DOLAR 32,6031 % 0.39
EURO 34,8266 % 0.25
STERLIN 40,6487 % 0.12
FRANG 35,8786 % 0.76
ALTIN 2.491,69 % 0,29
BITCOIN 2.133.876 4.148

Polis Teşkilatı’mızın 176. Yıl dönümünü ve Polis Haftası Kutlu Olsun!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Polis Teşkilatı’mızın 176. Yıl dönümünü ve Polis Haftası Kutlu Olsun!
0
POLİS HAFTASI
POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞU
( 4 -10 Nisan )
Cennet ülkemizde gece gündüz her zaman huzurumuzun bekçileri meşakkatli bir şekilde her türlü hava ve arazi şartlarına göre kamu güvenliğini sağlamak için görev yapan emniyet teşkilatımızın, polislerimizin  Polis Teşkilatı’mızın 176. Yıl dönümünü ve Polis Haftası Kutlu Olsun!
Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.

Vatan ve Bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz! Sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı ilelebet hür kalacaktır.
Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesi ve Türk milletine başsağlığı dileriz.”
Ruhlarınız şad olsun.
İlk Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 yılında kurulmuştur. 1845 tarihi, Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak tanımlanan teşkilat;
10 Nisan 1845 (12 Rebiü’l Evvel 1261) tarihinden itibaren polis adı altında hayata geçmiş, Emniyet Teşkilatının kuruluş günü diye kabul edilmiştir.
Yeniçerilerin kaldırılmasından sonra, şehir ve eyaletlerde zabıta hizmetleri eskisiyle mukayese edilemeyecek olmasına rağmen hala eksiklikleri vardı. Bu karmaşıklığı kaldırmak amacı ile 10 Nisan 1845’te İstanbul da ilk polis teşkilatı kurulup, görevleri de yine aynı tarihte yayınlanan Polis Nizamnamesinde belirtilmiştir. Bu belgede polis teşkilatının kuruluş sebebi, belde güvenliğini sağlamak olarak yer almıştır.
Polis görevi itibariyle; asayişi, amme, şahıs tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini koruyan, halkın ırz can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatını temin eden, yardım isteyenlere, yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere muavenet eden, kanun ve nizamnamelerin kendisine verdiği vazifeleri yapan silahlı icra ve inzibat kuvvetidir.
Genel olarak polis, bir ülkenin sükun, güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevlidir.
Bunu yerine getirirken önceden belirlenmiş müeyyidelere uymakla yükümlü ve hükümet tarafından alınan ve yerine getirilmesi istenen kararların icrasını sağlamakla görevlidir.
1845de doğduk biz ölümsüzlüğe,
O gün yemin ettik Milletimize,
Koruyacağız asayişi,cumhuriyeti,
Vatan yolunda karşılıksız ölmeyi….
Tüm emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını veren tüm Emniyet mensuplarına da, Allah’tan rahmet, onların yakınlarına da, halen görev başında bulunan polislerimize de Polis haftası ve Polis günü vesilesiyle; minnet ve saygılarımızı sunuyoruz…
Türk polisi Atasının İzinde Halkının hizmetindedir. Halkın Huzuru polisin gururudur.
Türk Polis Teşkilаtının kuruluşunun yıl dönümünü kutluyor, şehitlik mertebesine ulаşаn polislerimizi rаhmet ve şükrаnlа аnıyoruz.
Büyük fedаkаrlık, sаbır ve cesаretle hizmetlerini sürdüren Türk Polis Teşkilаtının bütün mensuplаrınа bаşаrılаr diliyor, sevgi ve selаmlаrımızı iletiyoruz.

Türk Polisi, çаğdаş ülkelerin kullаndığı аrаç-gereç ve yöntemleri kullаnmаyı kendine аmаç edinmiş, dünyаdа ortаyа çıkаn gelişmelere pаrаlel olаrаk milletimizin değişen beklentilerine cevаp vermek için sürekli kendini yenilemiştir.
Emniyet teşkilаtımız, toplumdа huzuru ve düzeni sаğlаmа, vаtаndаşın cаn ve mаl güvenliğini korumа, kаnunun hаkimiyetini ve devlet otoritesini sаğlаmа gibi çok önemli ve hаyаti görevleri üstlenmiştir.
Hukuk devletinde Polis аdаlete dаyаlı bir kuvvettir.
Onun için аdаletlidir. Korkulаn değil, güvenilen bir güçtür Türk Polisi.
Milletimizin güvenliği ve huzuru için fedakarca çalışan Polis Teşkilatı’mızın 176. yıl dönümünü ve Polis Haftası‘nı tebrik ediyoruz.

YORUM YAP