DOLAR 32,5481 % -0.01
EURO 34,8257 % -0.16
STERLIN 40,4745 % -0.15
FRANG 35,5983 % -0.29
ALTIN 2.431,19 % 0,04
BITCOIN 64.554,12 -2.838

ENGELLİ RAMPALARI ADET YERİNİ BULSUN DİYE YAPILIYOR!

Yayınlanma Tarihi : Google News
ENGELLİ RAMPALARI ADET YERİNİ BULSUN DİYE YAPILIYOR!
0
     ENGELLİ RAMPARI ADET YERİNİ BULSUN DİYE YAPILIYOR!
Bazı bina girişlerinde var olan engelli rampaları, “Adet yerini bulsun” diye yapılıyor. Yönetmeliğe uymayan engelli rampaları, kazalara davetiye çıkarıyor. Engelli Rampaları Adet yerini bulsun diye göstermelik yapılıyor.
Evet maalesef engelli rampaları binalarda yapılmış olmak için yapılıyor, binalarda yapılan engelli rampalarına  bakıldığında bu rampaların Adet yerini bulsun diye yapıldığı görülüyor, diyen UTEF Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Genel Başkanı Mete kaçar yetkililere çağrımdır  kendileri de bir gün tekerlekli sandalyeye binsinler ve engellilerin yerine buradan bu rampalardan çıkabiliyorlarsa çıksınlar belki ondan sonra  rampa düzenlemesini yeniden yapabilirler diye konuştu.
En fazla %8 olması gereken bazı rampaların eğimi ise yüzde yirmileri buluyor, sağlıklı insanların bile çıkamadığı engelli rampaları özellikle tekerli sandalye ve akülü sandalyeye mahkum olanlar için tam bir eziyet. Lütfen bu konuda daha hassas davranın.
Bu konuda en büyük sorumluluk belediyelere düşüyor, lütfen incelemeden sırf olmuş  olsun diye verilmeyecek olan ruhsata izin verip vebale girmesinler”. dedi.

YORUM YAP