DOLAR 32,5833 % 0.08
EURO 34,9991 % 0.45
STERLIN 40,7576 % 0.33
FRANG 35,6374 % 0.17
ALTIN 2.423,33 % 0,01
BITCOIN 64.311,26 -4.05

Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.
0

Bugün, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Çanakkale Zaferi; askerine “Taarruzu değil, ölmeyi” emreden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin, onların yanında omuz omuza mücadele veren kadınlarımızın, ninelerimizin, analarımızın, topyekûn vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin ve dehanın zaferidir.

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 107’inci yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şanlı bayrağımızın semalarımızda özgürce dalgalanabilmesi için canlarını bir an bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Ersin YAZICI

Antalya Valisi

YORUM YAP