DOLAR 32,5852 % 0.16
EURO 35,0042 % -0.11
STERLIN 40,8441 % -0.11
FRANG 35,6947 % 0.15
ALTIN 2.438,82 % 0,11
BITCOIN 64.650,16 1.187

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet BARLAS  Hakk’a yürüdü 

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet BARLAS  Hakk’a yürüdü 
0

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet BARLAS  Hakk’a yürüdü 

 Zatürre rahatsızlığı nedeniyle  bir süredir, İstanbul Şişli de  bulunan  özel hastanede  tedavi gören Mehmet Barlas, 81 yaşında  hastalığını yenik düşerek hayatını kaybetti.
Mehmet Barlas 1942 yılında Ankara’da dünyaya geldi.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1971 yılında mezun olmuştur. Türkiye Milli Talebe Federasyonu’nda basın komisyonu başkanlığı yaptı.
Gazetecilik ile öğrencilik döneminde babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı….

Entelektüel birikimi, nezaketli kişiliği ve güçlü kalemiyle Türk basınında duayen olarak anılan, her zaman millet iradesinden yana duran, Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, Sabah Gazetesi’ne ve basın medya camiasına başsağlığı diliyoruz.

Cumhuriyet gazetesinde profesyonel gazeteciliğe başlayan Mehmet Barlas, 12 Mart Muhtırası sonrası gazeteden çıkarıldı.

İsmail Cem’in genel müdürlüğü döneminde TRT’de iç ve dış haberler danışmanlığı yapan Barlas, 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Farklı zaman ve dönemlerde Star TV, ATV, Show TV ve TGRT’de günlük haber yorumculuğu yapan Barlas, 2003’te kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV’de ana haber bülteninin sunuculuğunu yapan Barlas, NTV’de Emre Kongar’la birlikte Yorum Farkı adlı programı sundu….

Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden  bir yıldız daha kaydı  !

Gazetesi başta olmak üzere tüm basın camiasının başısağ olsun…

Mehmet Barlas’a Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, okurlarına ve Sabah Gazetesi başta olmak üzere tüm  basın  medya camiasına başsağlığı diliyoruz.

YORUM YAP