DOLAR 32,5815 % 0.28
EURO 35,0081 % 0.08
STERLIN 40,8068 % 0.01
FRANG 35,7395 % 0.33
ALTIN 2.461,04 % 1,02
BITCOIN 64.506,26 0.902

KİM OLURSAN OL YİNE GEL!

Yayınlanma Tarihi : Google News
0

KİM OLURSAN OL YİNE GEL!

Dünya tarihine adını yazdırmış en önemli düşünürlerimizden Mistisizm ustalarından olan Mevlana Celaleddini Rumi, eserleriyle de çok etkili olmuştur. Aşk, sevgi, güven ve dürüstlük gibi değerlerle yüreklerimize birlik ve sevgi tohumları ekerek, bin kere tövbe etmiş olsan da yine gel diyerek, insanlığa seslenen, insanları Allah’a yaklaştırmaya çalışan, Hazreti Mevlana, tasavvuf ehli ve tarikat piridir. 30 Eylül 1207 yılında Bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horosan ilçesinin Belh şehrinde doğmuştur.Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana değerlerini yaymak geleceğe taşımak, bizlerin incisi olan Yavrularımızın biraz daha bilinçli olmalarını sağlamak için Mevlana haftası olarak kutlanmaktadır. Bu özel haftada özel etkinlikler, organizasyonlar yapılmakta olup, Yurdun dört bir tarafında gerçekleşen son derece büyüleyici olan programlara binlerce insan katılmakta. Mevleviler tarafından yapılan, Mesnevilerin ve semahların döndüğü etkinliklerle Mevlana’yı anılıyor. Mevlana’nın ölüm günü olan 17 Aralık 1273 olduğu için bu gece Şeb-i Aruz yani düğün gecesi olmuştur. Şeb-i Aruz düğün gecesi demektir.
Mevlana’nın rabbine, sevgiliye kavuşması Düğün Gecesi olarak adlandırılmıştır. Mevlana Celaleddini- Rumi’nin insan düşüncesine verdiği en büyük mesaj ise Aşk, Sevgi ve Birliktir. Hazreti Mevlana’nın yoluna gönül koyan herkes sevgiye, insanlığa, bilgeliğe, hoşgörü ve yüksek Ahlaka ulaşmaktadır. Her dinden her renk ve dilde insanı kucaklayan sevginin barışın, kardeşliğin hoşgörünün sembolüdür.
‘’Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.’’Düsturuyla insanlığı doğruluk ve dürüstlüğe çağıran Hazreti Mevlana,13.yüzyıldan günümüze dek hiç eskimeyen hayat felsefesi ile tüm insanlığı aydınlatmaya devam ediyor. Kardeşim sen düşünceden ibaretsin, geriye kalan et ve kemiksin, gül düşünür gülistan olursun, diken düşünür dikenlik olursun. İyi niyetli insanlar yalana çabuk kanarlar ama bil ki onunda bir koruyup kollayanı var. Sözleriyle insanlığa mesaj veren Hazreti Mevlana, bugün bile bu anlamlı sözleriyle gönüllerimizi fethederken insanlığı ayrımcılıktan kaçınmaya, dostluk, hoşgörüye davet etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle şefkatin, merhametin ete kemiğe bürünmüş hali, inancı estetikle mozaik eden büyük mutasavvıf Hazreti Mevlana’yı ölümün 748.vuslat yıldönümünün bizlere ülkemize, insanlığa, birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Güldane Kaya Kaçar

YORUM YAP