DOLAR 32,2752 % -0.02
EURO 34,8678 % 0.1
STERLIN 40,5242 % -0.02
FRANG 35,5650 % 0.04
ALTIN 2.433,73 % 0,36
BITCOIN 61.733,70 -1.745

Torosların Yörük İl HATUNU Sibel GEZEN Antalya Lisesi’nde

Yayınlanma Tarihi : Google News
Torosların Yörük İl HATUNU Sibel GEZEN Antalya Lisesi’nde
0

Torosların Yörük İl HATUNU Sibel GEZEN Yörüklerle Antalya Lisesi’nde

.

Yörük Dernek Başkanlarımız ve Kanaat Önderlerimizle Antalya Lisemizin mevcut durumuna ve tarihi kimliğine sahip çıkıyoruz…
.

Antalya Yörükleri Antalya Lisesi’nde

.

Bizler Antalya Lisesi mezunları Derneği ( ALİMDER ) olarak, Antalya’da 125 yıllık köklü bir geçmişi olan Antalya lisemize sahip olmanın gururunu yaşıyoruz .
Ve bu tarihi gururumuz, Antalya Lisesi Eğitim Tarihi Müzesi ile taçlanıyor.
Müzemizin açıldığı günden beri ziyaret eden değerli konuklarımızı ağırlamaktan her zaman mutluluk duyuyoruz.
.
Bugün de Antalya lisemizin eski mezunlarından olan, Torosların YÖRÜK İL HATUNU ve Antalya Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Sibel GEZEN’nin daveti ile ; Antalya Yörüklerine temsilen katılım yapan tüm Yörük Dernekleri , Teke Yöresi Yörük Türkmen Federasyon Başkanı Abdullah DUMAN olmak üzere tüm YÖRÜKLERİ teşekkür ederiz.
.
Lisemizin Eski Taş Binası’nda sergilenen ” Bir Antalya Eğitim Hikayesi” Fotoğraf Sergisi ile 1898 yılından günümüze kadar olan lisemizin şanlı tarihi aktarılırken, aynı zamanda da Antalya’nın tarihi geçmişine GELECEK NESİLLERE iletmiş olacağız…
.
Antalya Lisesi 124 yıldır Antalya eğitim – öğretim hayatına ev sahipliği etmekte, sayısını saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok mezun vererek, ülke kalkınmasında rol oynayan insan yetiştirmektedir.
.
Artık ANTALYA LİSESİ EĞİTİM TARİH-İ MÜZESİ olarak da Antalya tarihine ve şehrin hafızasına hizmet edecek olan eski taş binamızın Antalya kamuoyunun konu ile ilgili geri bildirimleri dikkatine alınarak başka bir EĞİTİM KURUMUNA devredilmemesi kararına Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından şimdilik durdurulması ve tekrar değerlendirmeye alınmasına olumlu bir adım olarak görüyoruz.
.
Antalya Lisesi Mezunları Derneği kısa adı biz ALİMDER olarak ,bu konudaki hassasiyetimize gösterilen saygıya sevgiyeçok çok  teşekkür ediyoruz.
.
Antalya Lisemizin geçmişten geldiği gibi tek bir kurum olarak kalması gerektiğini bir kez daha yenileyerek, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim bakanlığımızın tarafından olumlu kararın bir an evvel açıklanmasına, Antalya kamuoyu’nun vicdanını daha fazla yaralamamak adına saygılarımız ile arz ediyoruz…
.
Antalya Lisesi mezunları Derneği – ALİMDER
Yönetim Kurulu Başkanı
Dr. Naile MISIROĞLU
.
.
.
Geçtiğimiz günlerde bu kara alışmıştı ANTALYA LİSESİ TAHSİS TAMAM mı…. 
.
“İlimiz Muratpaşa ilçesi Antalya Lisesinin 5 binadan oluştuğu 4 binanın eğitim öğretim için yeterliği olduğu, bünyesinde bulunan tarihi binanın, binada bulunan Antalya Lisesi Okul Müze’sinin korunması şartı ile ilçemizde bulunan Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü’ne tahsis edilmesinin, Bakanlığımızca da uygun görülmesi halinde uygun olacağı kanaatine varılmıştır.
Adı geçen okul binasının ihtiyaç duyulduğunda boşaltılması ve binada bulunan Antalya Lisesi Okul Müzesinin korunması şartıyla ‘Kültür ve Sanat Merkezi’ olarak kullanılmak üzere Antalya Olgunlaşma Enstitüsünün kullanımına verilmesi Müdürlüğümüzce uygun görünmektedir.”
.
ve 
Antalya Lisesi’nin 125 yıllık ikiz binalarından birinin Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsisinin geçici olarak durdurulması kararını değerlendiren AK Parti MKYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse, bu süreçte Olgunlaşma Enstitüsü’nün hantal kaldığını söyledi. Enstitü’nün açıklama yapmayarak şimşekleri üzerine çektiğini belirten Köse, “Kurumlar arasındaki diyalog eksikliğinden dolayı işler bu noktaya geldi.
Orada kötü bir şey yapılmayacak. Zaten Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu ay içerisinde Antalya’ya gelerek okulu inceleyecek. Hazırlanacak raporun ardından kesin karar verilecek” diye konuştu….
.
ve

Toplumların değişiminde öncü kurumların başında yer alan eğitimgelecek nesillerin ruh ve fikir dünyalarının şekillenmesindekültürün aktarımında hayati önem taşıdığını, Antalya Yörükleri olarak bir kez daha vurgulamak istiyoruz…

.

Türk Milli Eğitim sistemi, örgün eğitim ve yaygın eğitim olmak üzere, iki ana bölümde, Okul öncesi eğitim, temel eğitim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarını kapsayarak sağlıklı güzel tohumlar ekelim…

.

 Olgunlaştırma ile Antalya Lisesi’ni  olumsuz şekilde karşı karşıya getirilmemeli, ikisi de bizim eğitim kurumlarımız. Her konuda doğrusu, herkes yerinde kalmasıdır…
Geleceğimizin  teminatı , çocuklarımız ve gençlerimizi hazırlayan eğitim  kurumlarını ve Tarihi Antalya Lisesi,  Lisemizi sahip çıkmalıyız. Tabi ki Olgunlaşma enstitülerimiz de Türk kültürünün yaşatılmasına çok çok  büyük katkılarda  bulunulmaktadır….
Bir Ananın iki evladı kurumlarımızı lütfen olumsuz konularla  karşı karşıya  getirmeyelim …..

YORUM YAP