DOLAR 32,2826 % -0.03
EURO 35,1111 % -0.02
STERLIN 40,9393 % -0.09
FRANG 35,5999 % -0.12
ALTIN 2.466,77 % 0,02
BITCOIN 65.294,26 -1.22

HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR
0

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde elde edilen kazanımların ekonomik dalgalanmalar ile sekteye uğradığını dile getiren Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “6 dönem Toplu Sözleşme yöneterek 350 kazanım elde eden, KİK ve KPDK toplantılarına katılan, masada ve 11 hizmet kolunda yetkili olan, yetkiyi etkiye ve kazanıma dönüştüren Memur-Sen laf değil iş üretmektedir. Rol kapmaya ve algı üretmeye çalışanlar en iyi bildikleri işi yapmaya devam ediyorlar. Bize yolunuz açık olsun demek düşer. Herkes kendine yakışanı yapar vesselam” dedi.

ÇÖZÜM İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLANACAK

Toplu sözleşme görüşmelerinde önemli kazınımlara imza atıldığının altını çizen Hisarkaya, “Kamu çalışanlarının sesi ve çözümün adresi olan Memur-Sen, Eylül ayı ve sonrasındaki, kurdaki hareketlilik sonucunda gıda ve kira fiyatlarının yükselmesiyle kamu görevlilerin hayatındaki maliyetler de arttığından ekonomideki hareketlilik toplu sözleşmemizi gölgelemesin, bir ara iyileştirme/Ek zam olarak Ocak/2022 maaşlarına yansıyacak şekilde yeni bir adım atılmalı, ek protokol yapılmalı dedik. Bu konu ile ilgili olarak sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla Memur-Sen Genel Başkanımız  görüşüp miktarı belli olmamakla birlikte prensipte mutabık kaldı. Ekonomik dalgalanmalardan dolayı kamu görevlilerini korumak adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile mutabakata varılan, asgari ücret görüşmelerinden sonra üç ana başlıkta mevcut konuların çözümü adına çalışmaların başlayacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı” ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE 2022’DE TAMAMLANACAK

Başkan Hisarkaya, “Yine spekülasyonlara neden olan 3600 ek gösterge ile ilgili olarak 25 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6.Dönem Toplu Sözleşme Genel Hükümlerinin 51. Maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak 3600 ek gösterge düzenlemesi dahil olmak üzere ek göstergelere ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.” Hükmü bulunmaktadır. Bir diğer konu olan Sözleşmeli personel istihdamına ilişkin çalışma ise yine tebliği 52. Maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.” İfadesi yer almaktadır. Sözleşmeli personeller ve 3600 ek gösterge konularının 2022 yılında yetkili konfederasyon ve hükümet yetkililerinden oluşan komisyon marifetiyle karara bağlanacağı birçok mahfilde ifade edilmişti. “Çalışma Bakanlığı ek gösterge ile ilgili çalışma başlattıklarını ifade ediyor. Memur Sen olarak biz komisyonda temel beklentilerimizi, tekliflerimizi ifade edeceğiz. Buradaki temel hassasiyetimiz: 3600 ek gösterge ifade edilirken hemşire, imam, öğretmen, doktor üzerinden bir örnek verildi. Bu tartışma dört meslek grubu üzerinden tartışılmamalı. Herkesi kapsayan bir çerçeve hazırlanmalı. Ek gösterge emekliliğe dair bir düzenleme, çalışanlara bir anda dokunan bir düzenleme değil. Çalıştığı yıllara oranla 750 ile 1000 TL arasında yansıyacak. Bir de emekli ikramiyesi de 25 bin TL 35 bin TL oranında artacak” şeklinde konuştu.

ALGIYA ÇALIŞANLAR SANAL KALACAK

Sözleşmeli personel konusunda da birçok ayrım söz konusu olduğuna vurgu yapan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Ek ödeme ya da ilave ücret ve 3600 ek gösterge çalışmalarının hemen ardından sözleşmeliler konusunun çözümü için de masaya oturacağız. Görüleceği üzere Kamu Çalışanlarının temel sorunları ile ilgili olarak 6. Dönem toplu sözleşme sürecinde; süreç yönetimi olarak, gerek siyasi gerek bürokratik diplomasi dilini kullanan, başta Ankara Anadolu meydanında 15.000 katılımcı ile yapılan miting olmak üzere tüm illerimizde eş zamanlı yaptığımız basın açıklamaları ile sonuca etki edilmişti. Sosyal medya, ulusal ve mahalli basın yayın kuruluşları ile yapılan bilgilendirmelerle muhataplarımız gününde ve doğru bilgilere haiz olmuşlardır. Hasat zamanı harmanda izi olmayanlar, hazırlanmış yemekten pay almak niyetiyle bugünlerde ortaya çıkmıştır. Algıya çalışanlar sanal kalmaya devam edeceklerdir. Kamu çalışanları harman vakti çalışanı da, kaytaranı da çok iyi görmektedir” açıklamasında bulundu.

BİZE YOLUNUZ AÇIK OLSUN DEMEK DÜŞER

Rol yapmaya çalışanların bulunduğunu ve algı üretilmek istendiğinin altını çizen Başkan Ünal hisarkaya son olarak şunları söyledi: “Memur –Sen de sendikacılık, yılda birkaç ay değil kesintisiz 12 aydır. Yaşadığımız süreç , toplu sözleşmenin hemen ardından 4688 sayılı Yasanın yetersizliği, Toplu Sözleşme Masanın yeniden dizaynı, ekonomik dalgalanma nedeniyle ek protokol çalışmaları ortadadır. 6 dönem Toplu Sözleşme yöneterek 350 kazanım elde eden, KİK ve KPDK toplantılarına katılan, masada ve 11 hizmet kolunda yetkili olan, yetkiyi etkiye ve kazanıma dönüştüren Memur-Sen laf değil iş üretmektedir. Rol kapmaya ve algı üretmeye çalışanlar en iyi bildikleri işi yapmaya devam ediyorlar. Bize yolunuz açık olsun demek düşer. Herkes kendine yakışanı yapar vesselam.”Dedi.

YORUM YAP