DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.110.179 -1.264

“Kızlarımızın iyi bir eğitim alması kadar, cesur olması, kendini iyi yetiştirmesi önemli.”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“Kızlarımızın iyi bir eğitim alması kadar, cesur olması, kendini iyi yetiştirmesi önemli.”
0

Mühendislikte cinsiyet ayrımı konuşuldu…

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından Mühendislikte Kadın etkinliği düzenlendi. Rektör Özkan, “Kızlarımızın iyi bir eğitim alması kadar, cesur olması, kendini iyi yetiştirmesi önemli.” dedi.

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren IEEE Akdeniz Öğrenci Kolları Women In Engineering Komitesi tarafından Woman In Engineering (Mühendislikte Kadın) etkinliği düzenlendi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen, Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Selçuk Helhel, Genel Sekreter Ali Evren İmre, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

KIZLARIMIZA CESUR OLMAYI ÖĞRETELİM

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Mühendislik mesleğindeki kadınlara karşı önyargıları kırma ve mühendisliği cinsiyetçi yaklaşımdan kurtarma amacıyla düzenlenen etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kızların iyi bir eğitim alması kadar, cesur olarak yetiştirilmesinin önemine değinen Rektör Özkan, “Bu ayrımlarda geleneklerin, yaşanan coğrafyanın etkisi olduğunu düşünüyorum.

Ancak zaman değişiyor artık, eskisi gibi değil hiçbir şey. Kızlarımıza mücadele etmeyi öğretmeli, mücadele ruhunu aşılamalıyız. Çünkü kadınların iş hayatında önemli konumla gelmesi, kızlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilen, özgüveni ve mücadele gücü yüksek yetiştirilmesi ile mümkündür.

İki kız annesi bir ebeveyn olarak ben de buna çok önem veriyorum. Kızlarımın karşılaşacakları sorunlarla mücadele edebilecek güçle donanabilmesi için onları teşvik ediyorum. Kızlarımıza cesur olmayı öğrettiğimizde ve onları teşvik eden bir grup oluşturduğumuzda inanılmaz şeyler başaracaklarını göreceğiz.” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIM

Tıp dünyasında kadın cerrah sayısı, özellikle de kendi branşı olan plastik cerrahide çok kısıtlı olduğunu ve ayrıca Akdeniz Üniversitesi’nin de ilk kadın rektörü olduğunu söyleyen Rektör Özkan, “Yani mesleğini yapmak için ön yargılarla mücadele edecek olan siz sevgili öğrencilerimizi çok iyi anlıyorum. Zorlu bir tercih yaparak kalıp dışı kariyer ve mesleklere yönelen siz sevgili öğrencilerimizi cesaretiniz için de kutluyorum. Bizim buradaki görevimiz maddi ve manevi her zaman destek olmak, sizlere kapım her zaman açık.” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTEMİZ KADINA EMANET

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen, Mühendislik mesleğinde doğası gereği kaba iş gücüne dayanan kavramsal bazı ayrışımlar olduğunu ancak son yıllarda bunun yıkıldığını, mühendislikteki kadın sayısının arttığını ve kadınların dokunuşlarıyla çok güzel sonuçlar ortaya çıktığını söyledi. Böyle bir etkinlikle bu farkındalığı yaratan, bu sürece sahip çıkan bütün gençlere teşekkür eden Dekan Özen, “Meslek hayatınızda her şey güllük gülistanlık olmayacak.

Ancak akılla, bilimle, dayanışma ile bu sorunların üstesinden geleceğimizden hiç şüphemiz yok. İnançlı, bilinçli değerlere sahip gençlerin güçlü olmasından da çok büyük mutluluk duyuyorum. Bunun en somut örneği Rektör Hocamız, hem Akdeniz Üniversitesi mezunu hem de üniversitemiz bir kadına emanet, güven içerisinde. Onunla birlikte çalışmak bizleri mutlu ediyor.” dedi.

BİR BÜTÜNÜN İKİ PARÇASI

Kadınları iş hayatına daha fazla kazandırmak ve başarılı olanları desteklemek amacıyla uluslararası organizasyonlar olduğunu söyleyen Topluluk Akademik Başkanı Prof. Dr. Selçuk Helhel, IEEE Akdeniz Öğrenci Kollarının düzenlediği bu tür etkinlikleri yürekten söyledi. Kadın ve erkeğin birbirinden daha zeki ya da daha başarılı olduğunu gösteren hiçbir kanıt olmadığını söyleyen Helhel, “Ancak önü açılıp fırsatlar tanınan ile önüne engeller koyulanlar var.

Aynı sorumlulukla yaratılmış, aynı azalarla donatılmış ve elbette akıl etmiyor musunuz sorusuna aynı seviyede muhatap olunmuş bir bütünün iki parçası olan kadın ve erkeği birbirinden üstün kılan bir yanı yok.” dedi.

ETKİNLİK OTURUMLARLA DEVAM ETTİ

IEEE Akdeniz Öğrenci Kolları Başkanı ve Women In Engineering Komitesi Genel Koordinatörü Pelin Su Baran ve IEEE Akdeniz Öğrenci Kolları Başkan Yardımcısı Elif Ceren Uygun da etkinliği düzenleme amaçlarından bahsetti. Etkinlik Süral Su Ceo’su Erkan Öztürk, Hasibe Büyükgebiz Ergin, Teknopark Genel Müdürü Aylin Tümay, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu’nun oturum konuşmaları ile devam etti.

YORUM YAP