DOLAR 32,5608 % 0.13
EURO 34,9075 % 0.65
STERLIN 40,5770 % 0.99
FRANG 35,7202 % 0.18
ALTIN 2.431,22 % -0,07
BITCOIN 66.406,00 -0.135

İYİ EĞİTİM ALMIŞ VE KENDİNE GÜVENEN GENÇLERİMİZLE GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

Yayınlanma Tarihi : Google News
İYİ EĞİTİM ALMIŞ VE KENDİNE GÜVENEN GENÇLERİMİZLE GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ
0

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında Prof. Dr. Raşit Küçük Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette eğitimin ülkemiz ve geleceğimiz için önemine değinen Vali Yazıcı; “İyi eğitim almış ve kendine güvenen gençlerimizle geleceğe umutla bakıyoruz.” dedi.

AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında okul ziyaretlerine tüm hızıyla devam eden Vali Ersin Yazıcı, Prof. Dr. Raşit Küçük Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.

Öğrencilerle güven, yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerin geleceğe dair hedeflerini dinledi.

İyi Bir Toplumun Temeli İyi Bir Eğitimden Geçer!

Eğitimin ülkelerin geleceğini şekillendirme noktasında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “İyi eğitim almış ve kendine güvenen, topluma yararlı, bilime ve kültüre meraklı genlerimizle geleceğe daha da umutla bakıyor olacağız. En büyük gücümüz genç nüfusumuz. Gençlerimizi AHENK gibi güzel projelerle en iyi şekilde eğitim imkânları sunarak işlemeliyiz. Çünkü iyi eğitim almış gençlerimiz, aydınlık geleceğimizin teminatıdır. AHENK Projemiz kapsamında çocuklarımıza değerler eğitimi vererek, onları iyi bir insan iyi bir teknik personel olarak Türkiye ekonomisine, şehrimiz ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah projemizle ülkemizin geleceği olan gençlerimizi nitelikli bir eğitimle ve olmazsa olmazımız insani değerlerimizle donatarak ülkemizin geleceğine hazırlayacağız. Şuna inanıyoruz ki; esas olan okuyan araştıran soran sorgulayan üreten farklı bakış açıları oluşturabilen ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacak beyinler yetiştirmektir.” şeklinde konuştu.

Hayal Kurmadan Hedefinize Ulaşamazsınız!

Öğrencilere hayalleriyle ilgili sorular soran Vali Yazıcı, hayal kurmaktan asla vazgeçmemelerini, hayal kurarak hayallerine sımsıkı sarılıp onun peşinden gitmelerini söyledi. Her şeyin hayalle başladığını söyleyen Vali Yazıcı, hedeflerine ulaşma noktasında hayal kurup onu istemenin önemli olduğunu ifade etti. Kendisinin de en büyük hayallinin İstanbul’da üniversite okumak olduğunu dile getiren Vali Yazıcı; “En büyük hayalim olan İstanbul’da üniversite kazanıp okumaya başladım. Kamu Yönetimi okuyunca kamuda yönetici olmayı

hayal ediyorsunuz ve ben de kaymakam olarak mesleğe başladım. Sonra Allah nasip etti vali oldum. Sizler de hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin.” diye konuştu.

Zor Görünen İşler Mutluluğa Açılan Kapıdır!

Öğrencilere zorluklar karşısında yılmamaları gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Hepimiz hayatımız boyunca birçok zorlukla karşılaşıyoruz. Bu zorluklar sizleri yıldırmasın. İşim gereği her gün birçok zorlukla karşılaşıyorum. Ama ben olaya şöyle bakıyorum. Bir problemle karşılaştığımda onu başardığımda, aştığımda gerçekten çok mutlu oluyorum. Başka bir sorunla karşılaştığımda da daha motive olarak onun da üstesinden gelmek için çalışıyorum. Yaşamınızda karşınıza bir zorluk bir problem çıktığında lütfen şunu unutmayın; zor görünen işler her zaman mutluluğa açılan birer kapıdır.” ifadelerini kullandı.

İnsanlara Hizmet Etmeyi ve Sorunları Çözmeyi Seviyorum!

Prof. Dr. Raşit Küçük Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin “Keşke Vali olmasaydım dediğiniz bir an oldu mu?” sorusuna cevap veren Vali Yazıcı; “Tabi her mesleğin zorluğu var. 30 yıldır bu işin içindeyim. Birçok zorlukla karşılaştım. Bir ilde yönetici olduğunuz zaman genelde problemli ve çözülemeyen işler size geliyor. Zor anlarımız oluyor. Sıkıntılı ve zor bir mesleğimiz var. Ama ben insanlara hizmet etmeyi ve sorunlarını çözmeyi seviyorum.” dedi.

En Çok Yalandan Rahatsız Oluyoruz!

Toplum olarak en çok yalandan rahatsız olunduğunu ancak yine de toplum olarak yalana başvurduğumuzu vurgulayan Vali Yazıcı; “Yalanı hiçbir şekilde hayatınıza sokmayın. Çünkü siz yalan söylediğinizde karşıdaki kişiye de bu hakkı vermiş oluyorsunuz. Toplum olarak hepimiz bu durumdan şikâyetçiyiz. Yalandan hepimiz rahatsız oluyoruz. Ama gene de toplum olarak yalan söylüyoruz. Burada bir çelişki var. Lütfen bu konuya dikkat edelim.” şeklinde konuştu.

Her Gün Düzenli Kitap Okuyorum!

Öğrencilere dost ve arkadaş arasındaki farkı soran Vali Yazıcı, dostlarından birinin onları asla yalnız bırakmayacak kitapların olmasını istedi. Her gün düzenli kitap okuduğunu ve kitap okumanın kendisini farklı dünyalara sürüklediğini, hayattaki bütün sıkıntıları ve üzüntüleri unutturduğunu söyleyen Vali Yazıcı öğrencilere, mutlaka kitap okumaları ve en iyi dostlarının kitap olması tavsiyesinde bulundu.

Eminim İleride Başarılı İşlere İmza Atacaksınız!

Karşılıklı sohbet havası içinde geçen söyleşinin ardından Vali Yazıcı gençlerin ailelerine selam söyleyerek öğrencilerden en iyi dostlarından birinin kitap olması yönünde söz aldı. Güzel bir öğrenci topluluğuyla bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Güzel bir okul, güzel bir öğrenci topluluğu gördüm. Öğrencilerimiz aktif ve kendine güvenen gençlerden

oluşuyor. Eminim ileride çok başarılı işlere imza atacaksınız. Emeği geçen başta öğretmenlerimiz olarak herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi.

YORUM YAP