DOLAR 32,5659 % 0.02
EURO 34,8961 % 0.03
STERLIN 40,6067 % 0.17
FRANG 35,6044 % -0.27
ALTIN 2.427,51 % -0,11
BITCOIN 64.035,32 -3.579

YAŞLILAR HAFTASI MESAJI

Yayınlanma Tarihi : Google News
YAŞLILAR HAFTASI MESAJI
0

YAŞLILAR HAFTASI MESAJI

Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübeleriyle geleceğimizi aydınlatan, gölgesinde hayata tutunduğumuz, başımızın tacı ulu çınarlardır. Milli kültürümüzün ve toplumsal hafızamızın sarsılmaz koruyucuları olan tüm çınarlarımıza Yaşlılar Haftası münasebetiyle sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Yaşlılarımıza hürmet etmek ve saygıda kusur etmemek gerekir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav) “Küçüğüne merhamet etmeyen, büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir.” diye buyurmuştur. İnancımız da milli değerlerimiz de bize yaşlılara saygıyı emreder. Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.” demiştir. Biz de bundan ilhamla yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak adına sadece devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğu olduğunun bilincinde olmalıyız. Bizleri yetiştiren, sonsuz sevgi ve sabırla geleceğe hazırlayan tüm yaşlılarımıza, saygı ve sevgimizi göstermek, hayatlarını kolaylaştırmak ve onların gönlünü hoş tutmak için hep birlikte daha çok özen ve gayret göstereceğimize yürekten inanıyorum.

Bu vesile ile yaşlılara duygularımızın yalnızca bu haftayla sınırlı olmadığını da belirterek bizleri bugünlere ulaştıran, tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, ömürlerinin her gününü ve her anını; sağlık, mutluluk ve huzurla yaşamalarını diliyor, saygılar sunuyorum.

Ersin YAZICI

Antalya Valisi

YORUM YAP