DOLAR 32,5765 % 0.01
EURO 34,9209 % 0.08
STERLIN 40,6235 % 0.16
FRANG 35,7150 % 0.03
ALTIN 2.424,95 % -0,21
BITCOIN 66.762,00 -0.057

ALMANYA ŞANSÖLYESİ KİEW’E GİTMİYOR.  KIEW’İN DİPLOMASİ GAFLARI! 

Yayınlanma Tarihi : Google News
0
ALMANYA ŞANSÖLYESİ KİEW’E GİTMİYOR. 
KIEW’İN DİPLOMASİ GAFLARI! 
Federal Almanya Cumhurbaşkanı Walter Steinmeier, 11 Nisan günü Varşova ziyaretinde, içlerinde Baltık ülkelerinin devlet başkanlarının da olduğu bazı devlet başkanları İle Rus Ukrayna savaşını durdurmak için Kiew’de bir araya gelmeleri için yaptığı çağrıda, Ukrayna devlet başkanı Wolodymyr Selenskyj, Almanya Cumhurbaşkanı  Steinmeier’i “Kiew’de istenmeyen adam ilan etmesi” üzerine, iki ülke arasında diplomatik bir krizin yaşanmasına neden oldu.
Diğer yabancı ülke ve kendi ülke politikacılarından farklı olarak, kendisinin neden Kiew’e gitmek istemediğini, geçtiğimiz pazartesi günü Alman 2. TV kanalı ZDF’te katıldığı “Şimdi ne olacak? / Was nun?” programında açıklayan Almanya şansölyesi Olaf Scholz, Federal Almanya ile Ukrayna arasında var olan diplomatik krizi derinleştirmiştir.
Scholz’un Kiew’e gitmek istemediğinin nedeni de; Federal Almanya Cumhurbaşkanı Walter Steinmeier’in Kiev tarafından, “Kiew’de istenmeyen adam” olarak görülmesi olmuştur.
Scholz’un Kiew’e gitmek istemediğine dair açıklamasına, Ukrayna’nın Berlin büyükelçisi Andrij Melnyk, diplomasi sınırlarını aşarak, şansölye Scholz’a sert tepki gösterdi.
23 yıllık devlet tecrübesi ile olgunluk sınavlarını verememiş olan gerek Ukrayna devlet başkanı Selenskyj , gerekse Ukrayna Berlin büyükelçisi Melnyk, devlet yönetimi ve diplomasi adaplarına henüz sahip olamadıklarını kanıtlamışlardır.
Diplomaside ve de devlet ilişkilerinde, karşılık ilkesi vardır ve de bu ilke, çiddi devletlerin ve de onurlu devlet adamlarının vaz gecemiyeceği bir kuraldır.
Ülkelerinin uğradığını söyledikleri saldırıya ve savaşta kendilerini destekleyecek ülke güç ve diplomasisine büyük ihtiyaçları olduğu bilinen  Ukrayna devlet yönetimi ve anlayışı, diplomaside sınıfta kalmıştır.
Ve insan kendine sormak durumunda kalıyor.
Ukrayna devlet başkanı Selenskyj  bir Vekalet savaşı mı veriyor?
Remzi Uysal
Lübeck, 03.5.2022

YORUM YAP