DOLAR 32,5900 % 0.34
EURO 34,8687 % 0.36
STERLIN 40,6316 % 0.06
FRANG 35,8626 % 0.71
ALTIN 2.507,65 % 0,93
BITCOIN 2.125.544 1.805

OKUMAYAN BİR TOPLUMUZ, TÜM GÖZLER EĞİTİMİN ÜSTÜNDE OLACAK

Yayınlanma Tarihi : Google News
OKUMAYAN BİR TOPLUMUZ, TÜM GÖZLER EĞİTİMİN ÜSTÜNDE OLACAK
0

OKUMAYAN BİR TOPLUMUZ,TÜM GÖZLER EĞİTİMİN ÜSTÜNDE OLACAK

Vali Ersin Yazıcı AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında İnönü Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Vali Yazıcı AHENK Projesi’nin olumlu geri dönüşlerinin birkaç yıl içinde başlayacağını ifade etti.

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Zeytinköy olarak bilinen Gebizli Mahallesinde bulunan İnönü Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er eşlik etti.

Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Ersin Yazıcı öğrencilere, kitap okumanın faydalarını ve kitap okuma alışkanlığının önemini anlattı. Öğrencilere hayallerini, hedeflerini ve ilgi alanlarını soran Vali Yazıcı, öğrencilere doğru hedefler belirleyerek bu doğrultuda çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Okumayan Bir Toplumuz

Antalya’da AHENK Projesi ile birlikte eğitimin konuşulmasını ve tüm dikkatin eğitime çevrilmesini istediğini vurgulayan Vali Yazıcı; “Ben AHENK Projesi ile siz değerli yavrularımızla bir araya gelmekten sizlerle sohbet etmekten büyük keyif alıyorum. Bugün Antalya’da ziyaret ettiğim 20’nci okul sizsiniz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile oluşturduğumuz projemizi tüm ilde uygulamaya çalışıyoruz.

alışkanlığının kazandırılması ve değerler eğitimi benim için en önemli iki konudur. Biz Türkler maalesef ki okumuyoruz. Okumayan bir toplumun da çok eksiği oluyor. Hepimiz Müslümanız dinimizin ilk emri de ‘Oku’ buna rağmen hala okumayan bir toplumuz. Dininin ilk emri oku olan bir millet olmamıza rağmen niçin okumadığımızı anlamıyorum.” dedi.

Neden Hem Yapıp Hem Rahatsız Oluyoruz

Toplum olarak yalana karşı olduğumuzu ancak yine toplum olarak yalana çok başvurduğumuzu söyleyen Vali Yazıcı; “Rize’de, Balıkesir’de ve Antalya’da 320’nin üzerinde okulda öğrencilere, sizleri en çok rahatsız eden şey ne diye sordum. %80’i yalan, iftira ve dedikodu diye cevap verdi. Demek ki; toplum olarak çok yalan söylüyoruz.

Ama garip tarafı hem yapıyoruz hem rahatsız oluyoruz. Burada bir çelişki var. Niye hem yapıp hem rahatsız oluyoruz. Hayatınızın hiçbir aşamasında yalana başvurmayın. Bu tür alışkanlıklar ufak ufak yalanla başlayıp herkesin rahatsız olduğu bir seviyeye gelerek tüm toplumu etkiliyor. Ben yalanı hayatıma hiç sokmadım, sokmayacağımda. Bu konuda sizler de dikkatli olun.” dedi.

Kitap En İyi Dosttur

Düzenli bir kitap okuyucusu olarak gençlere kitap okumaları gerektiğini ve kitabın en iyi dost olduğunu belirten Vali Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Benim bir dostum var. Bugüne kadar bana hiç yalan söylemedi, en kötü zamanımda hep yanımda oldu. Problemimi çözemedi belki ama beni yalnız da bırakmadı. Sıkıntılı ve zor anımda beni alıp hep uzaklara götürdü. Bu dostumun adı kitap. Sizin de dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun.” ifadelerini kullandı.

Tüm Okullarda Bir Sinerji Oluşturmaya Çalışıyoruz

Okul çıkışı basın mensuplarına AHENK Projesi hakkında bilgi veren Vali Ersin Yazıcı; “AHENK Projemiz ile Gazipaşa’dan Kaş’a kadar değerler eğitimi, okuma alışkanlığı, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere tüm okullar da bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu sadece okul içi faaliyetlerle de yapmıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları, eğitimin dışında ki kurum ve kuruluşları da projemize dahil ediyoruz. Tüm gözleri eğitimin üstüne çekmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki gözler eğitime çevrildiğinde birçok aksayan konumuz halledilmiş olacak, biz AHENK Projemiz ile bunu hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler ile görüşmesinin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, öğretmenlerden umutlu olduğunu ve birkaç sene sonra hep birlikte Antalya’da eğitimi gözle görülür şekilde pozitif manada değiştireceklerine inandığını belirtti. Vali Yazıcı, öğretmenlere hayal etmekten ve kararlılıkla görevlerini ifa etmekten uzaklaşmamaları gerektiğini vurguladı.

YORUM YAP