DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
STERLIN 40,6534 % 0.01
FRANG 35,7427 % 0.57
ALTIN 2.393,53 % -0,14
BITCOIN 62.970,00 6.729

Doğum Günün Kutlu Olsun ya Resulallah!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Doğum Günün Kutlu Olsun ya Resulallah!
0

Doğum Günün Kutlu Olsun ya Resulallah!

 

Yaratılmışların en hayırlısı, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed

Doğum Günün Kutlu Olsun ya Resulallah!



“Biz seni bütůn insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak göndermişizdir; fakat insanların çoğu bilmez.”     Sebe Suresi 28. Ayet
 
Yaratılmışların en hayırlısı, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem için duygularımızı dile getirdiğimiz şu mübarek günde salat ve selam O’na olsun…
 
Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Doğum Günün Kutlu Olsun !
Milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini, barış, sevgi, kardeşlik ve huzurlu bir gelecek için fırsat olarak değerlendirilmesini diliyor, tüm Türk ve  İslam aleminin güzel günlerini, Hz.Muhammed Efendimizin doğumu 20 Nisan en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.
 
Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimizin doğumu, Kamerî Takvime göre Rebiülevvel ayının 12. gecesinde, Miladî takvime göre de 20 Nisan 571 yılında olmuştur.
 
Asr-ı saadetten beri dünyanın her tarafındaki Müslümanlar, her sene, Rebiülevvel ayının 12. gecesini “Mevlid kandili” olarak ihya ederler.
 
1989 yılından beri de, 20 Nisan’ı içine alan hafta, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından müştereken düzenlenen “ Doğum günü” adı altında değişik programlar ile kutlanmaktadır.
 
“Doğum Günü” denildiğinde, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizi anmak, daha da önemlisi O’nu anlamak, O’nun temsil ettiği değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek ve O’nu örnek almak çabası akla gelir.
 
Kur’an-ı Kerimin evrensel mesajı, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin örnek şahsiyeti ve ahlakı bu değerler bütününün temel öğeleridir.
 
Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizi örnek almak demek O büyük şahsiyeti tanımak ve sevmek, O’nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmak, O’nun ahlakını ve çizgisini davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapabilmek demektir.
 
Müşahede edildiği gibi Kutlu Doğum günü  programları bugün özellikle dinî ve kültürel hayatımızda meydana getirdiği canlılık ile ayrı bir önem arz etmektedir.
 
Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin, bir gün değil, 365 gün ülkemizin her köşesinde ve yurt dışında hocaefendilerimiz tarafından halkımıza gerçek duygu ve düşünceleri  anlatılacak olması gerçekten heyecan vericidir.
 
Rab’bimden dileğimiz bu heyecanın, bu ülke insanının yüreğinden hiçbir zaman eksik olmamasıdır.
 

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü kutlu olsun.

Onun güzel ahlakı, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesi bakımından bizim için en önemli rehberdir.
Alemlere rahmet ve en güzel örnek olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’e salât ve selâm olsun.
 

Doğum Günün Kutlu Olsun ya Resulallah!

 

YORUM YAP