DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.107.283 5.088

ATATÜRK TÜRKİYE’DİR,TÜRKİYE ATATÜRK…SANMASINLAR Kİ ATATÜRK’E OLAN SEVDA BU ÜLKEDE BİTER

Yayınlanma Tarihi : Google News
ATATÜRK TÜRKİYE’DİR,TÜRKİYE ATATÜRK…SANMASINLAR Kİ ATATÜRK’E OLAN SEVDA BU ÜLKEDE BİTER
0
Samsun’da  Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı yere konulan anıt  heykeli yıkılmak istendi.
Samsun’da Atatürk heykeline halatlı saldırı haberi ve saldırının videosu tepki çekti. Yaşanan çirkin saldırı sonrası saldırının yapıldığı Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Park’ta nöbetler tutulup protesto eylemleri yapılmaya başlandı. Halk ayağa kalktı. Saldırı sonrası Samsun başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında yapılan saldırıya tepkiler çığ gibi yükseldi. Samsunda Milli Mücadelenin sembollerinden Onur Anıtına yapılan çirkin saldırının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Samsun halkı ve sosyal medya Atatürk anıtı etrafına adete kilitlendi. Onur Anıtı önünde protesto eylemi yapılırken bir grup da olası saldırılara karşı anıtın bulunduğu park da nöbet tutmaya başladı. Toplumun her  kesiminden paylaşılan Twitter mesajlarıyla saldırıya çığ gibi tepkiler yağarken akşam saatlerinde anıt önünde nöbetler başladı. Nöbette yakılan meşalelerin ardından görülen Atatürk’ün heykeli ile ilgili karelerde büyük beğeni topladı. Anıt önünde ortak açıklama Anıt önünde AK Parti, MHP,CHP, İYİ Parti ve BBP Samsun il başkanlarınca Atatürk anıtı önünde ortak basın açıklaması yapıldı. AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu okuduğu metinde “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak değeridir. Samsun meşale bir şehirdir bu şehri ve benzeri şehirleri provokatif eylemlerle gündeme getirme ve huzur bozma girişimleri milletimizin feraseti ile boşa çıkacaktır. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz” denildi.
CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel de provakasyonlara gelmeyeceklerini belirterek, bu kışkırtmaya gelmeyeceğiz. Samsun Milli Mücadele’nin Kıvılcım yapıldığı yerdir. Bu şehir kurtulan değil, memleketi kurtaran şehirdir” diye konuştu. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise “Bu olayın sıkı takipçisi olacağız. Samsun Cumhuriyet meşalesinin yakıldığı yerdir. Samsun milli Mücadele’nin başladığı şehirdir. Bu şehre leke geçirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.  Türkiye Barolar Birliği 2 saldırgan ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Saldırıyı düzenleyen saldırganlar B.F. ve kuzeni C.F. emniyetteki sorgulamanın ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Haklarında Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçundan soruşturma başlatıldı.
SAMSUN’DAN SONRA BİR SALDIRIDA EDİRNE’DEN GELDİ!
Edirne Adalet Anıtı’na bir saldırı gerçekleştirildi. İki saldırgan kısa sürede yakalanıp, göz altına alındılar.

YORUM YAP