DOLAR 32,6077 % 0.38
EURO 34,7852 % 0.06
STERLIN 40,5836 % -0.13
FRANG 35,9234 % 0.86
ALTIN 2.497,60 % 0,53
BITCOIN 2.049.722 1.445

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencilerin alanları ile ilgili sektörleri tanımaları amacı ile “Kariyer Günü” etkinliği düzenlendi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencilerin alanları ile ilgili sektörleri tanımaları amacı ile “Kariyer Günü” etkinliği düzenlendi
0

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO’da Kariyer Günü Etkinliği düzenlendi…

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencilerin alanları ile ilgili sektörleri tanımaları amacı ile “Kariyer Günü” etkinliği düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda okul-sektör iş birliği kapsamında Kariyer Günü etkinliğini düzenlendi.

Öğrencilerin alanları ile ilgili sektörleri tanımaları, yükseköğretim kurumlarında uygulanan programlarla iş hayatı arasında sistematik bir uyumun sağlanması ve sektörün ihtiyacı olan iş gücünün temini amacı ile sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

NİTELİKLİ MEZUNLAR YETİŞTİRMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Kariyer Günü etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, “Okulumuzda yürütülen mesleki eğitim ve öğretimi çok daha güçlü hale getirmeyi amaçlayan etkinliğimizle öğrencilerimize bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmanın yanında onların kişisel gelişimlerine de katkıda bulunmuş oluyoruz.

Bu kapsamda analitik düşünen, teknolojiye yatkın, yeni oluşum ve değişimlere ayak hızla uydurabilen, iş birliği içerisinde çalışabilen, nitelikli ve sorumluluk sahibi mezunlar yetiştirmeye özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

SEKTÖRÜN BEKLENTİLERİNİ ÖNCELİYORUZ

Sektör beklentileri ile mesleki eğitim arasındaki köprünün güncel kalabilmesinin önemini bildiklerini ve bu bağlamda eğitim-öğretim programlarını rasyonel olarak sürekli güncellediklerinin altını çizen Prof. Dr. Burhan Özkan, “Kariyer günü etkinliğimiz, bölgemizdeki turizm sektörünün nitelikli işgücü taleplerindeki beklentilerin saptanması ve bu beklentilerin eğitim-öğretim müfredatlarımıza yansıtılması için gerekli ve önemli olduğu gibi, etkinliğin öğrencilerimize staj yeri ve iş bulma imkanı sağlaması noktasında da önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Kariyer günü etkinliğinin öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza yararlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte önceki yıllarda Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olarak mesleklerinde başarılı iş insanları ve sektör temsilcileri olmuş kişiler de öğrencilere hitap ederek onlara tecrübelerini aktardılar.

YORUM YAP