DOLAR 32,4798 % 0.29
EURO 34,7622 % 0.42
STERLIN 40,6554 % 0.29
FRANG 35,3494 % 0.34
ALTIN 2.411,25 % 1,30
BITCOIN 57.097,92 -6.123

Katar’ın cazibe merkezi Vakıf Çarşısı, Dünya Kupası taraftarlarını bekliyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Katar’ın cazibe merkezi Vakıf Çarşısı, Dünya Kupası taraftarlarını bekliyor
0
Katar’ın popüler mekanlarından biri olan tarihi Vakıf Çarşısı, 2022 FIFA Dünya Kupası için ülkeye gelen futbolseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

DOHA (AA) – Başkent Doha’da yaklaşık bir asır önce kurulan çarşı, ülkeye gelen turistlerin uğrak yerlerinden biri. Mimari yapısı, dükkan çeşitliliği ve rengarenk görüntüleriyle dikkati çeken çarşı, alışveriş tutkunlarının yanı sıra dinlenmek ve hoşça vakit geçirmek isteyenlerin de tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Dünya Kupası’na geleceklere özel hazırlık yapan tarihi çarşıda sokaklar süslenirken ziyaretçileri, turnuva atmosferini yansıtmak için bayraklar, flamalar, heykel ve maketler de karşılıyor.

 

Turnuvalar süresince Vakıf Çarşısı çeşitli kültürel etkinlilere de ev sahipliği yapacak. Futbolseverler bu etkinliklerle Katar kültürünü ve Arap kültürünü tanıyabilecek, Katar’ın konukseverliği ile tanışırken, geleneksel el sanatları ve zanaatlar hakkında da bilgi sahibi olabilecek.

Şehrin cazibe merkeziBaşkent Doha’nın Muşeyrib ilçesinde geçmişte bir nehir yatağının kıyısında kurulan çarşı, adını satıcıların o dönemlerde ürünlerini ayakta durarak pazarlamalarına atıfla Arapça ayakta duran anlamındaki “Vakıf” kelimesinden alıyor.

 

Yaklaşık bir asır önce kurulan çarşı, 2004’te modern mimariyle yenilendi. Restorasyonu geleneksel Katar mimarisi doğrultusunda yapılan çarşı, bu dokusunu kaybetmezken, sıradan bir ürün pazarı olarak kalmayıp farklı aktivitelere ev sahipliği yapması nedeniyle Doha’nın popüler noktalarından biri haline geldi.

Çarşı, her yıl bahar şenlikleri adı altında birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Tiyatro sahnesinin de yer aldığı çarşıda, müzik ve tiyatro gösterileri burada sergileniyor.

 

Çarşıda geniş yelpazeli ürün çeşitliliği bulunuyor. Giyimin yanı sıra el sanatları, el emeği ürünler, kokular, baharatlar, müzik aletleri, süs eşyaları, mücevher, ev eşyaları, kumaşlar, ahşap ve cam ürünler ayrıca kuş, at ve deve gibi hayvan satıcıları da yerini alıyor.

Geleneksel dokunun hissedildiği çarşıda ziyaretçiler, yüzlerce baharatın satıldığı dükkanlardan gelen yoğun baharat kokuları arasında gezinirken, mağazalardan çalınan doğu müzikleri eşliğinde alışveriş yapabiliyor.

Çarşıda develer de sergileniyor

Turistler, balıkçılık ya da dalgıçlık yapmak için kullanılan malzemeler satan dükkanlarda Katar’ın geleneksel inci avcılığı hakkında bilgi alabiliyor, kuşlar ve develerin sergilendiği çarşıda, çöl hayvanlarını yakından görme imkanına sahip olabiliyor.

Ziyaretçiler ayrıca geleneksel lezzetlerin tadına bakabilir, sokak lezzetlerini ve sıcak-soğuk kültürel içecekleri de tecrübe edebiliyor.

 

Gündüz hava sıcaklığından dolayı genellikle akşam hareketlenen çarşıda geç saatlere kadar vakit geçirme, eğlenme imkanı bulunurken, kurulan büyük ekranlardan da maçlar izlenebilecek.

20 Kasım – 18 Aralık’ta düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar, her alanda hazırlıklarını sürdürürken, esnaf da dört gözle ülkelerini ziyaret edecek ve ticari hareketliliğe katkı sağlayacak taraftarları bekliyor.

YORUM YAP