DOLAR 32,5715 % 0.25
EURO 35,0004 % 0.05
STERLIN 40,7896 % -0.06
FRANG 35,7054 % 0.24
ALTIN 2.451,69 % 0,63
BITCOIN 64.357,99 0.032

17’İNCİ RUNTALYA MARATONU ÇOŞKUYLA YAPILDI.

Yayınlanma Tarihi : Google News
17’İNCİ RUNTALYA MARATONU ÇOŞKUYLA YAPILDI.
0

17’İNCİ RUNTALYA MARATONU BÜYÜK COŞKUYLA YAPILDI

17’inci RUNTALYA maratonu büyük bir coşkuyla yapıldı. Havanın yağmurlu olmasına aldırış etmeyen Antalya halkının maratona büyük ilgisi vardı. Türk ve yabancı sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen maratona  Vali Ersin Yazıcı, bu yıl 17’inci kez düzenlenen ve 25 ülkeden 1200’ü sporcu olmak üzere 10 bin sporseverin katıldığı Runtalya Maratonu’nun startını verdi. Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, maratonun Antalya’nın tanıtımı noktasında eşsiz bir organizasyon olduğunu söyledi.

Bu yıl 17’nci kez düzenlenen ve 25 ülkeden 1200’ü sporcu olmak üzere 10 bin sporseverin katıldığı Runtalya Maratonu büyük coşkuyla başladı. Maratona Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’nin ilk ve en büyük ‘lifestyle ’maratonu olma ve 2022 yılında ülkemizde koşulan ilk maraton olma özelliğini taşıyan Runtalya Maratonu’nun startını Vali Yazıcı verdi. Antalya Kültür Merkezi önünde başlayan yarışın startının verilmesiyle birlikte sporcular büyük bir coşkuyla yarışa başladı.

Maraton alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Antalya’mız turizminde farklılık yaratan ve 12 ay turizm hedefimizin önemli organizasyonlarından “Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu”nda startı verdik. Her yıl, yurt içinden ve yurt dışından artan yüksek katılımla koşulan maraton, ülkemizin vazgeçilmez spor etkinliklerinden biri. 25 ülkeden 1200’ü sporcu olmak üzere 10 bin sporseverin katıldığı Runtalya Maratonu’nda biz de yerimizi aldık. Maraton, güzergah üzerindeki şehrimizin güzellikleri, tarihi dokusu ve dünyaca ünlü Akdeniz sahilini parkurunda bulundurmasıyla Antalya’mız için eşsiz bir tanıtım olacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu. Yarışmaya engelliler yararına Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) adına Sincap hoca ile birlikte engelli bireyler yer aldı.

25 ülkeden 1200 sporcu katılırken katılan sporcuların bazıları Ukrayna bayrakları taşıyarak savaşı protesto etti, Maratonda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de unutulmadı.

Organizasyonda tekerlekli sandalye engelliler, 10 bin metre, 21 bin metre, 42 bin metre yarışları sonrası dereceye giren sporcular, yine aynı alanda düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

YORUM YAP