DOLAR 32,5833 % 0.29
EURO 35,0346 % 0.17
STERLIN 40,8537 % 0.13
FRANG 35,7420 % 0.35
ALTIN 2.461,52 % 1,04
BITCOIN 64.373,74 0.581

VASİYETİ YERİNE GETİREN AİLEYE NİJERYA’DAN 3. GELİN GELDİ

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
VASİYETİ YERİNE GETİREN AİLEYE NİJERYA’DAN 3. GELİN GELDİ
0

Fildişi Sahili’nde hayatını kaybeden babasının vasiyeti üzerine Afrikalı kızla evlenen Denizlili genç esnaf, 2 yıl sonra baldızını şimdi de gelinin arkadaşını kentte gelin olarak getirdi. Babasının vasiyetini yerine getiren ağabey, arkadaşı ve son olarak kardeşle evlenen Nijerya’lı  gelinler, renkli görüntüler oluşturdu. “Nikahta bizler çok mutluyuz” mesajını verdiler.

Denizlili iş insanı Hikmet Kara, 2018 yılında ailesiyle birlikte plastik malzeme ticareti yapmak için Afrika ülkesi olan Fildişi sahili’ ne yerleşti. Hikmet Kara ve oğlu Ali Kara burada sivrisinek ısırması nedeniyle rahatsızlandı. Sıtma teşhisi konulan Hikmet Kara, yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede kurtarılamadı. Hastalık nedeniyle Fildişi Sahili’nde bir süre tedavi gören aile tedavi süresince Türkiye’den giden iş insanları ve oranın yerlilerinden Zeynep Vanessa Koudiao yardımcı oldu. Baba Himmet Kara iki buçuk ay sonra vefat etti. Baba Kara vefatından önce hastalığı sırasında kendisine yardımcı olan kızla oğlunun evlenmesini vasiyet etti. Murat Kara daha sonra 2019 yılında Zeynep Vanessa kaudao’yu Türkiye’ye getirerek evlendi.

Afrikalı Zeynep geçen yıl ablası Meryem’i evlendirdi.

Aradan geçen 2 yılın sonunda zeynep Vanessa ablası Somala Marie Ehoud’da Denizli’de yaşayan İlhan Bat, ile tanıştırdı. Birbirlerini beğenip evlenme kararı alan gençler soluğu nikah salonunda aldılar. 2021 yılında Somala Mariie Ehoud ve İlhan Bat, imzalarını atarak dünya evine girdiler.

Babalarının vasiyetini yerine getiren Murat Kara’nın ardından kardeşi Ali Kara’da iş için gittiği Fildişi Sahilinde yengesi Zeynep Vanessa Koudiao’nun  arkadaşı Ninna ines Gbe ile tanıştı. Bir süre sonra evlilik kararı alan çift Türkiye’ye döndü. Nikâh işlemleri için müracaat eden çift  Denizli Nihat Zeybekçi Kongre Kültür Merkezi Nikah Salonunda Ali Kara ve  Nijeryalı ithal gelin Ninna İnes Gbe nikah defterini imzalayarak dünya evine girdiler.

“Dünya evine giren genç çift nikah töreninin ardından mutluluklarını dile getirdiler. Birbirimizi çok sevdik çok mutluyuz gönül verdik. Allah tamamına  erdirdi. Bir yastığa baş koyduk inşallah hep böyle mutlu mesut nice senelere gideriz” dediler.

YORUM YAP