DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
STERLIN 41,0337 % -0.05
FRANG 35,4067 % -0.62
ALTIN 2.500,70 % 1,40
BITCOIN 67.204,28 0.084

TÜRK AKADEMİSİ MENGÜ TAŞ – 7.NCİ ASIR TÜRK BİRLİĞİ ANITI

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜRK AKADEMİSİ MENGÜ TAŞ – 7.NCİ ASIR TÜRK BİRLİĞİ ANITI
0

TÜRK AKADEMİSİ

MENGÜ TAŞ – 7.NCİ ASIR

TÜRK BİRLİĞİ ANITI

Türk Akademisinin girişindeki bu anıt 7.nci asra ait ve burada o dönemdeki tüm Türk boylarının damgaları kazınmış. Arkeologlar buna “Mengü taş” adını vermişler. Ben ise “Türk Birliği” anıtı diyorum. Siz ne diyorsunuz?
Alıntı :
Abdulvahap Kara (d. 19 Kasım 1961– Tarihçi, Türkolog, yazar. Başta Kazakistan olmak üzere bütün Türk Dünyasının tarihi, dili, kültürü üzerine araştırmaları ile bütün Türk Dünyasında tanınmıştır.
TÜRK AKADEMİSİ :
Türk dili konuşan ülkelerin katılımına açık Türk Akademisi’nin Kuruluşuna Dair Anlaşma, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek şehrinde, 23 Ağustos 2012 yılında üye devletler tarafından imzalanmıştır.
Türk Akademisi, üye devletler Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye arasında, belirli görevler ve amaçlar için, Türk Konseyi’nin himayesinde uluslararası bir teşkilat olarak kurulmuştur.
Uluslararası hukuki ehliyete sahip Türk Akademisi Uluslararası Teşkilatı, kendi kurumsal amaçlarını ve görevlerini yerine getirmek maksadıyla Türkoloji alanındaki bilimsel, akademik, stratejik ve sosyal saygın kurum ve kuruluşlarla yoğun ilişkiler kurmaktadır.
Ortak Türk Tarihi kitapları, Almanak ve Antoloji kitapları yanı sıra pek çok akademik kitap ve bilimsel dergi yayınlamaktadır. Merkezi Kazakistan Astana’da bulunan Türk Akademisi, aktif olarak 2014 yılından beri, uluslararası düzeyde düzenli olarak akademik çalışmalar, forumlar, konferanslar, toplantılar, bilimsel seminerler, yuvarlak masa toplantıları ve tanıtım sergileri düzenlemektedir.
Bu tebliğin amacı, uluslararası arenada ve öncelikle Türk Dünyasında dahi tam olarak bilinmeyen, tanınmayan ve sesini pek duyuramayan söz konusu bu ortak kuruluşu, kurumsal yapısını, yetkilerini, işleyişini, görevlerini, amaçlarını, geldiği aşamayı, misyon, vizyon ve rolünü, ortak ilişkiler ve işbirlikleri çerçevesinde resmi belgelere dayalı olarak ortaya koymak, Türk akademik dünyasının bu önemli uluslararası kuruma ilgisini ve dikkatini çekmektir.

rk Dünyası Tarihi‎ grubunun yöneticisi

Orhan Mutlu alıntı…

YORUM YAP