DOLAR 32,5185 % 0.21
EURO 34,8485 % 0.33
STERLIN 40,6975 % 0.58
FRANG 35,7936 % 0.54
ALTIN 2.487,69 % 1,03
BITCOIN 2.011.025 -3.584

ZAMAN

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
0

Zaman , kişiye göre anlam kazanıyor. Önemli olan içini güzelliklerle doldurmak. İnsan doğduğu andan itibaren zaman kavramı başlıyor, kundaktaki hali anne baba için en güzel , heyecanlı, gün be gün büyümesini, konuşmasını, yürümesini hafızalara silinmez görüntülerle kaydedilen ve hep canlı kalacak anılar yumağı. Okul , iş hayatı ,evliliği, emekliliği derken bir de bakmışsın sana ayrılan zamanın sonuna gelmişsin. Hep söylenir ya , yaşamın uzun yada kısa olması değil önemli olan, neyle , nasıl geçirdiğin , ne kadar mutlu olduğun, anılar biriktirebildin mi? Bunlar değerli kılıyor zamanı. Ayrıca doğduğun çevre , ailen vatanın da etkiliyor zamanın anlamlı yada boşa geçmiş olmasını. Nesilden nesile de değişiyor kavramı ve değerlendirmesi. Anneme sorduğumda aman kızım geçti işte , hiç bir şey anlamadım , ömür dediğin öylede geçiyor böylede derdi. Öyle, böylenin içinde neler saklıydı onu kendide çok anlatmazdı, sürekli bir şeylerle uğraşma, bütün işlere tek başına yapmaktan, kendine zerre zaman ayırmamış. Şöyle bir cümle kurmuştu hiç unutmam “sacım ısındı hamurum tükendi, erim er oldu ömrüm tükendi” demişti, açıklamasını ayrı bir konu olarak yazarım.
Bizler annelerimiz kadar olmasa da yine her şeye koşturduk , zaman değişti , anlayışlar biraz farklılaştı azda olsa kendimiz için bir şeyle yapmayı öğrendik. Kendimize göre zamanı daha değerli kıldık, yine de dolu dolu yaşayamadık. Çocuklarımız zamanı planlı kullanıyor ,çok şey sığdırıyorlar. Onların da koşuşturmaları çok , günleri yoğun geçiyor. Buna rağmen kendilerine özel zaman dilimleri var . Gençlere her zaman söylüyorum , kendinize zaman ayırın , uzun yada kısa olması önemli değil sadece size ait olsun diye. Şimdilerde kendime geç kalmış zamanlar ayırmaya çalışıyorum, kitap okumak gibi, yürüyüşler yapmak gibi, biriktirdiğim güzel dostlarımla zaman geçirmek gibi. Beni mutlu ediyor mu?ediyor,ama gençliğimde önemseseydim kendimi, anlasaydım zamanın değerini belki farklı biri olurdum. Yine dönüp baktığımda hayatıma güzel geçtiğini düşünüyorum, acısıyla tatlısıyla 64 yıllık bir zaman dilimi geçmiş, insan için yaşanılabilecek hayatın içinde olan her şey var. Yaşadığınız olaylar hayatınızı ikiye bölüyor öncesi ve sonrası diye.
Demem o ki!zamanı israf etmeyin her anını değerlendirin, bir salise öncesinin bile tekrarı yok. “Zamanınızı verip yakutlar,Zümrüt’ler alabilirsiniz, ama tüm bunları verip zaman alamazsınız”
Şöyle bir geriye dönüp baktığınızda iyi ki!bunları yaşamışım diye mutlu olacağınız keşkelerin az olduğunbir hayatınız olsun . Her şey zamanında ve yerinde vip eskort yapılırsa anlam kazanıyor ve zamana değer katmış oluyorsunuz. Dolu dolu zaman geçirin sağlık ve mutlulukla kalın

YORUM YAP