DOLAR 32,5700 % 0.24
EURO 34,9811 % -0.02
STERLIN 40,7796 % -0.08
FRANG 35,6963 % 0.2
ALTIN 2.449,73 % 0,55
BITCOIN 64.506,25 0.414

‘KASSAK Komisyonu Başkanı Kurt, “İslam Medeniyetinin Sanata Yansıması” sergisine katıldı.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘KASSAK Komisyonu Başkanı Kurt, “İslam Medeniyetinin Sanata Yansıması” sergisine katıldı.
0

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Nil Sarı: ”İslam medeniyetinin sanatla bağdaşmasının en güzel örneklerinden biridir, Tezhip ve Minyatür sanatının İslam medeniyetinin sanata yansıması.” dedi. Serginin Türkiye’de ve dünyada da bir ilk olduğunu vurguladı.

Çok sayıda üst düzey davetlinin katıldığı serginin açılışında Prof. Dr. Bayram Altan, İstanbul Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Haluk Alkan, Prof. Dr. Nil Sarı, KASSAK Komisyonu Başkanı Salih Kurt, Atölye Başkanı Jale Yavuz’un açılış kurdelesini kesmesiyle sergi açılışı yapıldı.

KASSAK Komisyonu Başkanı Salih KURT ve Prof. Dr. Bayram Altan ile samimi bir ortamda gerçekleştirdiği KASSAK Komisyonu konulu sohbeti Prof. Dr. Bayram Altan’ın şu sözleri dikkat çekti: “Sırf Komisyonu karıştırmak için içimize sızanları Allah’a (cc) havale ediyorum.” dedi. “Dosyayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştırdığınız kulağıma geldi. İnşallah hayırlısıyla bir sonuç elde edilir.” temennisinde bulunan Prof. Dr. Bayram Altan “Davetime icap ederek beni mutlu ettiniz. Manevi kızım Yasemin Kurt’u görmekten çok mutlu oldum.” dedi.

Sergide Hemşehrisi Nimet Değirmencioğlu ile karşılaşan Başkan Kurt, Nimet Değirmencioğlu ile kısa bir sohbet gerçekleştirerek günün anısına basına görüntü verdi.

Başkan Kurt sergiyi gezdikten sonra İstanbul Üniversitesi’nden ayrıldı.

Muhabir Ayesha NAZIR Pakistan;

YORUM YAP