içinde bunlar var. Biz bu çocukları gözden çıkartırsak en büyük hatayı yapmış oluruz. Kaç kişi bugüne kadar mühendislik bürosuna gitti. Ya da işi düştü. Ama herkes toplu taşımaya biniyor. Benim dönemimde meslek liselerine iyi öğrenciler gidiyordu. Ama şu an hiç bir yer olmuyor bari meslek liselerine gitsin gözüyle bakılıyor. Bunu aşmak için bu alanlara dokunmamız gerekiyor. Bu ölü toprağını silkelememiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

ASİST ile Çocuklarımızın Hayatını Disipline Etmeyi Planlıyoruz

Yeni hayata geçirdikleri ASİST Projesinden bahseden Vali Yazıcı şunları kaydetti: “ASİST ile alt gelir grubunun ve eğitim seviyesinin düşük olduğu mahalleler başta olmak üzere çocuklarımızı sporun disipliniyle hayatlarını düzene sokmayı hedefliyoruz. Sporun ve müziğin özel bir sihri olduğuna inanıyorum. Bunu kullanıp çocukların hayatına bir disiplin getirmeyi amaçlıyoruz. Alanya’dan Kaş’a kadar okullar belirlendi. Çocuklarımızdan futbol hariç bir spor branşı seçmelerini istiyoruz. İlkokul 1 ve 8 hariç. En az iki yıl yapacak. Amacımız sadece spor değil sporda bir disiplin bir düzen var. Çocuk başladığında adı disiplin olmayan bir düzene giriyor. Spor kazanma hırsını yüklüyor insana. Çocukların hayatları düzene girmeye başlıyor. Kendine olan özgüveni artıyor. Sporla kendine yeni bir dünya kuruyor. Allah’ın izniyle başladık bu projeye. Bu projede yüzde yüz başarı diye bir şey yok ama ben bir kişiyi bile kazansam toplum kazansa bu bizim karımızdır.”

Çocuklarımızın Kötü Alışkanlıklara Bulaşma Oranı Düşecek

ASİST Projesi kapsamında çocukların seçmiş olduğu branşla ilgili tüm malzemelerin kendileri tarafından karşılanacağının altını çizen Vali Yazıcı; “Allah’ın izniyle tüm gençlerimize dokunacağız. Çocuklarımızın kullanacağı malzemeleri bizler karşılayacağız. Bunu sosyal yardımlaşma vakıflarımızdan, belediyelerimizden ve sizlerden istiyoruz. Birinci amacımız spor değil. Bu sosyal bir proje. Çocuklarımızın kendinin ve yeteneklerinin farkına varmasını istiyoruz. İnanıyoruz ki çocuklarımızı eğittiğimizde kötü alışkanlıklara bulaşma oranı da düşecek ve hayatı düzene girecek.” dedi.

Toplantının sonunda konuşan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Antalya Şubesi Başkanı Cahit Urfan, ASKON olarak hem AHENK hem de ASİST Projesine gerekli katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

YORUM YAP