DOLAR 32,4889 % 0.12
EURO 34,7800 % 0.13
STERLIN 40,6410 % 0.43
FRANG 35,7230 % 0.34
ALTIN 2.492,52 % 1,23
BITCOIN 2.036.562 -0.845

SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN MUTLAKA SÜT İÇİN

Yayınlanma Tarihi : Google News
SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN MUTLAKA SÜT İÇİN
0

SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN MUTLAKA SÜT İÇİN

Vali Ersin Yazıcı, Dünya Süt Günü münasebetiyle Hacı Hafize Saygan 2 İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Programdaki konuşmasında çocuklara süt içmenin öneminden bahseden Vali Yazıcı; “Sağlıklı bir beslenmenin olmazsa olmazı süt içmektir. Sağlıklı beslenmek için mutlaka ama mutlaka süt için.” dedi.

Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin teşvik edilmesi ve bu konuda toplumda duyarlılık oluşması adına kutlanan 1 Haziran Dünya Süt Günü kapsamında Hacı Hafize Saygan 2 İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerle bir araya geldi. Programda Vali Yazıcı’ya Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İl Tarım Ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ve öğrenciler eşlik etti.

Program kapsamında Hacı Hafize Saygan 2 İlköğretim Okulu’na gelen Vali Yazıcı ilk olarak Dünya Süt Günü kapsamında hazırlanan resim sergisini gezerek resimler hakkında öğrencilerle sohbet etti.

Hepinizden Düzenli Olarak Süt İçme Sözü İstiyorum

Resim sergisinin ardından programın yapılacağı alanda çocukların hazırladığı halk oyunları gösterisini ve yoğurt yeme yarışmasını izledikten sonra konuşmasına çocuklara süt içmeyi sevip sevmediklerini sorarak başlayan Vali Yazıcı; “Sevgili çocuklar, Dünya Süt Günü programı için bir aradayız. İçinizde süt içmeyi sevmeyen yoktur umarım. Süt içmemek için hiçbir mazereti kabul etmiyoruz. Şunu unutmayın ki, beslenmemizin temel kalsiyum kaynağını süt ve süt ürünleri oluşturur. Süt ve süt ürünlerinin içerdiği protein, her yaş grubunda vücudun çalışmasını, büyümenizi sağlar. Bu yüzden hepinizden düzenli olarak süt tüketimi sözü istiyorum. Çünkü siz büyüme ve gelişim çağındasınız. Sağlıklı olmamız için, sağlıklı bir vücuda sahip olmak için, iyi spor yapabilmek için sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Sağlıklı bir beslenmenin olmazsa olmazı süt içmekten geçer. Sağlıklı beslenmek mutlaka ama mutlaka süt için.” diye konuştu.

Süt Ve Süt Ürünlerinin Tüketimine Önem Vermek Zorundayız

Süt tüketimi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi açısından bu tür organizasyonların önemine vurgu yaparak sözlerine devam eden Vali Yazıcı; “Sağlıklı, başarılı ve çalışkan bir nesil yetiştirmek istiyorsak; dengeli beslenmeye, süt ve süt ürünlerinin tüketimine önem vermek zorundayız. Süt tüketimi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi açısından bu tür etkinlikler çok büyük önem arz ediyor. Özellikle gelişim çağındaki çocuklarımızın, iskelet sisteminin gelişmesinde, içinde barındırdığı mineral ve kalsiyumlar ile en önemli besin maddesi olan süt ve süt ürünlerini, başta gelişme çağındaki çocuklarımız olmak üzere herkesin tüketmesine teşvik etmeliyiz. Bu anlamlı programın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Dünya Süt Günü’nüzü kutluyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Yazıcı, Dünya Süt Günü münasebetiyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren 3-C sınıfından Ehad Duran’a ödülünü takdim etti. Ödüllerin takdiminin ardından Vali Yazıcı, öğrencilere okul bahçesinde süt ve dondurma dağıttı.

YORUM YAP