DOLAR 32,3558 % -0.4
EURO 34,8150 % -0.06
STERLIN 40,6553 % -0.21
FRANG 35,5558 % 0.2
ALTIN 2.396,15 % -1,10
BITCOIN 59.133,30 3.149

ALMANYA’DA IRKÇILIĞA VE SAĞ SİYASETE KARŞI TEPKİLER BÜYÜYOR ….

Yayınlanma Tarihi : Google News
ALMANYA’DA IRKÇILIĞA VE SAĞ SİYASETE KARŞI TEPKİLER BÜYÜYOR ….
0

ALMANYA’DA IRKÇILIĞA VE SAĞ SİYASETE KARŞI TEPKİLER BÜYÜYOR ….

 
Federal Almanya’da Irkçılığa karşı tepkiler, eylemlere dönüşüyor. 
 
Almanya’nın bazı büyük kentlerinde, 100 bini aşan kalabalıklar dahi Irkçılığa, faşizme karşı bir araya gelmeye başladılar.
Bugün; 27 Ocak Cumartesi, Lübeck’te değişik 33 farklı organizasyonun çağrısını yaptığı; 
 
“Irkçılığa Karşı ve Demokrasiyi 
Güçlendirmek İçin”
 
2 değişik alanda toplanmaya başlayan kalabalık katılım ile başlayan miting ve gösteri düzenlendi.
 
Lindenplatz ile  Holstentor meydanları arasında gerçekleşmiş olan miting, saat 13:00 başlamış olup, demokrasiye sahiplenilen değişik sloganlar ile kent içinde büyük bir yürüyüşten sonra, sona ermiştir. 
 
Bu sayı, II. Dünya Savaşı sonrasında, insanların Lübeck’te bir mitingde bir araya gelebilmiş en büyük bir miting olmuştur.
 
Burada değinmeden geçemeyeceğim; 
23 Kasım 1992 gecesi ırkçı 3 Alman gencinin, Lübeck’e 30 km uzakta olan MÖLLN kasabasında kundakladıkları bir Türk ailenin evinde, 3 kadının yanarak can vermesi üzre, Lübeck DGB Başkanlığı, Lübeck Valiliği ve TÜRGEM derneğinin, 5 gün sonra 28 Kasım günü için çağrısını yaptıkları protesto mitingine 6.500 kişinin katılımı, polis ve basının yaptığı açıklamaya göre, II. Dünya Savaşı sonrası Lübeck’te düzenlenen en kalabalık ilk miting olmuştu. 
 
Sendikaların, sol partiler ve değişik sivil toplum örgütlerinin yaptığı ve DGB (Alman Sendikalar Birliği) binası önünde toplanan 10.000’in üzerindeki topluluk ile Kiliseler ile bazı sivil toplum örgütlerinin çağrısını yaptığı miting, kentin Lindenplatz (Ihlamur Meydanı) meydanında toplandı. 
 
Her 2 mitinge katılanların sayısının 13.000 ‘den fazla olduğu, mitingleri düzenleyenlerin verdiği bilgiler arasındadır. 
 
Yarın yayınlanacak yazılı basında da, farklı rakamların çıkacağı düşünülmüyor.
 
Bu miting ve gösterilerin temel hedefi; 
24/25 Kasım 2023 günleri Berlin yakınındaki Postdam kentinde, Federal Parlamento’da grubu bulunan AfD (Almanya için Alternatif) partisinin yaptığı gizli bir toplantı, bardağı taşıran damla olmuştur.
 
AfD partisi, bu gizli tuttuğu toplantıda, iktidara geldiklerinde, ülkede Alman vatandaşlığı verilmiş yabancı kökenlilerin dahi, ülkeden nasıl sürülmeleri gerektiği konusunda, yaptıkları gizli planların kamu oyuna sızması olmuştur.
 
Araştırma şirketlerinin yaptıkları son anket sonuçlarında üst akıl, AfD’nin yükselişi ile ülke demokrasisini nasıl bir tehlikenin beklediğine ikna olmuşa benziyor. 
 
Ülke çapında devam eden ve devam edeceğe de benzeyen miting ve gösteriler; AfD’nin yükselişini durdurmak, AfD seçmenlerine, oy verdikleri partilerin gerçek yüzünü göstermek ve bu yıl yapılacak AB (Avrupa Birliği) Parlamentosu seçimlerinde, AfD’nin milletvekili çıkarmasına engel  olabilmektir.
 
Hitler Faşizmini yaşayan ve de Hiler’in çıkardığı II. Dünya Savaşının yaralarını uzun yıllar saramayan ve de ülkelerinin ikiye bölündüğünü de unutmayan Alman halkı, ülkede tekrar faşist bir hareketin iktidara gelmemesi için, kararlılıklarını göstermeye çalışıyorlar. 
 
Almanya, faşizme tekrar geçit vermek istemiyor!
 
Faşizme – ırkçılığa karşı, en olumsuz şartlarda dahi mücadele edebilen insanlar, kutlanması gereken, yürekleri sevgi dolu insanlardır.
 
İçten sevgi ve selamlarımla
 
 
Remzi Uysal 
Lübeck, 27 Ocak 2024

YORUM YAP