DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.114.033 4.287

ÇAVUŞOĞLU UKRAYNA ARABULUCULUĞU İSTİYOR

Yayınlanma Tarihi : Google News
ÇAVUŞOĞLU UKRAYNA ARABULUCULUĞU İSTİYOR
0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna Rusya krizine ilişkin “Türkiye’nin pozisyonu gayet net, biz her iki tarafla da ilişkileri iyi olan bir ülke olarak bölgemizde zaten çatışma, ihtilaflar var ilave bir çatışma olmasın diyen bir ülke olarak gerginliğin azaltılması için adımlarımız devam ediyor dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı TRT canlı programında dış politika gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya-Ukrayna meselesine değinen Çavuşoğlu, Ukrayna tarafı arabulucu istiyor hazır, Rusya tarafı kapıyı kapatmış değil. Biz burada çok iddialı davranmıyoruz. Arabuluculuk eş başkanlığını BM’de  İİT’DE yürütüyoruz.

Türkiye’nin pozisyonu gayet açık ve net biz her iki tarafta da ilişkileri iyi bir ülke olarak ve kendi bölgemizde zaten yeterince çatışma var ilave bir gerginlik olmasın diyen bir ülke olarak bu gerginliğin azaltılması için adımlar atıyoruz”. dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasında ayrıca ; İki ülke ile de temaslarının devam ettiğini belirterek, temaslarımız devam ediyor, bunların bazıları görülen temaslar bazıları perde arkasında yürüttüğümüz diplomatik çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde samimi bir şekilde iki tarafla da görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerine yerverdi.

YORUM YAP