DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
STERLIN 41,0337 % -0.05
FRANG 35,4067 % -0.62
ALTIN 2.500,70 % 1,40
BITCOIN 66.950,00 1.06

EVRİM AĞACI

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
EVRİM AĞACI
0

Herkesin görüşüne saygılıyım; tabii ki sapkınlık ya da bireysel özgürlükleri sınırlamadığı sürece. Benim inancımsa anlamsız hayatımı güzel ve yararlı bir şekilde yaşayıp, belki bilincimi kaybedeceğim o son anda yapabilirsem yaptıklarımla gurur duyup, bilincimi kaybetmek. Yapabilirsem diyorum çünkü kendimi bildim bileli en büyük korkum olan ölümü hâlâ yenebilmiş değilim. Umarım o an geldiğinde korkumdan ziyade yaptıklarımı düşünür ve huzurla gözlerimi yumarım. 

Yazarlık işini yapmamın sebeplerinden biri de tam olarak bu. Yani biraz olsun insanlığa faydam olsun, yol göstericilerden biri olayım ve geçimini sağlamak gelir elde edeyim. 
Doğaya ve evrene çok büyük bir saygı, sevgim var. Öldükten sonra benim için bir anlam ifade etmeyecek hatta yaşamım boyunca çektiğim varoluşsal sancılardan -zekamdan dolayı ya da genelde olduğu üzere engelli olduğum için yaptığım sorgulardan- dolayı çokça kez yaşamasaydım desem de; bir yandan yaşadığım için kendimi şanslı sayıyorum. 

Bu düşüncemde yalnız olmadığımı tahmin edebiliyorum. Sonuçta 8 milyar insandan elbette benim gibi düşünenlerde vardır. Her ne kadar düşünceler sonsuz gibi görünse de değil. Bu durumda elbette ki benim gibi düşünenlerinde var olma olasılığı bir hayli yüksek. Ama onları henüz yüz yüze tanımıyorum. Fakat kendime benzettiğim biri var.

 

YouTube’da Evrim Ağacı diye bir kanal var. Adından da anlaşıldığı üzere bilim hakkında bilim gibi bilgiler veren bir kanal.(Bu arada belirmek isterim ki bilim her şeydir.) 
O kanalın sunucusu ve Evrim Ağacı’nın kurucu ortağı, Çağrı Mert Bakırcı’nın da yaptığı çalışmalardan anladığım kadarıyla düşünce tarzı benim gibi. 
Bakırcı, diğer bilim kanalları gibi, bir ideolojiye ya da firmaya hizmet etmeden bağışçıları sayesinde bilimin ne olduğunu ve bilimsel doğruları anlatıyor. 
Mesela en son dünyanın çekirdeği hakkında yaptığı vlog son derece bilgilendirici ve doğruydu. Açıkça söylemek gerekirse haberi ilk okuduğumdan beri Bakırcı’nın dediği gibi düşünüyordum. Nitekim düşüncelerimin ne kadar doğru olduğunu vlogu izlerken gördüm. Hem kendimle gurur duydum hem de benim gibi düşünenlerin olduğu görüp sevindim. Umarım bir gün Çağrı Mert Bakırcı ile tanışma fırsatım olur ve kendisiyle fikir alışverişi ve belki de bir söyleşi yapabilirim. 
 
Şu bozuk saat misali ara ara doğruyu tutturan, TV ve dijital platformlarda yayınlanan içerikleri yorumlayıp, kendini ilginç bir tipe sokan eleştirmen Murat Soner gibi saçmalamadan, Evrim Ağacı’na 5 üzerinden 5 vermek istiyorum. 
 
Basit bir yazıyı yazmanın bile emek gerektirirken, bir vlog hazırlamak heleki de bilim hakkında hazırlamak, bir ekiple bile ne kadar zor olabileceğini tahmin bile edemiyorum. O yüzden belki maddi destek veremesem de bu yazıyı okuyan birkaç izleyici ona kazandırarak katkıda bulunabilirim. Temenni ederim ki Evrim Ağacı her zaman bağımsız kalabilir. 
 
Gerçekten okullarda bile derslerde gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum Evrim Ağacı’nın vloglarının çünkü insanlığın bilimden başka hiçbir kurtarıcısı yok. Sadece çocukların değil bilime ilgi duyan yediden yetmişe herkesin izlemesi gerekiyor.
Hüseyin İlker DUMAN

YORUM YAP