DOLAR 32,5037 % 0.16
EURO 34,7668 % 0.11
STERLIN 40,6028 % 0.35
FRANG 35,6439 % 0.12
ALTIN 2.488,63 % 1,07
BITCOIN 2.089.662 3.429

KÜÇÜKLER ve YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLADI

Yayınlanma Tarihi : Google News
KÜÇÜKLER ve YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLADI
0

Vali Ersin Yazıcı, 2022 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’na katıldı. Vali Yazıcı şampiyonaya katılan çocuklara kazanıp kaybetmenin sporda önemli olmadığını mühim olanın o anı yaşamak olduğunu ifade etti.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2022 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası 2 binden fazla sporcunun katılımı ile Antalya’nın Serik ilçesi, Belek turizm bölgesinde başladı.

Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’na Vali Ersin Yazıcı, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye’nin 81 ilinden Antalya’ya gelen yarışmacılar ve aileleri katıldı.

Satrançtan Vazgeçmeyin

Turizmin başkenti Antalya’da satranç yıldızlarını ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı; “Sevgili çocuklar ülkemizin o güzel illerinden Antalya’mıza geldiniz. İllerinizde dereceye girip, bugün başka illerde dereceye giren rakiplerinizle karşılaşacaksınız. Size, bir satranç sevdalısı olarak söylemek isterim ki yaşamınızın hiçbir anında lütfen satrançtan vazgeçmeyin. Ne mutlu ki aileleriniz sizi bu güzel spora yönlendirmiş. Belki şimdiden belki de ileride bu sporun hayatınıza ne denli olumlu katkı sunduğunu göreceksiniz. Kıymetli ebeveynler inanıyorum ki gelecekte çocuklarınız hangi işi yaparlarsa yapsınlar, iyi bir satranç oyuncusu olmanın verdiği özgüvenle tüm işlerinde çok başarılı olacaklar. Çocuklarınızı bu güzel spora yönlendirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Federasyon başkanımıza ve emeği geçen herkese Antalya’yı tercih ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Şampiyonanın açılış hamlesini yaparak yarışmayı başlatan Vali Ersin Yazıcı, kazanmanın ya da kaybetmenin sporda çok önemli olmadığını mühim olanın o anın tadını çıkartmak olduğunu vurguladı.

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası 22 Ocak–29 Ocak tarihleri arasında devam edecek.

YORUM YAP