DOLAR 32,3025 % -0.13
EURO 34,8419 % 0.03
STERLIN 40,5937 % -0.01
FRANG 35,6500 % -0.27
ALTIN 2.411,50 % 0,75
BITCOIN 63.310,00 -1.617

Op. Dr. Feridun Kunak sağlık dolu programlarla Burdur ‘un İlçelerinde, Mahallelerinde   evlere konuk oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Op. Dr. Feridun Kunak sağlık dolu programlarla Burdur ‘un İlçelerinde, Mahallelerinde   evlere konuk oldu
0

Op. Dr. Feridun Kunak sağlık dolu programlarla Burdur ‘un İlçelerinde, Mahallelerinde   evlere konuk oldu

5/6/ MAYIS 2023 burdur dernekler federasyonuna bağlı dernekler olarak doktor Feridun Konak ile evlere sağlık programı için gastronomi ve kültürel mihmandarlık yaptık.

Ekranların sevilen ismi Op. Dr. Feridun Kunak sağlık dolu bir programla evlere konuk oluyor.

Sağlığı izleyicisinin ayağına götüren Feridun Kunak, ‘Dr. Feridun Kunak’la Evinize Sağlık’ programında kaliteli bir yaşamın ipuçlarını veriyor.

Romatizmadan psikolojik sorunlara, kanserden cilt hastalıklarına kadar birçok probleme alternatif tedavi yöntemleriyle çözüm bulan Kunak, evleri ziyaret ederek hastalıklara şifa oldu.

Feridun Kunak Zayıflama Yöntemleri, Evde Doğal Kür Tarifleriyle, Zayıflama Yöntemleri, Elma Sirkesi, Tarçınlı Limonlu Su Kürü, Dikkat Eksikliği , güncel ve sağlıkla ilgili daha neler neler paylaştık….

Feridun Kunak bizimle  ev ev misafir olarak ,  her konuda bilgi verirken , hastalıkların kaynaklarını araştırıp, modern tıbbı alternatif tedavi yöntemleriyle harmanlıyor. Her evde bulunabilecek malzemelerle şifa dolu kürler hazırlayan  Feridun Kunak, yaşam kalitesini arttıracak pratik bilgileri paylaşıyor…

İki günlük ilimizin yöremizin tanıtımı için bizlere destek olan hünerli eller, kadın Kooperatif başkanı Kadriye Ayan ve ekibine burdur belediyesi , Keçecilik Sanat Merkezi Hülya Altuğ hocamız ve ekibine Burdur belediyesi alaca dokuma ve Kilim atölyeleri Ender Vardar ve ekibine Federasyon başkanımız Sipsi icracısı Hüseyin Demir’e kabak kemane Iklığı ve curasi ile eşlik eden üstat Tahsin Yarar hocamıza toros restorant işletmecisi Bayram Suna ve ekibine Yörük kültür evimizin gönüllü tanıtımı elçileri Halilibrahim Ölmez Abdurrahman Uladı Pala Sevim Döngüle Burdur dernekler federasyonumuz adına çok teşekkür ederiz…

Burdur, Güney’de Antalya, Batı’da Denizli, Güneybatı’da Muğla, Doğu ve Kuzey’de Isparta ve Afyon illeri ile çevrilidir.
 İlin yüzölçümü 7.176 km², rakımı 950 metredir. İl arazisinin %60.6’sı dağlık, %2.7’si yayla, %19’u ova %17.6’sı engebelidir. Topraklar genel olarak killi ve kireçli bir yapıya sahiptir.
.
Meşhur yemekleri; Dirmil Kebabı, Gölhisar Kavurması, Bükme (Ot Böreği), Dirgit, Höşmerim, Bişi, Haşhaşlı Ekmek, Haşhaş Helvası, Pide, Katmer, Gözlemeler, Adak Aşı ve Bayramlar öncesi yapılan Cevizli Baklava ve Su Böreği yapılış tarzlarıyla Burdur’a özgü öne çıkan tatlardandır.
.
Meşhur Türkiye’nin  Maldivleri Salda Gölü , Burdur Gölü, Karataş Gölü, Yarışlı Gölü, Gölhisar Gölü,  birbirinden güzel Yaylaları, Gölhisar Böğrüdelik Yaylası…
.
Güzelliklerin yanında,  Burdur ilinin % 20’si hiçbir ekime elverişli değildir.
Geri kalan % 80 arâzinin, % 35’e yakını ormanlık, % 35’e yakını ekili ve dikili arâzi ve % 10’u çayır ve mer’adır. Ormanlar ova ve gölleri çevreleyen dağların üzerindedir.
Ormanlarda karaçam, kızılçam, katran, meşe, ardıç, köknar, sedir ve akçam ağaçları bulunur.
.
Yöresel olarak giyim;  Göynek, İç gömlek (zıbın), içlik (sıkma), iç don (top don), şalvar (bol don), bağırlık (yakalık), üç etek, peştamal, acem şalı, cepken (kepe), delme yelek, şal kuşak, önecek…
Halk oyunlarının başında ; Alyazma zeybeği, Serenler zeybeği, Avşar zeybeği, Gabardıç, kadın zeybeği, top şeker, sürütmeli kadın oyunu, çek deveci, kırık oyun ve teke zortlatması kadınlı erkekli oynanırken, … davul, zurna, sipsi, saz, ud, cümbüş, keman, darbuka, dümbek, tek, kaşık, boğaz, kabak kemane, zil, ruzba, çifte, klarnet, gırnata, gayda, kemence, bağlama, cura, cura bağlamalarla da eşlik edilir.
Burdur’a gittiğinizde mutlaka  görmeniz gereken tarihi eserler ; Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti, İncir Han, Bakibey Konağı, Taş Oda Konağı, Kremna Antik Kenti ve Susuz Kervansarayı….sayabiliriz.
Burdur’un  yakın tarihinden de kıskaca;  1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandı.
1850 yılına kadar bu bağımlılık sürdü. Daha sonra başta Saden oğlu Hacı İsmail Ağa olmak üzere Burdur’un Sancak olması için uğraşmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur…
Osmanlı Devleti 1914’de 1. Dünya Savaşına katılınca bütün yurtta seferberlik ilan edilmiş ve aynı yıl Burdur’da şiddetli bir deprem olmuş, yaklaşık 4000 kişi ölmüş ve şehrin önemli dini yapıları bu depremde yıkılmıştır…

Her iki felaket birleşmiş ve Burdur’lular birkaç yıl bu kötü şartlar altında yaşamışlardır.
1920 yılında müstakil mutasarrıflık olan Burdur, doğrudan hükümet merkezi olan İstanbul’a bağlanmıştır.
1.Dünya Savaşının yenilgi ile neticelenmesinden sonra İtalyanlar Antalya’ya asker çıkardılar.
Burdur’a gelerek merkez komutanlığı kurdular.
Burdur düşmanın yurttan atılmasından sonra kurulan yeni Türkiye Cumhuriyetinde 1923 yılında İl olarak yerini almıştır… farklı zamanlarda  ve günümüz de , Burdur’a bağlı 10 ilçe, bu ilçelere bağlı 4 belde ve 193 köy bulunmaktadır.
Akdeniz bölgesinde yer alan Burdur ilinin 10 adet ilçesi, her birinin farklı özellikleri ile , en büyük olanı Bucak , en küçük ilçesi ise Kemer’dir…
                    

Feridun Kunak 1950 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir.

Doktorluk mesleği onun çocukluk hayalidir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1976 yılında mezun olarak mesleğine merhaba demiştir. Görevine pratisyen doktor olarak başlamıştır ve engin bilgilerine daha fazlasını ekleyerek, kendini her alanda geliştirmiştir.

1985 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Bölümünü bitirerek ortopedi doktorluğu ünvanını almıştır. Pek çok tıbbi seminere katılarak ve kursu tamamlayarak kendini geliştiren bir hekim olarak hastaların gönlünde taht kurmuştur…

Feridun Kunak günümüzde televizyon programlarına konuk olarak, pek çok kişinin derdine derman olmaktadır. Kliniği ise Ankara’da bulunmaktadır.

İki günlük tanıtım   yetmez  ancak başlıkları değindik , ilimizin yöremizin tanıtımında emeği gecen herkese sonsuz  teşekkürler

Alaattin KALKAN 

Burdur Yörük Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı

 

YORUM YAP