DOLAR 32,6031 % 0.39
EURO 34,8266 % 0.25
STERLIN 40,6487 % 0.12
FRANG 35,8786 % 0.76
ALTIN 2.491,69 % 0,29
BITCOIN 2.133.876 4.148

ANTALYA’MIZIN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK ADINA

Yayınlanma Tarihi : Google News
ANTALYA’MIZIN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK ADINA
0

ANTALYA’MIZIN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK ADINA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Vali Ersin Yazıcı, 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ve turizmcilerden oluşan heyeti makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı; “Turizm sektörü, dinamik yapısı ile ülkelerin ve şehirlerin ekonomik ve sosyal kalkınmalarında itici güçlerin başında gelmektedir.” dedi.

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Ersin Yazıcı’yı ziyarete gelen İl Kültür Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu’na AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ve turizm sektör temsilcilerinden oluşan heyet eşlik etti. Gelen heyetin Turizm Haftasını kutlayan Vali Ersin Yazıcı çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dileyerek turizmin Antalya ve ülkemiz için önemine vurgu yaptı.

Turizm Günümüzde Büyük Bir Ekonomik Değere Dönüşmüş Durumdadır

Turizmin, ülkelerin kendilerini dünyaya daha iyi tanıtması ve aynı zamanda farklı kültürlerdeki insanları birbirine yaklaştırarak toplumsal barışa katkıda bulunması yönüyle geniş kitleleri ilgilendiren sosyal, kültürel ve ekonomik bir sektör olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Turizm sektörü, dinamik yapısı ile ülkelerin ve şehirlerin ekonomik ve sosyal kalkınmalarında önemli rol oynamaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükselen turizm trendi çağımızın en büyük değerlerinden ve en önemli iş alanlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Antalya’mız için turizm büyük öneme sahiptir. Bütün sektörlerin dolaylı ya da direkt ilişkisi olan turizm şehrimizin ekonomisinin ana omurgası durumundadır. Bu sebeple çağımızda turizm, bireysel bir ilginin çok ötesinde tüm sektörleri etkileyen, ülkelerin ekonomik stratejilerine yön veren büyük bir ekonomik değere dönüşmüş durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Antalya, Zengin Bir Tarihe Ve Kültürel Mirası Sahip

Antalya’nın eşsiz iklimi ve doğal güzellikleriyle turizmin başkenti olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Bildiğiniz gibi Antalya turizmin başkenti. Denizi, kumu, güneşi, eşsiz iklimi, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yapısıyla adeta bir yeryüzü cenneti olan Antalya’mız, ülkemizin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Birçok medeniyetin eserlerini içinde bulunduran, en çok antik kente sahip şehir. Zengin bir tarihi ve kültürel mirası içinde barındıran şehrimizde çok sayıda tarihi eser mevcut. Dünyanın her yerinden misafir ağırladığımız turizmin başkenti Antalya’mızda coğrafyamızın bizlere sunduğu avantajları kullanarak, yeni stratejilerle turizmimizi geliştirmek, Türk Kültürü ile taçlanan Anadolu’nun emsalsiz güzelliklerini dünyaya tanıtmak yolunda çok çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Avrupa Pazarında Artışlar Mevcut

2022 yaz sezonu turizminin de değerlendirildiği ziyarette özellikle İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden olumlu dönüşler alındığının altı çizildi. Sezon öncesi çalışmaları en iyi şekilde planlanın önemine değinen Vali Yazıcı; “Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz.

Avrupa pazarında ciddi bir artışımız var. İnşallah bunu daha da arttırarak yolumuza devam edeceğiz. Bunun için en başta hazır olmamız lazım. Başarılı işler çıkarıyorsunuz. 2022 yaz sezonunu içinde başarılı işlere hep birlikte imza atacağımızdan şüphem yok. İnşallah sezonu hep birlikte en iyi şekilde geçireceğiz.” dedi.

Pazar Çeşitliliğinin Ne Kadar Önemli Olduğunu Bir Kez Daha Gördük

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan olumsuzlukların pazar konusunda çeşitliliğin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini belirten Vali Yazıcı; “Rezervasyonlarımız şimdilik iyi durumda. Özellikle Ortadoğu da başta İsrail olmak üzere Avrupa ülkelerinden de olumlu cevaplar alıyoruz. Rezervasyonlarımız iyi gidiyor. Bu süreç bizlere pazar çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Pazar çeşitliliğinin yanında pandemiyle turizm çeşitliliğinin de önemini gördük. İnsanların beklentisi değişti. Bu beklentilere cevap verebilecek yeni ve farklı ürünler çıkarmak için çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

İl Kültür Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ve turizmcilerden oluşan heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, Turizm Haftalarını kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

YORUM YAP