DOLAR 32,5035 % 0.13
EURO 34,8768 % 0.29
STERLIN 40,7220 % 0.46
FRANG 35,7473 % 0.32
ALTIN 2.476,03 % 0,56
BITCOIN 2.019.079 -3.926

BAŞKAN SEÇER: “DÜNYA GEÇİLİR, ÇANAKKALE GEÇİLMEZ GERÇEĞİNİ MÜCADELELERİYLE ORTAYA KOYDULAR”

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAŞKAN SEÇER: “DÜNYA GEÇİLİR, ÇANAKKALE GEÇİLMEZ GERÇEĞİNİ MÜCADELELERİYLE ORTAYA KOYDULAR”
0

“BİZ İSTİYORUZ Kİ HEM BÖLGEMİZDE HEM DÜNYADA BARIŞ HAKİM OLSUN”

“TÜRK ASKERİ DÜNYADA MARUFTUR”

Başkan Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü kapsamında Mersin Şehitliği’nde düzenlenen programa katıldı. Çanakkale’de en kuvvetli ordulara karşı zafer kazanıldığını vurgulayan Başkan Seçer, “Onun için Çanakkale Destanı diyoruz bu savaşa. Dünya geçilir, Çanakkale geçilmez gerçeğini de oradaki mücadelelerle ortaya koydular” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünden örnekle konuşmasına devam eden Seçer, “Mutlaka savaş mecbur kalınmadıktan sonra bir cinayettir. Biz istiyoruz ki hem bölgemizde hem dünyada barış hâkim olsun, insanlar acılar yaşamasınlar” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü kapsamında Mersin Şehitliği’nde düzenlenen programa katıldı. Başkan Seçer, “İnsanlar orada omuz omuza dünyanın, o dönemin en kuvvetli donanmalarına, birliklerine, ordularına karşı mücadele verdiler ve bir destan yazdılar. Onun için Çanakkale Destanı diyoruz bu savaşa. Dünya geçilir, Çanakkale geçilmez gerçeğini de oradaki mücadelelerle ortaya koydular” dedi.

Şehitlik Anıtı’na çelenkler sunuldu

Düzenlenen törene; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, şehit yakınları, gaziler, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende; Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Gedik, Başkan Seçer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Tuncer tarafından Şehitlik Anıtı’na çelenkler sunuldu. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı. Daha sonra İstiklâl Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Şiir okunmasının ardından ise Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer konuşma yaptı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığınca belirlenen bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Vali Su tarafından Şehitlik Defteri imzalandı.

Şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi şehitler için dua okudu. Yapılan duanın ardından protokol üyeleri tarafından şehitlerin mezarları ziyaret edildi ve mezarlara karanfiller bırakıldı.

“Dünya geçilir, Çanakkale geçilmez”

Başkan Vahap Seçer, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü olduğunu vurgulayarak, “Çanakkale’de, Anadolu topraklarında, hatta o dönemin Osmanlı tebaası, bütün bölgelerinden, etnik yapısı ne olursa olsun, insanlar orada omuz omuza dünyanın, o

dönemin en kuvvetli donanmalarına, birliklerine, ordularına karşı mücadele verdiler ve bir destan yazdılar. Onun için Çanakkale Destanı diyoruz bu savaşa. Dünya geçilir, Çanakkale geçilmez gerçeğini de oradaki mücadelelerle ortaya koydular” dedi.

“Biz istiyoruz ki hem bölgemizde hem dünyada barış hâkim olsun”

18 Mart’ın Şehitleri Anma Günü olduğunu da ifade eden Başkan Seçer, “Bugün burada, Mersin Asri Mezarlığı’nda Şehitlik’teyiz. Şehit ailelerimiz var. Bir anlamda acılarını tekrar yaşıyorlar. Evlatlarının anılarını yâd ediyorlar. Biz onlarla beraberiz. Atatürk’ün dediği gibi; ‘Yurtta sulh, cihanda sulh.’ Bizim temel ilkelerimiz bunlar. Mutlaka savaş mecbur kalınmadıktan sonra bir cinayettir. Biz istiyoruz ki hem bölgemizde hem dünyada barış hâkim olsun, insanlar acılar yaşamasınlar” diye konuştu.

“Türk askeri dünyada maruftur”

Türk milletinin tarihten gelen bağımsız yaşama özelliği olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Bizim milletimizin genetik kodlarında bu var. Onun için Türk askeri dünyada maruftur. Türk askerinin kahraman ve cesur mücadelesi, Çanakkale’de, Anafartalar’da, Sakarya’da, daha sonra NATO güç olarak Kore’de, Kıbrıs’a barış götürme anlayışı içerisinde Kıbrıs Harekatı’nda, yurt içinde bazı terör unsurlarıyla mücadelede ya da zaman zaman sınır ötesi operasyonlarda terör unsurlarına karşı verilen tüm mücadelelerde de bunu görüyoruz. Orada yiğit evlatlarımız çarpışıyor, vuruşuyor. Niçin? Bu ülke için, bu ülkenin bütünlüğü için, sınırlarımıza tecavüz edilmesin diye, bağımsızlığımız elimizden alınmasın diye. Bunun ötesinde işaret etmemiz gereken bir konu var; bugünün vesilesiyle de belirtmek isterim; millet olarak bu ülkeyi severek, hangi görev alanında olursak olalım ülkemiz adına çalışmak durumundayız. Temel olarak ülkemizi öne alarak, onun değerlerini öne alarak çalışmak zorundayız. Ben Belediye Başkanı olarak kendi görev alanım içerisinde, bürokrasi kendi görev alanı içerisinde, bütün seçilmişler, atanmışlar bu bilinçle hareket etmek zorundayız. Her alanda güçlü olmak zorundayız. Sadece savaş meydanlarından galip çıkmak sizi bağımsız yapmıyor” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizi her geçen gün tüm dünyada daha saygın konuma getireceğiz”

Atatürk’ün ‘Savaş meydanlarında kazandığınız zaferler eğer ekonomik zaferlerle taçlandırmıyorsanız onun da bir kıymeti harbiyesi yoktur’ sözünden örnek vererek konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, “Onun için önce ayaklarımızın üzerinde sapasağlam duracağız. Her konuda güçlü olacağız, bilimi önceleyeceğiz. Çocuklarımızın eğitimini önceleyeceğiz, müspet ilimin peşinden gitmelerini sağlayacağız. Dünyanın bu hızlı gelişmesi ile mücadele edecek bütün enstrümanları kullanacağız, aklımızı kullanacağız ve ülkemizi her geçen gün tüm dünyada daha saygın konuma getireceğiz. Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde tüm şehitlerimizi, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygıyla, minnetle anıyorum, gazilerimize sağlık diliyorum” dedi.

Şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle yemek

Mersin Şehitliği’nde düzenlenen törenin ardından Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’nde Mersin Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle buluşma yemeği düzenlendi. Yemeğe, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, kent protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Yemekte din görevlisi Ramazan Şimşek tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve yemeğe geçildi. Vali Su’nun konuşmasının ardından Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi yemek duası yaptı.

YORUM YAP