DOLAR 32,4700 % -0.06
EURO 34,7196 % -0.74
STERLIN 40,4937 % -0.76
FRANG 35,5098 % -0.31
ALTIN 2.437,09 % 0,04
BITCOIN 63.906,01 0.813

Kıymetini bilelim sevdiklerimizin

Yayınlanma Tarihi : Google News
0
Bu hayatta her insanın düşüncesi, sevdiklerini kırmamak, onlara sevgilerini en güzel şekilde ifade edebilmek ve sevdiklerini daima yanında görmek istemektir.
Kimse bilerek ve isteyerek sevdiklerini kırmak, incitmek istemez. Fakat bazen yakın ilişkilerde bir anlık öfkeye kapılarak sevdiklerimizi kırarız. Bu durum bazen telafi edilemez sonuçlara yol açar, belki de onları kaybederiz. Yapmış olduğumuz bu tür yanlışlar, düşünmeden davranmanın sonucudur. Yakın ilişkilerimizde, onları kaybetmeyeceğimizi düşündüğümüzden olacak, zaman zaman onlara karşı düşüncesizce davranışlarda bulunuruz. Oysa düşünün; sıcak soğuk demeden, her türlü olumsuz şartlarda dahi “of” bile demeden yollara düşen, dişinden tırnağından senin için artıran, giyinmeyip giydiren, özleminle yanıp tutuşan, her ne olursa olsun senin yanında olan kişilerdir sevdiklerimiz. Nedenlerini merak etseler de gözyaşlarımızın dinmesini bekleyecek kadar anlayışlı; saçmalasak da bizi dinleyecek kadar sabırlı; acımızı, derdimizi kendilerine yük edecek kadar fedakâr ve cömert kişilerdir sevdiklerimiz.
İlişkilerimizde, onlara sitem etmek, yakınmak yerine kırılıp dökülen bağımızı yeniden onarmanın yollarını aramamız gerekir. Yüzleşmekten korkmadan, çekinmeden; bize iyi niyetle öğüt vermeye çalı- şan, yargılamak için değil, öz eleştirimizi yapmamız için bizi uyaran sevdiklerimizi kırmayalım. Onları kaybetmeyelim. Ne olursa olsun acele karar vermeyelim. Acele kararlar zihnin durduğu anlarda ortaya çıkar. Onun için acele kararlarla kendimize ve sevdiklerimize zarar vermeyelim. Başkalarına özenle davranmak için bilinçli ve sürekli bir çaba gösterir olsaydık bunun kendimiz ve toplum üzerinde hayranlık uyandırıcı etkileri olurdu. Bunu başarabilen insanlar çevremizde çok… Başkaları için gösterdiğimiz bu türlü bir çabayı, sevdiklerimiz için göstermemiz zor mu acaba? Neden göstermeyelim ki? Hayatta en önemli varlıklar onlar değil mi bizim için? Bizim için hayatın anlamı sevdiklerimizdir. Onlar olmadan tüm anlamını yitirir yaşam. O zaman gelin onları kırmayalım, onları kaybetmeyelim ki bizler de kayıp olmayalım! İş işten geçmeden teşekkür edelim hiç değilse, bizi hiçbir şey beklemeden sevdikleri için.
Sevdiklerimizle hep birlikte olmamız dileği ile.. Hoşça kalın..

YORUM YAP