DOLAR 32,2742 % -0.01
EURO 35,0979 % 0.02
STERLIN 40,9127 % -0.05
FRANG 35,5756 % -0.15
ALTIN 2.476,97 % 0,44
BITCOIN 66.136,80 0.176

BARIŞA ULAŞMAK İÇİN PASİFİZM !

Yayınlanma Tarihi : Google News
BARIŞA ULAŞMAK İÇİN PASİFİZM !
0

BARIŞA ULAŞMAK İÇİN PASİFİZM !

 
Tam gün süren bir konferans.
Geleneksel olarak her yıl Kasım ayında ver.di’nin (Birleşik Kamu Hizmetleri Sendikası) düzenlediği ve TÜRGEM derneğinin de desteklediği,
10 saat sürecek konferansımızın bu yılki konusu:
”SAVAŞ – BARIŞ / PASİFİZM!”
Bu konferanslarımızın çatısını hazırlayan sendika üyesi arkadaşımız tarihçi Doç. Dr. Wolfgang BEUTIN’i (1934-2023) beklenmedik bir zamanda kaybetmemizin üzüntüsü içinde, konferansımızı gerçekleştiriyoruz.
Bundan böyle yine her yıl düzenleyeceğimiz konferansların organizasyonunu tarihçi oğul ve eski Federal Parlamento milletvekili oğul Lorenz Gösta Beutin üstlenecek.
 
Toplantının açılışını yapan sendikacı arkadaşlarımız sosyolog Heidi Beutin ile emekli yargıç Hans Ernst Böttcher, izleyicileri selamladılar.
Hans Ernst Böttcher, konuşmasında günümüzün Doğu Avrupa’da ve Ortadoğu’da yapılan savaşları ve de geçen yüz yıldaki savaşlarıda değinerek, savaşın yıkım ve felaketlerini dile getirdi.
TÜRGEM’in pek çok ve farklı konularda düzenlemiş olduğu: “AB ve Türkiye”, “2’inci Dünya Savaşında Türkiye’ye Göç Eden Yahudi Kökenli Alman Bilim Adamları” ve gibi konferans ve toplantılarda konuşmacı olan arkadaşımız yaşamı içinde 40’ın üzerinde, araştırma, 5’i roman gibi eseri olan müteveffa arkadaşımız Doç. Dr. Wolfgang Beutin anıldı ve yaşamı üzerinde önemli konuşma ve açıklamalar yapıldı.
 
Konuda uzman olup, Alman, Polonya ve Avusturyalı tarihçi ve bilim insanlarının konuşmacı olduğu ve her sunum sonunda soruların sorulup, tartışmaların yapılacağı, savaşların sonucu olarak yurdunu terk edip, yollara düşen milyonlarca insanların durumunun da ele alındığı ve tam gün sürecek konferansımızda alacağımız notları, ileriki günlerde ele alıp, sizlerle ayrıca bir konu olarak paylaşacağım.
Politikanın hedefi barışı sağlamak olup, konferansımız bu bağlamda devam edecektir.
Mustafa Kemal ATATÜRK ne de güzel demiş ve bizlere olduğu gibi dünyaya bir söylev mirası bırakmış:
“Yurtta Barış, Cihanda Barış”
ve de
“Bir ülkenin hayatı söz konusu olmadıkça, savaş bir cinayettir.”
Bu bağlamda, siz dostlarıma içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
Remzi Uysal
Lübeck, 11 Kasım 2023

YORUM YAP