DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.510,86 -0.375

23 NİSAN 2023

Yayınlanma Tarihi : Google News
0

Lions Afet Köyü Antakya

Antakya’da henüz kaldırılmayan birçok enkaz var. Çadır kentler ve çadır köylerin manzarasında bu yıkıntılar yok. Selden ve rüzgardan korunaklı alanlara kurulmuştu. Etraf alabildiğine yeşildi.

23 Nisan 2023 günü Başkent Lions Kulübü önderliğinde Ankara Yenimahalle Lions Kulübünün de katıldığı ziyarette Antakya Lions Afet Köyü ziyaret edildi. 18 kişinin katıldığı ziyarette duygusal ve renkli anlar yaşandı. Yüzlerce çocuğun bulunduğu çadır köyde bir günlüğüne de olsa dünyaları değişti. Çocuklar keyifle oradan oraya koştu. Coştukça coştular.

Anneler de çocuklarının keyifli anlarını seyrettikçe onlarda mutlu oldu. 23 Nisan gününü çadır köyde kutlamak için gelen çeşitli gruplar vardı. Çocukların ilgiyle katıldığı aktiviteler yapıldı. Şekerlemeler, oyuncaklar, giyim ve kitaplar dağıtıldı. El ele halkalar oluşturuldu. Şarkılar söylendi, oyunlar oynandı. Hep bir ağızdan 10. Yıl marşı söylendi. İstiklal Marşı okundu.

Çocuklar animasyonlardan büyük keyif aldılar. Çadır köyün her köşesinde hediyeler dağıtıldı. Gelen yardımlar o kadar çoktu ki çadır köyde ayrıca bir konteynıra kondu. Görevli personel bayramdan sonraki zamanlarda dağıtım için görevlendirildi.

23 Nisan günü onlarca kişi hiç tanımadığı insanlarla birlikte bir gün geçirmeye gelmişti. Çocuklara umut olmak, annelere yalnız olmadıklarını söylemek için. Babalara destek olmak için gelmişlerdi.

İnsanlar çadırlarının etrafına saksılarda çiçekler ekmişti. Her kösede emek vardı. Her şeye rağmen umut vardı. Birlik beraberlik vardı.

Günün sonunda çocuklara madalyalar verildi. Çok büyük emek vardı tüm bu yaşananların ardında. Tıpkı 6 Şubat günü gibi yine unutmadılar yine unutulmadılar…

Şimdi gün bitmek üzereydi. Ekipler birer birer dağıldı. Hava kararmaya başladı. Çadır köyde yaşayanlar gülen yüzlerle uğurladılar bu gün kendilerini hatırlayanları. Ertesi gün başkalarına hoş geldiniz diyeceklerdi.

Evlerine, şehirlerine dönenlerde unutamadı gördüklerini, yaşadıklarını.

Herkes başka neler yapılabilir, yaralar daha başka nasıl sarılabilir sorusunu sordu kendine. Çadır köyde yaşayanların hayatına dokunan, emek veren onlarca kişi verdiği emeğin mutluluğu ile veda etti.

Antakya’nın yine cıvıl cıvıl günlere dönebilmesi dileğiyle güne veda edildi.

 

YORUM YAP