DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
STERLIN 41,0337 % -0.05
FRANG 35,4067 % -0.62
ALTIN 2.500,70 % 1,40
BITCOIN 67.008,72 0.137

UTEF UMUTIŞIĞI THM KOROSU GÖNLÜMÜZÜN YASINI, KULAKLARIMIZIN PASINI SİLDİ!

Yayınlanma Tarihi : Google News
UTEF UMUTIŞIĞI THM KOROSU GÖNLÜMÜZÜN YASINI, KULAKLARIMIZIN PASINI SİLDİ!
0

UTEF UMUTIŞIĞI THM KOROSU GÖNLÜMÜZÜN YASINI, KULAKLARIMIZIN PASINI SİLDİ!

UTEF UMUTIŞIĞI konserine yoğun ilgi!

UTEF UMUTIŞIĞI konseri dinleyenleri büyüledi.

Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde UTEF UMUTIŞIĞI THM kadınlar korosu, Anadolu’nun dört bir köşesinden derlenen türkülerle yüreklere dokundu. Perge Salonu’nda oturacak yer kalmadı. Bazı konuklar konseri ayakta izledi. Her yöreden Türküler seslendiren koro, izleyenleri diyar diyar gezdirerek müzik yolculuğuna çıkardı. Şef Gürsel Aksungur  yönetimindeki Koro’nun sunuculuğunu Yıldız Can yaptı. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına düzenlenen konser adeta gönüllerin yasını, kulakların pasını sildi. (UTEF) Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu, Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği, Kalp Gözü Engelli Yaşlı kimsesiz Sanatçılar Derneği, Türk Ocakları Antalya Şubesi ve Aksan Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneğinin birlikte organize ettiği türkü dolu gecede, Açılış konuşmasını gerçekleştiren UTEF Genel Başkanı ve ANTSEVAK VAKFI Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı M.Mete Kaçar  “Adında da barındırdığı gibi engelli yaşlı, kimsesiz, yaşadığımız sürece engelli, yaşlı, kimsesiz olabiliyoruz. Bunların hepsini UTEF adı altında topladık. Engellilerimize, yaşlılarımıza, kimsesizlerimize, kimsesizlerin kimsesi, yaşlıların nefesi olmaya çalışıyoruz”. Ayrıca kurumlarımız olarak, sanatsal yönümüzle de her zaman bir adım ilerideyiz, Mustafa Kemal ATATÜRK’ ünde dediği gibi “Sanatsız kalmış bir Milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”. Bu bağlamda UTEF’te sanat ve sanatçıya önem vermektedir.” Dedi.

AKSAN Proje Koordinatörü Satılmış Özer Özgüç ise konuşmalarında; Böyle güzel anlamlı bir gecede böyle güzel bir koroyla birlikte olmaktan sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum Türk ve Dünya tarihinin en büyük kahramanı Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları 105 sene önce 9 Ocak’ta ilk uçak gemisini batırıyorlar. Antalya’nın Kaş ilçesinde olan bir hadise bu yetmiyor, Antalya Kemer ilçesinde 2 Fransız gemisini daha batırıyorlar. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul’a soruyorlar Komutanım bu kadar başarılı bir iş yaptınız ama niçin sevinmediniz? Verdiği cevap çok manidar ! “O Zavallı insanlar acı çekerken sevinmeye utanıyorum!” Tarihimizde bunun gibi örneklerimiz çok fazla. Bizler bu tür hareketleri derneklerle, federasyonlarla birleşerek büyütüyoruz. Bizler Atatürk’ü sadece rozetle anmıyoruz. Büyük Önder’in çok güzel bir sözü var, Milli güç unsurları bir noktada birleşmezse muafiyetten bahsedilemez. Sivil toplum örgütleri devlet kurumları ve kurumlarımız olarak hep birlikte birleşerek Hareket ediyoruz” dedi.

TÜRK OCAKLARI Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal; Bu akşam kahramanımız Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul’u anma konserimiz için UTEF’e ayrıca teşekkür ediyoruz. Böyle bir etkinlikte bizleri de aralarına dâhil ettikleri için çok teşekkür ederiz. UTEF’i biliyorsunuz ama Türk Ocağı kimdir? Diye arkadaşlarımızın çoğunun sorduğunu duyuyorum; Türk Ocakları Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Kuruluş tarihimiz 25 Mart 1912’de 2 ay sonra Allah nasip ederse kuruluşumuzun 110. Yılını kutlayacağız. Antalya şubemizin kuruluşu 1923 kurucu başkanımız birçoğumuzun bildiği gibi Dr. Burhanettin Onat, Antalya’da bir dönem belediye başkanımız, üç dönem de Milletvekilimiz, Ocağımız 1912’de kuruldu, o yıllar imparatorluğun en zor yıllarıdır. Balkan savaşlarının başladığı bir dönemde ocağın kuruluşuna önderlik eden 190 askeri öğrencidir ve dönemin şairi Mehmet Emin Yurdakul kurucu genel başkanıdır. Daha sonra Atatürk’ün en yakınlarında bulunan Hamdullah Suphi Tanrıöver Antalya milletvekilidir. Ve Atatürk’ün yanında Milli Eğitim Bakanıdır. Ocağımızda 30 yıldır genel başkanlık yapmış çok önemli fikir adamıdır. Kamu yararına bir derneğiz Antalya şubesi olarak kültür faaliyetlerinde bir tarih bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü Tarihini bilmeyen Milletler yok olmaya mahkûmdur ve yakın tarihimizin çok önemli figürleri maalesef Antalya’da yaşamış olanlar bile Antalya’da tanımamaktadır. İşte bunlardan bir tanesi de Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’dir.”Dedi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek adına Başkan Danışmanı Doç.Dr. Önder Bilgin ise; Bu tip organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan büyük bir keyif duyuyoruz. Öyle zannediyoruz ki tarih çalışmaları yapılabilecek bariz hataları en aza indirger. Bu geceyi bu değerli sanatçılarımızla, konuklarımızla taçlandırıyoruz. Hepinize Muhittin başkanımızın selamları ile iyi akşamlar diliyorum.” Dedi

Türküleri seslendiren koro, izleyenleri diyar diyar gezdirerek müzik yolculuğuna çıkardı. Adeta seyircilerin gönüllerinin yasını, kulaklarının pasını sildirdi.

1.Bana yücelerden seyreden dilber koro söz müzik: Aşık Mahsuni

  1. Yolumuz gurbete düştü Hüsniye Işık söz müzik: Aşık Beyhani
  2. Gel gönül Süheyla Doğan söz müzik: Halil Damdan
  3. Bir insan ömrünü neye vermeli koro söz müzik: Zülfü Livaneli
  4. El gözünde dertsiz gamsız biriyim Nurten Koparan söz müzik: Aşık Maksudi
  5. Döngel bir tanem döngel koro söz müzik: Aşık Gülabi Arif Babaef
  6. Ayletme beni Hilay Orel Öztaş söz müzik: Anonim
  7. Eziz dostum Nursen Durmaz kaynak:
  8. Harmandan gel harmandan koro kaynak: Eşref Tombuloğlu
  9. Şu dağlar karalandı Duray Çakır kaynak: Apolas Lerni
  10. Candan ileri Caner Aydın söz karacaoğlan

 

2.Bölüm: Gözleri fettan güzel koro söz müzik: Mehmet Özbek

  1. Bu yıl benim yeşil bağım kurudu Hatun Kocataş söz müzik: âşık Mahsuni Şerif
  2. Erisin dağların karı koro kaynak: Ali Baba
  3. Çayın ortasında yılgın adası(uzun hava) yemen bizim neyimize

Şaziment Yılmaz söz müzik: Anonim

  1. Gesi bağları koro söz müzik: Anonim
  2. Değmen benim gamlı yaslı gönlüme Gülümser Sönmez kaynak: Abbas öz
  3. Diyarbekir yoluna koro söz müzik: Anonim
  4. Mektebin bacaları koro kaynak kişi: Muazzez Turing
  5. Kara üzüm salkımı Ayten Kılınç kaynak: Özay Gönlüm 20. Goca çamın gürlemesi dal ilen koro kaynak: Hasan Aslan
  6. Barış güvercini Meryem Özdemir söz müzik: Nesimi Çimen

 UTEF UMUTIŞIĞI  bayanlar korosu; Koro şefi Gürsel Aksungur, Hilay Orel Öztaş, Şaziment Yılmaz, Nurten Koparan, Gülcan Karabıyıkoğlu,  Mukaddes Haki, Nursen Dönmez,  Meryem Soydemir, Süheyla Doğan, Gülümser Sönmez, Hüsniye Işık,  Duru Meriçli,  Huri Demirel, Hatun Kocataş, Zübeyde Yıldırım,  Hatice Kızılkaya,  Solmaz Demirel,  Ayten Kılınç.

Sazlar: Hayrettin Şahin, bağlama, Caner Aydın, bağlama – gitar Nevzat Gölge, bağlama Hasan Soydemir,  bağlama Murat Kocer,  bağlama  Duray Çakır, bağlama  Leyla Büyükbaba Aykaç, bağlama  Engin Durgal’ Coşkulu kalabalık ve alkışlar eşliğinde Türküleri seslendiler.

Kaynak: Kalp Gazetesi

YORUM YAP