DOLAR 32,4511 % -0.12
EURO 34,7390 % -0.69
STERLIN 40,5841 % -0.58
FRANG 35,4980 % -0.35
ALTIN 2.440,02 % 0,16
BITCOIN 64.051,87 -0.886

Değerli TÜRGEM Üyesi Arkadaşlarımıza!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Değerli TÜRGEM Üyesi Arkadaşlarımıza!
0

Değerli TÜRGEM Üyesi Arkadaşlarımıza!

Yaklaşık, CORONA döneminin ilk iki yılı hariç, her yıl yaptığımız şenlik ve toplantılar dışında, özellikle ülkedeki yabancı düşmanlığına, ırkçılığa karşı dikkat çekmek için bir de önemli toplantı / konferans düzenliyoruz.
*
2021 yılında Lübeck’in görkemli konferans ve konser salonu Kolosseum’da düzenlemiş olduğumuz “Aşırı Sağcı ve Nefret Suçları ile İslâm ve Türk Düşmanlığına Karşı Mücadele” (Der Kampf gegen Rechsradikalismus und Hasskriminalität, gegen Islamo- und Türkophobie) konulu konferans, dört konunun bir araya getirilmesi yönünden, Almanya’da düzenlenen ilk konferans olmuştur.
*
Milletvekili, yargıç, papaz, felsefe bilimcisi, iki sosyal bilimci, suç dairesi polis müdürü ile TÜRGEM Başkan ve Yardımcısının da konuşmacı olarak katıldığı konferansımız, Alman – Türk kamuoyunda – sosyal medyada önemli ölçüde  ilgi görmüştür.
*
Bu konferans sonunda, yedi hafta sonra, 12.12.2021 günü, oturduğumuz dairenin balkonundan görüleceği yere park ettiğim aracımızın üzerine, iri, yumruk büyüklüğünde iki adet hayvan kemiği bırakılmıştır.
*
Bu benim 1982 yılından bu yana ırkçı kesim tarafından aldığım 6. veya 7. hakaret ve tehdit oluyordu.
*
Bu tehditlerin ve hakaretlerin ilki hariç,  hepsi Lübeck  Savcılığı tarafından araştırıldığı gibi, tehditlerin  ikisinin faili meyda çıkarılmış olup, suçu da  aynı kişinin işlediğini de öğrenmiş bulunuyoruz.
*
Ama ne yazık ki aracımızın üzerine kemik koyan kişi veya kişilerin bulunmalarının mümkün olmadığı, Savcılık tarafından, tarafıma yazılı olarak: “Şayet konuda bir kuşku duyup, şüphe edinebilirseniz, savcılığa tekrar başvurabilirsiniz” diye uyarılıp, bilgilenmiş de bulunuyorum.
*
Tüm bunların ışığında iyi komşuluk ilişkileri içinde, ırkçılığa, yabancı  düşmanlığına karşı çalışmalarımızı farklı konular çerçevesinde de olsa devam ettirmek durumundayız.
*
16 Mart 2023 Perşembe günü saat 18.00 de, adresi henüz tesbit edilmemiş olduğu gibi,
Türkçesi ile; “Kötülük Nereden Geliyor?”
Başlıklı olup, konu;   “Felsefi, Sosyoloji, Tarihsel ve Dini Bilimi Açısından” işleneceği gibi, din bilimcisi, felsefeci, sosyoloji uzmanı ve de bir tarihçinin davet edilip, katılacakları; (WOHER KOMMT DAS BÖSE?  Aus der Sicht der Philosopie, der Soziologie, der Religionswissenschaf und der Geschichte) konularını içeren bir konferans düzenleyeceğiz.
*
Konferansın  adresi belirlendiğinde, lütfen ilgi duyup, bu konferansımıza aile bireyleriniz, komşu ve dostlarınızla katılınız.
*
Şunu da burada belirtmeden geçmek istemiyorum!
*
Yabancı düşmanlarının sözlü hakaret veya fiili tehdit ve de saldırısına uğrayan arkadaşlarımız var ise, veya böyle bir durumla karşılaşılırsa, lütfen çekinmeden şikayetlerini gerekli emniyet kurumlarına bildirsinler.
*
Ve de arkadaşlarımız isterler ise;  karşılaştıkları böylesi bir konuda, biz arkadaşlarımıza, şikayetlerinde, dilekçelerinin hazırlanmasında ve de resmî kurumlarla görüşmelerinde kendilerine eşlik dahi edebiliriz.
*
Bu tür tehdit, söz veya fiili saldırıya maruz kalıp, şikayetçi olmayan arkadaşlarımızın olduğunu, ne yazık ki sonradan öğrendiklerimiz de olmuştur.
*
Lütfen, siz veya çocuklarınız dahil bu tür bir hareket veya hakarete maruz kalırsanız, suskun kalmayınız.
*
Zira Almanya’da, aşırı sağ ve ırkçı hareketin güçlenmekte olup, aşırı ırkçı bir partinin de her geçen gün oylarını arttırdığını Almanya resmî kurumları ve basını da  zaman zaman teyid etmektedir.
*
Böyle durumlarda, örgütlü, dayanışma içinde ve de bizler gibi düşünüp davranan yerli yabancı demokratik kurumlar ile dayanışma içinde olmamızın gereğine inanıyoruz.
*
Ne yazık ki ve de çok üzücüdür ki; yaklaşık üç hafta önce Ulm kentinde 15 yaşlarında bir Türk kızımız, bir mülteci tarafından okul yolunda bıçaklanarak  öldürülmüştür.
*
Ve geçen günlerde eyaletimizde bir banliyö treninde de, yine bir mülteci tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan iki Alman vatandaşı yaşamını yitirdiği gibi, dört kişi de yaralanmıştır.
*
Artan yabancı düşmanlığı yanısıra, anlaşılması güç olan; bazı yabancıların da, yabancı ve Alman vatandaşlarına yaptıkları saldırılara da üzülerek ve hayretle tanık oluyoruz.
*
Bu tür saldırıları da şiddetle kınıyor ve tekrarlanmamasını umuyor ve diliyoruz.
*
Yeni Yıl kutlamalarında, 31 Aralık 2022 gecesi, Berlin’de polislere, can kurtarma araç ve görevlilerine karşı yapılan molotof kokteyli patlayıcı saldırılar ile kurum görevlilerin görevlerini engelleyen pek çok yabancı ve de Türk kökenli kişilerin de katılmış olduğunu, üzülerek öğrenmiş olduğumuz gibi, bu tür hareketleri de uygun bulmayıp, şiddetle kanıyoruz.
*
 Bu suçlara karışıp, suçları tesbit edilen göçmenlerin de hukukun öngördüğü şekilde cezalandırılmalarını diliyoruz.
*
Tüm bu olumsuzluklara ve de bizleri üzüp kahreden NSU diye bilinen menfur olaylara rağmen, şu gerçeği de kabul etmemiz gerekir ki;  Almanya demokratik bir Batı Avrupa ülkesi olduğu gibi, bu ülkede hukuk bağımsızdır.
*
Her şikayetimizin resmî kurumlar tarafından
işleme konup, araştırıldığına ve de araştırılacağını da bilmemiz gerekiyor.
*
Böylesi ve benzeri ırkçı ve şiddete dayalı bir saldırıya hiç bir vatandaşımızın, yerli  ve de yabancı bir komşumuzun dahi,  maruz kalmasını dilemez ve istemeyiz.
*
Ama bizim dernek olarak öncelikli görevimiz; TÜRGEM üye ve de dost çevremizden insanlarımızın  ırkçılığı çağrıştıran her hangi bir hakarete uğrayıp: “Yahu söyledi, oldu ve geçti gitti” demeyip, konuyu çiddiye almasını hatırlatmamız ve  ricada bulunmamızdır.
**
Lübeck’te derneğimiz TÜRGEM’in, resmî kurumlarda bulunacağı şikayetlerin araştırılmasında ve takip edilmesinde etki gücü mevcuttur.
*
Lütfen sözlü  veya fiili ırkçı içerikli saldırılarda suskun kalmayalım!
*
İçten sevgi ve selâmlarımla
Remzi Uysal
Lübeck, 03.02.2023

YORUM YAP